Gott nytt år!!

Hoppas att erat år 2011 har varit superduperbra men att ni får ett ännu bättre 2012! För mig kommer det vara ett år med utmaningar, svåra beslut att ta, skratt och upplevelser jag aldrig kommer att glömma. Som detta året ungefär! :) Förra året skrev jag det här inlägget. Otroligt att önskningen så verkligt slog in :D Så nu önskar jag er ett gott nytt år alla fina <3


Here we come!!!!

Städat och klart :D

Idag gjorde vi det "sista" i lekrummet :) Vet ni känslan när vi gått igenom varenda liten pryl och bara hade dammsugning kvar???? Obeskrivlig ;) Jag och S kramade om varandra i lycka i flera minuter, haha! Sen var det alltså bara att bära ut stolar och filtar från rummet för att kunna dammsuga ordentligt :) Har verkligen lärt mig att bli pedagogiskt under detta år, vanligtvis hade jag sagt - jag gör det själv! Men nu går jag ner till källaren och hämtar en liten dammsugare till S så att hon också ska få hjälpa till. Dammsög ju om där hon varit, men det märker ju inte en sjuåring som är överlycklig för att hon för hjälpa till! När vi dammsugit klart ställde vi allt till rätta. Nu är det bara att fixa alla hyllor och lådor. Ungen hade så mycket grejer innan så jag slängde bara det hon ville ha kvar i lekrummet i hyllor där det fick plats, så nu är det kvar att sortera det :) Men det tror jag att jag får göra när hon är i skolan - vissa saker är lättare utan en sjuåring ;)




Fint va? ;) När vi var klara för dagen tvingade jag med S till poolen för att få några timmar att gå, sen blev det lite lek och tv-tittande :) När jag slutat åkte jag till mallet för att leta efter termobyxor. Lyckan var tyvärr inte med mig och jag åkte hem igen med en tröja rikare ;) För köpa ett par imorgon istället påväg till Sofia :)

Herre vad grejer ungen har!!!!

Idag har jag och lilla S spenderat mer än fem timmar med att städa hennes lekrum. När jag kom fhit lyttade de ju precis ut från ett hus till detta stora hus de haft under tiden och sen dess har hon haft dubbelt så mycket saker där inne. Den senaste tiden har det eskalerat och vi har typ inte ens kunna gå där inne för att golvet varit täckt :P Så nu tog vi tag  i det helt enkelt! Vi är inte klara än, men vi har fått ner sju medelstora lådor med böcker, spel och leksaker till källaren plus fyra mindre lådor med grejer hon gjort plus massor med stora leksaker som var för stora för lådorna. Min värdmamma har fobi för att slänga saker nämligen ;) Trots det fick vi också ihop fyra stora soppåsar med skräp :D Så nu kan äntligen se golvet!!!!!! Imorgon får vi rensa resten (har några hörn kvar), dammsuga och sedan ställa allt på rätt ställe :) Sen kanske vi kan börja leka därinne istället för i vardagsrummet ;)

En del av lekrummet.... Och här har vi redan börjat städa lite ;)


Var stenhård hela tiden och lät henne inte leka utan det var bara "Släng, spara i lekrummet eller spara i lådor". Men i slutet lät jag henne fixa iordning en liten del. Märkte med en gång att hon saknat att verkligen kunna leka där inne. Min lilla plutt <3

Redan tisdag!

Dagarna går faktiskt snabbt trots att jobbtimmarna kan vara riktigt sega ibland ;) Igår spenderade jag mina sju jobbtimmar med att bygga lego, pussla och leka med lite allt möjligt. S har fått massor med lego i present de senaste sju dagarna, så det byggde vi ihop. Järnvägsstation med tillhörande tågspår och taxibil samt hus vid stranden (ett kafé med en lite affär och ett hus för badvakten) och en båt. Imponerad över mig själv faktiskt ;)



Här är hela byn..!


Inte lite lego denna tös har ni ;) Idag har jag kört så mycket bil att jag skulle kunna varit i Stockholm om jag velat............ :) Nu ska jag snart över till grannen och se på Star Wars :D

Juldagen

Juldagen spenderade jag också med grannarna. Först skypade jag typ med halva släkten och gick sedan över. Vi lekte lite med alla nya leksaker innan jag fick uppleva en katolsk gudstjänst.. Jag blir verkligen utsatt för alla dess kulturer här! :) Kan inte säga att det var så speciellt annorlunda från en kristen gudstjänst. Skillnaden var att de hade rökelse, knäböjande och en lite mer "pratande" präst. Fast det kanske beror mer på prästen än något annat.. ;) När vi kom hem lekte vi, lekte lite till och lekte lite till. Vi pausade för mat och för sömn ;) Men det gjorde verkligen ingenting för de är så underbara! :D


Några av julklapparna ;) När vi sett på teckande Grinchen och lagt lilla C så hoppade jag och K in i deras hot tub :D Jag blir bortskämd här (bara så att ni vet... :P)! Vi pratade om allt mellan himmel och jord - och jag säger det igen, är så otroligt glad över att jag har fått någon jag kan prata med här. Hade aldrig överlevt min mamma-abstinens om jag inte haft K!!!!

Julafton på andra sidan vattnet

Dagen blev precis så bra den kunnat bli utan släkten vid min sida :) Fick ju som sagt fira jul med min grannes släkt och de var verkligen välkommnande och riktigt intresserade av mig och Sverige. Blev mycket diskussioner om skillnader och politiken i USA :)

När jag kom dit vid tre blev det lite snack från både USA och Argentina (K:s mamma och pappa kommer därifrån) innan vi satte oss ner för mat. Var inget speciellt men räckte alldeles utmärkt ;) Rådjursköttbullar, pasta, kalkon, bröd och sallad.




Sen åkte alla till kyrkan medans jag + grannarna stannade kvar för att göra cake pops (kaka på pinne) och dekorera gingermen.



När de kom tillbaka från kyrkan åt vi efterrätt innan alla dök in under granen och öppnade sina julklappar. Lite skilland från hemma när vi snällt sitter och tittar på varandra när vi öppnar ;)



Efter att all spänning lagt sig pratade vi en massa och sjung massor med julsånger. Åkte därifrån vid tio på kvällen, men orden "Tack för att du fira jul med oss." :) Denna julen fick mig verkligen att inse att det inte är julklapparna som räknas, utan att man är med människor som man tycker om och bryr sig om dig. Hade helst av allt varit hemma, men nu när jag är ute på äventyr så kunde jag inte fått det bättre. Nästa år kommer jag tillbaka med full kraft och kommer då att mysa i ett svenskt hem med släktingar!

Julafton

Idag kommer jag att jobba mellan 9 och 4 och sen snabbt som blixten ta mig till grannens syster och fira jul med dem. Låter som att det kommer vara massor med människor där så det kommer bli spännande :) Tydligen så har hennes syster en 21-årig dotter som enligt K är väldigt lik mig till sättet så vi kommer säkert komma bra överens :) Har köpte en blomma till systern som låter mig komma, och massor med julklappar till grannarna ;) Bilder kommer på det senare! Vill ju inte riskera att de tittar in här - sannolikheten är väl inte jättestor, men man ska aldrig säga aldrig!

Utan mina grannar hade jag antagligen legat i sängen och storgråtit över att inte vara hemma - men nu känner jag ingen hemlängtan alls :) Det är verkligen inte så att jag inte saknar julen hemma, men det kunde definitivt varit värre. Så egentligen vill jag bara säga: God Jul mina fina läsare!! <3

Eftersom jag av någon anledning inte har några julbilder från förra året (???) så bjuder jag på en bild då jag var pytteliten :) Skulle gissa att detta är min första jul? Hjälp mig mamma! ;)

Återigen - GOD JUL!!

The Girl with the Dragon Tattoo

Den har jag sett idag :) Var ledig idag så började dagen med att skypa med familjen och morfar. Fick prata av mig om veckan - svårt att göra det när jag börjar jobba innan de har slutat jobbet/skolan ;) Inte för att det har hänt så väldans mycket - men det finns alltid småsaker att berätta när man inte bor i samma hus! Igår hade vi en kompis till S här, så måste säga att det gick rätt bra att jobba.. Satt i köket och läste medans de lekte i lekrummet - inte sådär väldans jobbigt faktiskt! Fast man måste ju hålla koll på dem, för ibland gör de ju faktiskt saker de inte får :P På kvällen gick jag över till grannen och myste med film :D Nu är vi snart klara med andra filmen ;) Det är inte direkt mina favoritfilmer men de måste helt enkelt ses.

Idag efter att jag pratat på skype och slagit in julklappar åkte jag till mallet. Använde ett presentkort jag fick på Black Friday och köpte två tröjor för 7 dollar :) Sen åt jag lunch innan jag tittade på filmen! Den var helt okej - jag menar, med den boken kan ju inte filmen blir dålig så att säga... Men den var lite skum! Inte bara att de pratar engelska i Stockholm och all text (skyltar och tidningar) är på svenska - men de fick också in svenska när de pratade :O De sa "skål", "tack" och "hej"..... Jag som svenskt fattade ju det - men undrar vad amerikanarna tycker om det? Jag tycker ju att om de gör en amerikansk film - så ska den ju vara helt amerikansk! Lär roligt när de fick in svenska namn (iprincip helt perfekt) och hade en del svenska skådespelare. Som sagt - varför göra en amerikansk version om den inte är helt amerikansk?


Nu ikväll träffade jag Sofia för mat och prat :) Alltid lika trevligt <3 Imorgon blir det jobb i tio timmar igen och sen är det julafton :D

Detta är vad jag gör på dagarna när jag jobbar! ;)







Grattis pappa!

Idag fyller älskade pappa år. Världens bästa pappa som verkligen har växt i mina ögon sen jag kom hit. Han har ju alltid varit den bästa pappan man kan ha, alltid rolig och gillar fotboll - vad mer kan man begära liksom? Men nu har han som sagt vuxit till sig lite ;) Han ger mig så himla bra tips, och gråter inte när jag är ledsen ;) Det är så det ska vara! För när jag är arg eller ledsen så ska jag helst ha medhåll (även om det är bra med mamma som säger det jag inte vill höra också :P). Höjdpunkten på en långtråkig dag är nuförtiden när jag får åka hem med pappa och höra lite svenska i bakgrunden. Se lite av Avenyn och fråga standardfrågan "Någon jag känner?"

Älskar dig massor!!!


Min egna lilla jul

Eftersom min värdfamilj inte firar jul och inte ens har dekorationer för Hanukkah så fick jag ta saken i egna händer och dekorera mitt lilla rum ;) Inte så väldans svårt - åkte till IKEA och köpte julkulor och lite glitter och någon aupair innan hade köpt två julgranar med tillhörande julkulor - så det var bara att pynta! :D




6 månader!

Idag har jag varit här i 6 månader. Ett HALVÅR! :D Helt galet egentligen att jag inte varit hemma en enda dag på sex hela månader. Nu börjar nedräkningen tills året är över, även om jag kanske inte helt är klar efter detta år ;) Resemånad here I come :D

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva, har väl redan babblat om allt jag gjort tillräckligt ;) Kan bara säga att jag för varje dag växer och blir en starkare människa. Jag är så j*kla stolt över mig själv som klarar detta. Som vanligt har jag inte fått ett år då jag bara kan glida på ett bananskal - men det gör mig bara starkare så jag får väl stå ut ;) Detta halvår ska jag NJUTA så mycket som möjligt. Ska besöka Washington, kanske Miami och se ännu mer av min älskade stad som jag turligt nog bor dryga en timme ifrån :)


Slappsöndag

Idag hade jag en sådan där dag då man inte orkar göra någonting. Bara sitta på en stol och inte göra någonting. Antar att över sex timmars promenad kan trötta ut dig ;) Så idag har jag lagt upp massor med kort på fb, fixat kort i datorn, städat mitt rum och skypat lite med familjen. Det är väl ungefär det! :) Nu ikväll åkte jag ner till "stan" för att äta kinamat och dricka en varm choklad på Starbucks - tillsammans med min bok :D Jag är en ensamvarg - och behöver ha mina ensamdagar ibland. Eftersom jag kommer jobba konstant nästa vecka kände jag att jag behövde ha en sådan dag idag. Idag slog också längtan till Angelica in - visste att den skulle komma under helgen och det gjorde den. I vanliga fall skulle hon dragit runt mig i city i otaliga affärer för att köpa något. Hon är väldigt bra på att använda mig som packåsna - och det gör mig överhuvudtaget inget ;) Men nu får jag klara mig själv - typ. Finns massor av aupairer så jag borde nog återigen ta mig utanför min säkerhetszon och fråga någon om de vill träffas. Hur farligt kan det vara egentligen? ;)


Bilden har ingenting med texten att göra - men de är bra på att smycka ut efter säsong - även under vintern ;) Grejerna rör sig till och med. Tomten som för tillfället ligger ner brukar öppna dörren, grejen längst till vänster snöar, och grejen i mitten är en karusell som snurrar :)

Med musik i öronen på New Yorks gator.

Så spenderade jag min dag i city. Slog nog rekord i antal vandrande gator - över 150 stycken :) Gick runt själv tills jag träffade Malin i SoHo - då ersattes musiken mot prat istället ;) Gick upp till Central Park, ner till SoHo och runt där. Sen gick jag och Malin genom SoHo och upp till Union Square, och sedan ner till Penn igen. Benen och fötterna värker om man säger så! ;)







Idag mår jag bra. Livet är himlans bra många stunder, och jag ska verkligen inte låta en person förstöra hela mitt år. Detta halvår ska jag försöka att bra må bra!!!!

Tänk vilka snälla grannar man kan ha.

Har verkligen utvecklat ett nära band med mina grannar. K som är lika gammal som mamma och C som är fem hela år. Låter som det inte finns någon pappa med i bilden - men det gör faktiskt, bara att han jobbar natt. Så det enda jag ser av honom är när han går upp vid sex och mumlar hej ;) C är alltid glad och hur söt som helst så att jag bara dör och K har blivit något av en extramamma, eller som jag kallar henne - min USA-mamma :) Det är hon som frågar hur jag mår, undrar hur mitt liv hemma ser ut och ser mig - som en person. Och jag tror jag är bra för henne också - hon kan prata av sig på mig om allt möjligt! :) I torsdags ville jag inte vara hemma, och då gick jag över till dem. Kom dit, lekte starwarslego och fick middag utan att ens be om det! Sen hjälpte jag till med julpyntet. Kändes som att jag var hemma - och i just sådana stunder skulle jag kunna stanna här på andra sidan vattnet hur länge som helst... Men det går ju inte för sig! ;)

De har också adventsljusstake :D Trodde det var en svensk grej, men tydligen inte! Men på ett litet annat sätt. De tänder den varje dag och ber adventsbön. Mysigt!


Julgranen var redan uppe :)



Det jag hjälpte till med var det vuxna Betlehem. Hann inte klart innan en liten tjej behövde hoppa i säng!


Blir nog fint när det är klart :) Råkade nämna för Karina att jag inte sett en enda Starwars-film så hon frågade om jag ville titta på en när C hade lagt sig. Så vi satte oss i varsin soffa, drack te och smaskade popcorn tills jag var tvungen att gå hem vid tio i elva. Har man curfew så har man ;) Då fick jag verkligen en sådan härlig känsla i kroppen. För så skulle jag och mamma kunnat göra. Hon skulle sitta och pilla med något (precis som Karina gjorde) och så skulle vi smaskat på något! Man tager vad man haver ;)

När en aupair åker hem...

..lämnas det kvar en del grejer som bara är för onödiga att ta hem. Typ böcker, filmer, solhattar och scrapbooking. Det var även så för Angelica, massa saker som hon fått av andra aupairer och samlat på sig själv som hon nu dumpade över på mig ;) Men jag blev glad för det - fick några bra filmer, några bra böcker som jag velat läsa och så massor av scrapbookinggrejer :D Jag kommer väl lämna kvar lika mycket jag, men det gör ju bara nästa aupair glad (förhoppningsvis...)

Här är det jag sparade, slängde lika mycket typ... "Tänker på dig"-skylten blev fin på en lampa! :) Albumen kan säkert komma till nytta - och filmerna och böckerna kommer med all säkerhet att utnyttjas!! Så tack Angelica för grejerna <3


(Har en bild på scrapbookinggrejerna någonstans, men den hittar jag inte för tillfället..)

Hejdå, julklappsshopping, quarters och teparty

Blev inte lika tårfyllt idag - men hjärtat värker för det. Vännerna betyder så mycket här när familjen inte finns att tillgå. Känns lika jobbigt att Angelica lämnar mig här som att jag lämnade min familj hemma :( Men jag hoppas hon snart kommer tillbaka - och gör hon inte det kommer hon få besök i Växjö i mitten av juli ;) Hehe - hon tror att hon blir av mig med nu, men jag kommer stalka henne så fort vi är i samma land igen :D

Åkte till SO och åt frukost på deras diner, amerikanska pannkakor med äpplemos och kanel, mums!!!! Sen kramades vi, och kramades och kramades. Sen åkte jag därifrån alldeles tom. Orkade inte vara hemma idag, så tog mig till Barnes&Nobles där jag handlade massor av julklappar, en ny dagbok och en quarterbok :) Drack kaffe och skrev dagbok innan jag började jobba igen. Jag och S sjöng hela vägen hem och sedan myste vi massor. Lekte i hennes rum och fortsatte göra smycken. Har gjort klart mina örhängen - kanske kan användas när jag ska klä ut mig till något ;)


Sen gick vi över till granarna och lekte och åt middag. Lika trevlig som alltid! :D När vi kom hem sorterade jag pengar och fyllde min quartersbok med de jag redan har. Måste säga att det är rätt bra jobbat att få ihop alla utan fyra på ett halvår :)

Fina fina fina vän

Idag åker älskade Angelica hem. Hon har varit en del av mitt aupair år iprincip från början. Vi träffades när jag hade varit här i nästan tre veckor och sedan dess har vi umgåtts flitigt. Blivit många skratt och pratpratprat. Med henne har jag upptäckt NYC, lärt känna mig själv bättre och gjort saker jag aldrig trodde jag skulle göra. Som att klättra i träd och åka till Brooklyn för att leta efter secondhand-butiker. Jag menar - jag handlar i affärer där kläderna är nya ;) Men på andra sidan jorden kan allt hända se ni! Som jag skrev i hennes scrapbooking från mig: Jag visste inte att man kunde komma någon så nära på fem månader. Men vänskapen mellan oss är ett levande bevis och jag hoppas den fortsätter leva under en lång, lång tid.


Love you!!!!! <3

Luciatåg

Lördagen gick i stressets tecken. Vi stressade på morgonen för att göra oss iordning (stackars Malin jobbade samtidigt som hon skulle locka håret), sen var tåget lite försenat och fruktansvärt fullt så vi fick stressade köpa strumpbyxor och linne innan vi sprang till tunnelbanan. När vi var framme vid cirkeln sprang vi in på Whole Food, köpte varsin macka och powerwalkade sedan till kyrkan samtidigt som vi åt. Har nog aldrig ätit en macka så snabbt... Kyrkan var jättefin verkligen!



När vi kom fram till kyrkan blev det snurrigt genrep i två timmar innan vi stressade vidare. Mat, ombyttning och lite lockande av hår på mindre än en timme - duktigt jobbat skulle jag vilja säga :) Klockan fyra var det dags för första konserten. Gick bra och barnen var ju så söta! De var bara med första gången, så det var mycket barnfamiljer där vilket också betyder barnskrik, men det är ju bara gulligt :) Emellan konserterna blev det sockersockersocker :D Sista konserten var helt klart bäst, publiken stod upp och klappade för fullt - man blir verkligen glad! Allt slit blir liksom värt det :)



Mina vänner <3 Efter konserterna gick vi med kransarna på ner till tunnelbanan och väldigt många tackade oss för den fina sången :) Vi åkte hem, lämnade Malin och åkte sedan till Angelica och myste med te och tre avsnitt av julkalendern innan vi släckte våra små blå vid halv två på morgonen :)

Fredagens julbord

Tro det eller ej, men vi hann faktiskt till julbordet på IKEA. Trots att allt blev förskjutet med sisådär en timme så fanns det biljetter kvar 7.15pm :) Kan ju inte säga att det var det godaste julbordet jag någonsin ätit, men det funkar när man inte kan äta något annat liksom. Lite svårt för mormor att skicka hit sina kötbullar om man säger så ;)




Sen åkte vi vidare till Angelica för lite snack om allt och lite till. Man får ju ta vara på stunderna medans de finns kvar! :) Åkte hem och sov hos Malin vid sådär 11pm.

Fredag

Hade en riktigt mysig kväll med lilla S igår. Såna dagar vill man stanna för alltid, men det går ju inte ;) Vi åkte till poolen direkt efter skolan. Hon var vaken hela vägen i bilen vilket nog har hänt sisådär två gånger sen jag kom... Hon blåste i en plastpåse och hade allmänt kul. Man förstår ju vilken förebild man blivit när hon hela tiden vill ha min syn på saker och ting och att jag ska säga att hon är duktig. Vid poolen intog vi en middag med mysigt prat. Eftersom hon var ivirg att komma in i poolen bytte vi om och fick sitta vid poolkanten i cirka 15 minuter. För att få tiden att gå skrev vi grejer på varandras rygg och försökte gissa vad den andra skrev. När vi väl hoppade i lekte vi en massa och tiden gick riktigt snabbt. :) Myspys alltså!

Väl hemma grejade jag med lite grejer medans S och S tittade på tv - så jag slapp det jobbiga uppdraget att få henne i säng eftersom jag gick och lade mig innan dem :P

Idag ska jag till Malin och vi två + Caroline ska försöka få biljetter till julbordet på IKEA, men det kan bli svårt - så det blir säkert middag någon annanstans.. Men vi får se :) Ska försöka klämma in ett besök hos Angelica också, vill verkligen ta till vara all möjlig tid jag kan få med henne nu när hon åker hem på tisdag :(

Åt förövrigt första dounaten häromdagen - och måste säga att det inte var något speciellt :P Bra det kanske ;)


Perioder

Tro det eller ej, men även på andra sidan vattnet kommer perioder i livet där det inte händer något särskilt. Jag har en sådan nu. Men imorgon är det fredag och det är ju alltid något :D Min värdmamma har precis opererat sig(inget allvarligt..) och kommer vara hemma runt tre veckor - roligt :P Kommer verkligen njuta av att vara ensam igen efter nyår om man säger så...

Vad har hänt mer? Jo - morfar var uppe och GICK igår, helt galet!! Han fick sin hjärnblödning förra torsdagen, så inte ens en vecka har gått och han är uppe på benen. Ganska bra det, men än finns risker för komplicationer, så håll tummarna än <3

Har tränat fyra gånger denna vecka igen, men tänker vila mina ömmande muskler imorgon så att jag orkar hålla upp ljuset på luciatåget på lördag :) Lite dumt kanske om alla utan jag står med ljus, eller vad säger ni? ;) Har verkligen hittat muskler i kroppen som jag trodde hade försvunnit - men nu är de tillbaka, och det känns! Vet inte om jag är så väldans glad för det, men jag vet ju att jag lever iallafall ;)

Och: Min underbart snälla granne K tar med sig mig på deras julfirande :D Har mått sådär några dagar över en mängd olika saker - men klumpen i magen bara försvann och ersattes av ett leende på läpparna. Jag vågade ta mod till mig och skicka iväg ett sms - och fick till svar att det var en jättebra idé. Sedan kom ett samtal där hon sa att hon redan ringt sin syster och frågat om det var okej att jag följde med, vilket det var!! Så glad, så glad, så glad :D Dessutom firar de jul på riktiga julafton, så jag hoppas verkligen att hemlängtan håller sig borta och jag får fira en alldeles amerikansk jul glad!

Hittade denna bild förut och insåg att jag verkligen har hittat två fina vänner på andra sidan atlanten av alla ställen <3

Aupairmöte

Igår var det måndag och aupairmöte. Eftersom det var sista mötet innan jul skulle vi köpa julklappar och sedan byta. Vi fick först var sitt nummer, och på sitt nummer fick man då ta en julklapp från bordet. Man kunde också om man vill "sno" en klapp från de som redan öppnat. Jag fick nummer 3, och hade alltså väldans många att välja på - men jag valde att "sno" tvåans paket.


Ett fotoalbum, en chokladkaka och ett sött kort :) Perfekt album att proppa full med bilder från den bästa staden :D Vi fick också lite information från ett collage och jag vet nu precis vad jag ska göra :D Läsa en kurs om amerikansk politk!!! Jippi! :D


Ni som inte känner mig tror säkert att jag är ironisk, men faktiskt inte! :)

Lördagen i bilder :)







Juldekorationer

Jag kan inte längre köra bil eftersom jag helst vill titta på allla dekorationer som folk sätter upp :D Lite svårt att ta kort i mörkret i bilen som rör sig, men några har jag allt lyckas få till :) Har sett några riktigt häftiga - men också några riktigt smaklösa. Tex såg jag ett hus som hade hela ena kortsidan full med ljus och helt plötsligt blinkade det till och hela huset försvann... Alltså så blinkade hela ljusslingan... Riktigt fult :P Men mest av allt har jag faktiskt sett snygga grejer :) Inte vad man kan tro om amerikanare faktiskt...



Som sagt svårt att ta kort i farten... Huset är i verkligheten riktigt snyggt! Skulle vilja visa er alla dekorationer jag ser men det är ju lite svårt... Ni får bara tänka er det - 100 gånger mer än i Sverige så är ni nog rätt nära ;)


Gud vad skönt!

Morfar mår bra :D Eller iallafall så bra som man mår efter att man haft ett ingrepp i hjärnan... Redan igårkväll eran tid pratade vi med honom genom telefon + skype när han vaknade upp efter sköna sömnen. Och oj vad han pratade på ;) Lite påverkad var han allt.... Haha! Mamma och mormor besökte honom idag och han mådde rätt bra ändå. Han får verkligen inte vara uppe och gå och måste ta det väldigt lugnt framöver, men som sagt - rätt bra mår han. Sjuksköterskorna sa att som det ser ut nu (med bra värden osv) kommer han komma hem innan jul iallafall :) Men det spelar ju ingen roll när han kommer hem egentligen - bara han kommer hem!! När vi pratade med honom igår sa han att han fortfarande kommer att komma och hälsa på, verkligen det viktigaste att tänka på när man precis opererat hjärnan, men visst :P

Skuldkänslorna hänger fortfarande kvar, men de blir bättre av att höra att kära morfar mår bättre :) Så jag hoppas få höra att det blir bättre för var dag! :D

Påtal om ingenting så blev jag skittrött idag efter att jag tränat och kommit hem (antar att det var spänningen från igår) och dagen har mest förflutit genom att sitta i sängen och göra mest ingenting. Fick jobba några timmar i eftermiddags/kväll (alltså köra bil och läsa en bok eftersom S hade playdate) men nu sitter jag här ensam hemma och broderar och tittar på Harry Potter. Mysigt värre :D Imorgon blir det NYC och en broadwayshow med Angelica och Therese. På söndag NYC och luciaträning. Love helger :D

Har kommit in i ett Harry Potter-marathon och just nu tittar jag på Halvblodsprinsen - sämsta filmen av de alla, men vill man ha ett marathon så vill man!

Så förfärligt lätt!

Livet kan vändas upp och ner på bara några sekunder - läskigt. Vaknade upp till ett tomt hus imorse (resten av gänget var i Philadelphia) och kände att idag mår jag bra - idag blir det en bra dag. Jag åkte till gymmet innan åtta på morgonen, åkte hem och duschade och åt frukost när pappa ringde upp. Hörde dirket att något var fel och då berättade han att morfar imorse (deras tid) ramlat ihop hemma. Mormor hade efter några panikslagna minuter ringt efter en ambulans och han hade som tur var kommit till sjukhuset rätt snabbt ändå. Det visade sig att han fått en blödning i hjärnan :( Dock pratade han och var uppe och gick så det var väl rätt okej med honom förutom att huvudet gjorde ont. Nu är han på operation och tummar och tår hålls för att allt ska gå bra.

Att man kan vara så glad ena sekunden och sen så fort man får en dålig nyhet så vänds hela världen upp och ner och allt blir bara blääää :( Morfar är en av de mest vältränade personerna i släkten och så händer det honom liksom. Det är fel!! Det får ju än att inse att det kan hända vem som helst... Dessutom mår jag så dåligt över att jag inte är där, sover över hos mormor så att hon inte ska vara ensam, kramar morfar och tröstar mamma. Jag vet att jag inte kan göra något åt det - men att vara på andra sidan Atlanten när en familjemedlem inte mår bra, det är riktigt jäkla jobbigt.

Just nu skulle jag kunde åka hem med en gång för att få krama om mormor, men tror hon skulle bli arg då så jag håller mig här tills jag vet hur allt går ;)

Morfar har ni där i bakgrunden..

RSS 2.0