Trillar håret av!?

Sitter just nu och väntar på att färgen i Malins hår ska bli klar så att hon kan ta av den snygga mössan ;) Hon är orolig att håret ska trilla av, så vi får se hur detta går. Dock inte för att jag skulle förstöra det, utanför att hon har så slitet hår - säkert! Jag tror dock inte att det trillar av, utan att hon kommer bli supersnygg... :D


Igår åkte jag och Angelica till The Cheesecake Factory :) Det var en timmes väntetid (som sedan bara blev 40 minuter) så vi gick runt i ett av de dyraste mallen i USA. Det är helt otroligt vad många "dyra" affärer det finns där. Man vågar ju inte ens gå in... Blev iallafall ett par örhängen på Macy´s - det är ju inte så dyrt :D Tog såklart den goda pastan, men denna gång White Chocolate Raspberry Cheesecake. Den var SÅÅ god! Jag som sa att man måste testa nya varje gång, tror jag överger det ;) Haha!


Imorgon ska jag göra något som jag aldrig trodde jag skulle göra... Vad det är får ni veta imorgon!

Ansökan

Det jag kände med ansökan var att man försökte överträffa sig själv och komma på bra saker, men det ska man absolut inte göra! Var BARA dig själv och skriv precis hur du är och vad du har för intressen. Du ska faktiskt bo hos en familj i ett helt år, och att låtsas vara någon annan så länge är inte lätt.. Omöjligt skulle jag säga!

Det hjälper både dig och blivande värdfamiljer om du har varit dig själv. Du får inga matchningar som du inte vill ha. Det sparar så mycket tid, tankar och sömnlösa nätter ;) Har du gjort din ansökan så att den verkligen matchar dig, så får du ju familjer som passar dig också! Och det är väl det alla vill ha?

Blivande värdfamiljer får dig, just så som du är, och förväntar sig inte att du är någon annan. Vilket som sagt är bra. Du åker ju till USA för att ta hand om någons bra, och då vill de inte att du är någon annan. Då blir det rematch ganska snabbt...

Cultural Care Au Pair Logo

Au Pair Application



Storlekar

USA är inte lilla landet lagom dirket. ALLT finns i större storlekar. Mat, kläder, bilar, vägar, hus... Allt man kan tänka sig helt enkelt!

Det är mer än normalt att man tar med mer än halva portionen hem från en restaurang. Det är men än normalt att jag har den lilla bilen trots att jag kör en bil med typ sju säten. Det är inte heller helt omöjligt att jag kör bil på en sexfiligväg, eller att jag besöker hus som är större än det jag bor i. Och det hör det till saken att detta är ett stort hus enligt mina mått med sina 14 rum... Då inte inräknat fyra badrum och ett kök.. Haha!


Sen ska vi ju inte tala om storleken på vissa städer i detta land - eller höjden kanske ;)

Där kom den!

Hemlängtan.. Vilken hemsk känsla! Jag var hur nära som helst på att åka till flygplatsen och sätta mig på nästa flyg hem.. Men varför ska jag göra det? Det enda som händer hemma är att tiden går, och alla blir ett år äldre. Men det gör ju absolut ingenting! 

Efter att ha skickat sms till Malin och fått bra svar, gråtit, gråtit och pratat med pappa bestämde jag mig för att det måste finnas en anledning till, både varför jag är här men också varför jag har hemlängtan. Jag visste ju att det i bakhuvudet fanns anledningar. Två stycken närmare bestämt. Pappa tvingade mig iprincip att prata med mina värdföräldrar på kvällen. Jag visste att han hade rätt, så det fanns inget annat att göra!

Pappa <3


När de kom hem på kvällen satte jag mig ner, tog ett djupt andetag och pratade! De lyssnade, forstod var jag pratade om och kom fram till lösningar. Klumpen i magen försvann med en gång! :D Hur bra som helst. Så nu ska jag klara det här, det ska jag!!

Det gäller bara att ha små delmål hela tiden så att man känner att man klarat av saker hela tiden! Får sätta mig ner och göra en sådan tror jag :)

När man är borta från sin familj förstår man verkligen hur mycket familjen betyder för en. Hemma är man allt bra på att ta dem för givet. De finns alltid där, alltid! Nu vill jag prata med dem hela tiden helst, men jag kan inte det. Både för att jag inte kan sitta vid datorn hela tiden, men också för att jag längtar hem mer när jag pratar med dem. De är så fina min familj!

Shoppat

Nu får ni bilder på mina nyinköp :) Först ut är linnena.


Därefter toppen från inget mindre än H&M. Köper aldrig något där hemma, men här gör jag det av någon anledning!


Och träningskläderna :)



Åhh, vad jag har längtat...

Här får jag, inte dålig mat, men den är inte så varierande :) Kött och potatis är det ju absolut inte fel på!! Men gud vad jag längtar efter pappas mat! Hemma tar man den ju för givet, att äta "dålig" mat någon gång gör inte så mycket för man får något så mycket bättre när han är hemma.

Men här, cirka ett år utan pappas mat!!!! Hur ska detta gå? ;) Som tur är har han ju lärt upp mig lite så jag kan ju laga mat iallafall, även om det inte smakar alls lika gott. Idag jobbade jag kväll, vilket också betyder att jag behöver ge S något att äta. Därför tog jag tillfället i akt och lagade köttfärssås och spagetti :) Det var GOTT! Pappa skulle säkert bli besviken, men jag lyckades få en amerikansk liten flicka som nästan bara äter chicken nuggets att äta - det är bevis på att det är lite gott iallafall :) Som hon sa: "If I don´t like it, I wouldn´t eat it!" Toppen!


Vi har också bakat kakor :) Vi skulle lyxa till det lite och stoppa i blåbär, men jag råkade göra de alldeles för stora så de blev inte riktigt bra. Nu när de stelnat i frysen sitter de ihop ;) Men de ska ju ändå ner i magen, och gott smakar de! Vi gjorde vanliga också!


Clueless...


Fantasi

Gud vilken dålig fantasi jag har. När man var liten kunde man ju leka hur mycket som helst och med vad som helst. Nu vill S leka med mig och det är helt blankt i huvudet typ... Jag låter henne bestämma helt enkelt :) Igår ville hon leka "class" och jag skulle vara lärare. Men jag var tydligen dålig på det så hon tog över jobbet och jag fick vara elev :) Blev inte så mycket lektion om man säger så, eller räknas det när man färglägger en bild? ;)

Fick iallafall en felstavad namnlapp som jag sedan gjorde fin :)


Så, tips på lekar - någon? ;) Idag ska vi baka, men jag har henne hela kvällen imorgon också, gissar att vi måste göra något då också!

Badrummet

Som jag skrev tidigare köpte jag duschdraperier eftersom de som var innan var mögliga. Nu är de bytta och jag tycker det blev mycket finare!

Före:


Efter:


Lite mörkare, men allt annat är ju vit, så vad spelar det för roll :)


Helgen

Ni får stå ut med att det kommer långa inlägg efter helgen, för jag har så mycket annat för mig än att blogga :) I lördags jobbade jag till halv två. Jag och S spelade kort och hon dansade balett för mig. Vi hade det mysigt och tiden flög fram. Mycket mat behöver jag ju inte göra heller, sätta in chicken nuggets i ugnen och koka ris - inte världens svåraste. Du måste vara stolt över mig pappa!

När jag var ledig åkte jag och hämtade upp Angelica, Malin och en tjej som heter Mikaela. Vi åkte till Jersey Gardens och IKEA. Bilder kommer någon dag på vad jag köpte när jag har packat upp :P Jag köpte iallafall träningskläder! Det behövs nu när jag har börjat träna :D Köpte också en söt topp och två linnen. Jag tvättar inte lika ofta här som hemma så det behövs lite mer kläder.

När vi var klara på Jersey Gardens tog vi en tur till IKEA, åt kötbullar och köpte godis. Jag köpte också nya duschdraperier eftersom de jag har nu är mögliga.. Inte jättemysigt att duscha då! Köpte också knäckebröd och skorpor - vad man tar saker för givet hemma säger jag bara. Knäckebröd finns alltid hemma, men här är det bagels som gäller, och jag är lite trött på det nu :)


Idag åkte jag, Malin och en ny aupair Lisa till New York :D Det var inte så himla varmt ute på morgonen om man jämför med dagarna innan. Men när vi började gå dog vi nästan.. Haha! Fast jag har börjat vänja mig lite iallafall! Hade det varit så här varmt när jag kom från Sverige hade jag inte klarat av det, men nu går det ändå eftersom kroppen vant sig. Vi gick iallafall till Svenska kyrkan först, jag och Malin vill vara med i Luciatåget så vi skulle fråga hur det fungerade. Dock fick vi inte så mycket svar eftersom prästen var i Sverige. Vi satt och pratade lite där och svalkade ner oss ;)


Sen gick vi hela vägen till The Metropolitan Museum of Art för att titta in klänningar, men det var alldeles för dyrt för oss fattiga aupairer så vi gick ner till 57de där vi trodde att ett annat museum låg. Vilket det självklart inte gjorde, men då var vi för trötta för att gå tillbaka så vi gick genom Times Square tillbaka till tågstationen.

The Metropolitan Museum of Art


Central Park



Det blev totalt 3 mil - det är mycket det i över 30 grader :) Duktigt av oss säger jag!

Konsert..

I onsdags besökte jag Malin igen, och gick på en utomhuskonsert alldeles gratis. Verkligen mycket folk och skön musik. Trevligt sällskap också :)

Hot!

Jag förstår inte ens hur jag överlever.. Det är över 40 grader här och jag har inte tillgång till vare sig en sjö eller ett hav :( Det saknar jag faktiskt - Mollsjön, världens bästa sjö! Det första jag gör när jag kommer hem är att bada där, för då har jag inte gjort det på över två år ;)

Idag åkte jag en sväng till Malin och myste. Jag är forfarande så glad över att ha träffat en så fin vän :D Vi kan verkligen prata om allt, eller bara vara - som vi gjorde idag. Vi åkte och köpte kinamat och sen gick vi ut med hunden. Han verkar gilla mig, för han har inte gått så långt som han gjorde på en vecka.. Jag är ett mirakel :D Dessutom gillar jag hunden när han är trött, för då har han inte lika stort behov av att hoppa upp och bita mig. Toppen!

När vi nästan dött i värmen åt vi och sedan gick vi ner i källaren. Vi började med att spela Yatzy, sedan övergick i till världens sötaste Monopol! Det var inte det vanliga, utan med djur istället. Hur gulligt som helst :)

Spelarna!


Spelplanen :)

En månad!

Idag har jag varit här i en månad! Helt otroligt faktiskt. Det har gått så fort, jag kan inte ens fatta det ;) Jag har vuxit under denna månad på ett sätt jag inte gjort på ett år hemma. Jag känner mig starkare som människa, och jag vet att jag klarar mig själv. Jag klarar att vara borta från min älskade familj som jag annars träffar varje dag. Jag klarar att ta hand om en sexåring helt själv även fast det inte alltid går smärtfritt. Jag lär mig något nytt varje dag - men jag klarar det!

Har jag överlevt en månad kan jag överleva elva månader till. Och det är nu äventyret börjar. Nu har jag jobbat och kommit in i rutinerna. Det är nu jag kan börja uppleva saker. I slutet av augusti åker jag med värdfamiljen till West Virginia - coolt! I slutet av oktober ska jag och Malin åka till Niagara-fallen och antagligen också besöka Kanada. Så häftigt på en skala att jag inte ens kan fatta det :D Under året måste jag också besöka Boston och Washington - bara måste! Sen vill jag åka till Miami också :) Mycket ska hinnas med, men jag kommer bara bo här ett år, då vill jag uppleva så mycket som möjligt! Även om det kostar pengar ;) Hihi!

Nästa stora sak som händer är att Malin fyller 20 - då ska här firas :D Får se vad jag hittar på åt henne! :)


Absolut inte kalla henne Ma´am iallafall ;)

Park

Idag kände jag att jag behövde komma ut från huset lite. Så jag hittade en underbar park som kommer få besök av mig ofta. Jag satte mig i ett litet hus utan väggar


Med min frukost


Tittade ut över två fontänner


Och skrev sju sidor dagbok och ett brev till farmor och farfar :)

Körkortsteori...

Jag behöver egentligen inte ta körkort, men min värdfamilj vill att jag gör det eftersom bilförsäkringen blir mycket billigare då. Men, jag lovar er, körkortsteori är lika tråkigt oavsett om det är på svenska eller på engelska....


Zumba it is!

Jag tränar inte för att få muskler, jag tränar för att inte ha dåligt samvete över att jag äter massa onyttigt :) Därför vill jag också att träningen ska vara rolig, inte bara plågsamt jobbig. Nu har jag äntligen hittat det jag aldrig har sökt ;) Zumba :D Det är lite dansaktigt! Hade en härlig tjej som instruktör som sjung med i låtarna - uppskattas. Nu ska jag verkligen fortsätta med det här, jag menar, hur många kan gå på gruppträningar gratis? Inte många, så tack värdfamilj! Ska försöka gå tre pass i veckan :) Så blir jag kanske också en "regular" till slut ;) Jag har ju elva månader och en dag kvar :D

301 inlägg!

Så många har det blivit sen jag började blogga i november :D Jag antar att det kommer bli betydligt fler innan jag är klar med det här!


Jobbdag

Söndagen började med jobb. Fortsatte med jobb och slutade inte förrän vid åtta. Jag blev väckt av S vid halv åtta på morgonen och hon började leka med en gång. Jag var nog fortfarande halv sovande, men det gick bra ändå. Vi målade lite och sådär, sen åt vi frukost. Jag åt mina goda bröd och S åt bagels, like always! När vi spelat spel och lekt lite till åkte vi till lekparken. Där tillbringade vi tre timmar med avbrott för att köpa vatten och snacks. S lekte på själv med kompisar hon hittade där och jag behövde bara se till att hela tiden se henne :)

Hittade fiskar vid lekplatsen :)


Sen åkte vi till affären och handlade så att vi kunde göra sallad. Jag är bra på det - pappa har lärt mig att skära bra ;) När vi var klara med det gjorde vi ett armband till S som, enligt beskrivning "var en snyggare DNA-sträng". S gjorde det bra och enligt sig själv var hon grym :) Därefter åkte vi till en utomhuspool där vi spenderade ytterligare tre timmar. När vi kom hem åt vi mat (eller S åt chicken nuggets och jag åt macka och flingor) och sen var jag ledig. Jag är trött efter en dag i solen, men det har gått bättre än vad jag trodde det skulle gå.

Vad ska man liksom göra när man ska spendera en hel dag med samma person, som man inte riktigt känner än? Men, det gick :D Och jag är några erfarenheter rikare.

Long Branch Beach

I lördags åkte jag, Malin och Angelica till stranden :D Efter cirka en timmes för mycket köande var vi framme. Solen försvann, men vi badade ändå. Vågorna var hur stora som helst, inte konstigt att man nästan välte... Hemma gnäller jag över att havet är salt, det kommer jag aldrig att göra igen! Atlanten var saltare än vanligt salt. Typ ;) Vi hade iallafall en härlig dag och när solen kom fram gick det att få lite färg iallafall :) Det blåste dessutom halv storm, så det var inte för varmt vilket jag gillar.

Tänkte att ni kanske ville se mig i sommar-USA ;)


Folk!


Äkta amerikanskt: Livvakter :)


Det töntiga är att man måste betala för att få tillgång till stranden, men antar att någon måste betala för de vältränade killarna ;) När vi kände oss klara på stranden efter cirka tre timmar så åkte vi tillbaka till South Orange och åt mat på något ställe ;) Hur ofta kan man äta på en restaurang i Sverige och endast betala elva dollar?? Det kan man göra här :) Jag och Malin delade på en "Overloaded Nacho". Gott! Nämnde jag föresten att jag (innan stranden) besökte en hundgård? Aldrig gjort något liknande i hela mitt liv, och kommer aldrig att göra om det igen. Jag ska ärligt säga att jag var smått livrädd hela tiden :) Men jag kunde ju använda Malin som mänsklig sköld!

Harry Potter

I fredags var det premiär i detta land för Harry Potter, så självklart åkte jag och några andra tjejer och tittade :D Blev helt chockad när vi var typ trettio stycken i biosalongen... Antagligen beror det på att det finns så otroligt många biosalonger i detta land!


Vi började med kinamat på något ställe i Westfield. Gott var det iallafall - och jag kan äta med pinnar :D Efter bara två gånger.



Eftersom vi hade två timmar att slå igen tog vi en promenad.


Jag vet inte vad ska säga om filmen faktiskt. Det känns konstigt att något är slut som jag har växt upp med. Jag kommer fortfarande ihåg när pappa började läsa böckerna för mig och Elin. Jag tyckte tillslut att han aldrig läste så jag tog boken själv och läste klart den. När första filmen kom hade jag ännu inte läst klart boken vilket gjorde att jag inte riktigt kunde hänga med på den "snabba" texten. Jag satt och frågade vad det stog hela tiden :)

Nu är sista filmen ute. Jag kan tyvärr inte säga att det var den bästa filmen jag någonsin sätt - vilket jag gärna hade gjort. Men det känns som att de har tryckt ihop det viktiga till en liten del av filmen, sen har de fyllt ut resten med oviktiga saker. Det känns som att de har missat en massa liksom. Det är ju ändå Harry Potter, så bra är den ändå :D Vad har ni att säga då?? :)

Westfield - Johanna

Johanna är en nyare aupair än mig och kom till sin värdfamilj i fredags. Jag vet ju själv hur det är att inte känna någon så jag tog kontakt med henne och frågade om hon ville träffas. Så det gjorde vi igår. Hon har också en stad att gå i, så vi gick runt lite där, åt på Panera Bread, ett annat av mina favoritställen åt glass och shoppade lite (inte jag dock). Pratade gjorde vi också! :) Trevlig tjej som jag gärna träffar igen.

Panera Bread


Vi gick förbi en cupcake-affär. Helt sjuk vad det finns grejer i detta land!



Sen köpte vi glass :) Man kunde blanda i allt du kan tänka dig... Jag tog iallafall jordgubbe med basilika och blandade i hallon och ananas :D Supergott!


Johanna :)


Hur många...

..rondeller i Sverige har ett hus och en bensinmack i sig - eller hur man nu säger :P Inte många iallafall!!


South Orange

Har nu blivit mitt favorithäng ;) Malin har bott hos sin familj sen i fredags, och jag har redan varit hos henne tre gånger. Hon måste tycka jag är jobbig ;) I förrgår var jag och badade och igår åt vi middag på ett diner. Jag åt french fries med kycklingwraps. Gott! Förutom att Malin bor där så är det en trevlig stad. Man kan gå till saker och ting vilket jag inte är bortskämd med längre. När jag kommer hem ska jag gå tills fötterna trillar av :) Någon som vill följa med på promenad så kan vi boka upp det nu ;) Vi träffade också en annan aupair, Angelica som var trevlig. Jag träffar så många nya människor här - roligt!

Påväg till Malin.


Malins stora hus! Är avundsjuk, inte på hennes gula vägger eller på hunden, men på läget och den trevliga familjen hon verkar ha :)


Att växa..

.. är något varje person gör i sitt liv. Både till längden, men kanske det viktigaste: Att växa som person. Jag har varit i USA i snart fyra veckor och har redan lärt känna mig själv mer och vuxit som människa. Jag gör saker som jag aldrig skulle göra hemma. Inte på något negativt sätt, utan positivt! Jag tar kontakt med helt okända människor och frågar om vi kan träffas.. Aldrig på en skala mellan 1 och 10000 skulle jag göra det hemma. Men det gör jag i detta land! För er som känner mig så är det otänkbart ;) Jag är vanligtvis en person som träffar personer jag känner, och pratar inte med resten - typ :)

Jag pratar också engelska utan att bry mig - helt otänkbart! ;) Jag kör bil utan att få panik om jag gör lite fel, eller om jag kör fel. För min familj är det också helt otänkbart :D Och: Jag känner ett behov av att röra mig, träna, gå ut och springa!! Det här landet gör underverk med mig :D

Jag har bara varit här i cirka fyra veckor och jag känner mig redan som en annan person ;) Hur är jag om ett år???

Tänk vad jag har växt!


Fotboll

Jag älskar att titta på fotboll, och saknar redan att gå på Gamla Ullevi och heja fram Blåvitt. Det blir ännu påtagligare nu när det går så bra för de svenska tjejerna :( Iallafall så letade jag igenom alla tvkanaler de har i detta hus, cirka 200 stycken, och hittade tillslut matchen! Jag sitter alltså i mitt rum på andra sidan Atlanten och tittar på Japan - Sverige :) Superglad! Varför jag låter så chockad är ju att fotboll inte är någon så stor sport här i USA, så att visa tjejer som spelar fotboll måste vara lite sällsynt ;)

Jag är glad!

Trevliga!

Jag vet att det till största delen är fejkat, men amerikanare är ett trevlig folk :) Varje gång man handlar frågar de hur man mår, självklart vill de inte veta hela din livshistoria, de är bara trevliga. När man är klar hälsar de "hoppas du får en bra dag" som hejdå. De får det att framstå som att man är speciell, och det kan jag stå ut med! Det är ju inte alls likadant i Sverige, där visa människor i kassan knappt kollar på en :/ När jag sitter i kassan säger jag ändå hej till alla, och köper de något jag tycker är fint säger jag det. Jag vet att jag själv blir glad av det, så då beter jag mig själv så. Så ni som jobbar inom serviceyrket - var mer trevliga! ;)

Än annan sak också: De kommer ihåg dig! Som till exempel banken. Alla aupairer som denna familj har haft (utan Malin) har också haft samma bankman. Han är supertrevlig och kommer ihåg namnen, frågar hur det är med S osv. De är grymma! Då känner man ju sig som en speciell kund, precis som det ska vara!

Ett annat exempel på trevliga amerikaner kan ni läsa i Matildas blogg.

Tiden går fort!

Trots att jag är ledig hela dagarna går tiden otroligt fort här. Snart har jag varit här i fyra veckor, och några dagar senare har jag varit här i en hel månad. Otroligt fort alltså!! Igår åkte jag hem till en annan aupair från Tjeckien (hon jag träffade i fredags också) tillsammans med den andra aupairen från Tyskland. Jag hade köpt jordgubbar och tog med mig svensk sirap. Sedan blandade vi ihop amerikanska pannkakor och jag stekte dem. Supergott och de andra tjejerna blev kära i svensk sirap - alltid något. Just det, när jag kom hem från poolen var jag röd och skypade med Martina. Min kära Martina! Hon har förövrigt vunnit SM-brons i helgen. Grattis till dig :D


På kvällen åkte jag och S till grannarna i Pennington och badade i poolen som ligger i närheten. En härlig familj som jag gärna träffar ofta!

Idag körde jag till skolan, åkte hem och gick ut och sprang :) Duktiga jag! Dock var det inte den smartaste idén eftersom det var typ 25 grader redan, men det gick bra ändå. När jag kom hem åt jag god frukost, sen åkte jag till Malin och badade. Hon har en stor pool i närheten. Det behövdes, för det var vid detta laget cirka 40 grader.... Solkrämen hade jag i högsta högg ;)


Riktigt varmt idag alltså ;) När vi legat i poolen i två timmar (solat också såklart) gick vi till en pizzaställe... Vi dog halvt på vägen, men det gick bra det också. Nu sitter jag och myser med choklad jag fick av Amanda innan jag åkte. Har inte tagit en bit sen jag kom hit, men idag tyckte jag att jag förtjänade det, när jag sprungit och allt.

 


Frukost


Jordnöttsallergi

Har nu skapat en ny kategori här i bloggen för att ni lättare ska kunna se skillnader mellan Sverige och USA. Så, när jag kommer på något, då kommer det ett inlägg. Jag tänkte börja med jordnötterna. Dessa jordnötter, som har varit en del av mitt liv sen jag var typ tre. USA är ungefär samma sak som jordnöttssmör, jordnötter överhuvudtaget.

Därför är det inte alls förvånande att väldigt många människor är allergiska i detta land. Vilket bara är positivt för mig :) De har på väldigt många restauranger en "nötfri meny" vilket gör att jag känner mig så mycket säkrare. Dessutom står det på allting om det är gjort i en fabrik där det produceras jordnötter eller om det kan innehålla det. I Sverige skulle allt detta vara otänkbart då det inte är lika vanligt. Hemma säger de bara - "Vi kan inte vara säkra"... Mycket jobbigare! Så trots att jag var lite orolig innan jag kom är det bättre här :D

Ännu bättre är att S också är allergisk, så allt som finns här i Warren kan jag äta - vilket gör att jag bara behöver vara jordnöttsallergisk när jag äter ute :D

Tacos!

Idag skulle jag och Malin åka till stranden, men vi kom lite vilsen och sen beslutade vi oss för att åka tillbaka till hennes lilla stad (hon har en stad - gångavstånd!!) och äta glass.


Det var den godaste glass jag ätit på länge ska ni veta. Två kulor, vanlig jordgubb och det bästa av allt strawberry cheescake :D Malin kommer få många besök av mig ;)


Sen åkte vi vidare till Sofia och gjorde tacos :) Jag har blivit frälst av Malins guacamole, så när jag kommer hem igen så får familjen Löfgren ett tillskott på tacosbordet.. Bara så att ni vet.



Tre fredagen i staterna

Förstår ni?? Jag har redan upplevt tre fredagar här på andra sidan havet. Tiden går otroligt fort trots att jag inte gör mer än vanligt.. Igår flyttade Malin från Warren - det känns faktiskt lite tomt! Har ju varit med henne iprincip i två veckor hela tiden. Jag körde iallafall S till summer camp själv eftersom Malin behövde packa. Hon var allt ledsen i bilen, och jag kände mig lite hjälplös. Men hon var glad igen när jag lämnade av henne :) Åkte hem, åt frukost, skypade med Amanda och dammsög mitt rum :) Dammigt värre - men nu är det toppenfint och jag trivs faktiskt här. Världens mest otympliga dammsugare, men det gick ändå.


När Malin var fördigpackad åkte vi till Panera och åt kycklingsallad :D Med jordgubbar, annanas och blåbär - mycket gott. Därefter körde jag henne till vår LCC som senare körde henne vidare till den nya värdfamiljen. Eftersom jag hade massor av tid innan jag skulle titta på S´s skridskouppvisning passade jag på att åka förbi Old Navy :) Mysig affär med snygga kläder - inte alls för dyrt heller. Och hör och häpna: Jag köpte bikini och flip-flop för bara 16 dollar!! Det är typ 100 kr! Jag ÄLSKAR att göra fynd :)



När jag åkte från Old Navy hade jag en halvtimme till godo vilket vanligtvis betyder att jag skulle kommit tjugo minuter för tidigt. Men när jag hade kört i cirka en halvtimme började det regna. Inte lite heller, utan det vräkte ner :( Det gick knappt att se vägen så då körde jag jättelångsamt. När jag skulle svänga av där jag alltid gör visar det sig att vägen är avstängs pga vägbygge, vilket betyder att jag får vända. Ytterligare minuter går. När det väl slutar regna kör jag bakom en bil som kör typ 20 km/h för långsamt... Man kan säga att jag vid detta laget har panik. Men - jag hann :D Jag fick ju springa från bilen in till ishallen, men jag hann. Tänk vad S hade blivit ledsen om jag kommit försent :/

När hon var klar och vi kom hem igen fick hon världens utbrott (antaligen en sen reaktion på att Malin flyttat) och jag hade för första gången lite hemlängtan. Jag ville ha en kram från mamma och att hon skulle säga att det inte var mitt fel att hon var arg :( Sen gör det nog lite till också att de är på Kreta nu, jag vill också!! ;) När hon lugnat ner sig lite åkte jag till Subway, åt en macka och sedan mötte jag upp två andra aupairer på Starbucks :) De var jättesnälla och vi ska faktiskt träffas på måndag och äta/göra frukost tillsammans! Trevlig trevlig. Nu ska jag göra sallad till mig själv, för om cirka en halvtimme börjar jag jobba till klockan halv elva typ.


Gårdagens fynd

Igår när vi var på IKEA passade jag på att fynda lite nödvändiga saker :) Som säkert många av er vet går många amerikanare in med skor i huset - vilket jag tycker är jobbigt eftersom det betyder att jag också måste göra det, om jag inte vill duscha fötterna hela tiden ;) Därför blev jag riktigt glad när jag hittade dessa:


Oj vad jag ser brun ut! Så är tyvärr inte fallet ;) Men sköna är de ialla fall :D Jag köpte också en våg! Hemma väger jag mig varje dag (jag vet, inte bra...) och nu har jag inte kunnat göra det på mer än två veckor!!


Det blev också en weekendbag :) Nu när Malin flyttar kommer hon få besök ofta, och då behöver jag ju packa i något ;)

Bygga!

Idag fick jag och Malin uppdraget att åka till IKEA och köpa hyllor till S´s playroom. Alltså behövde vi lyfta in dem i bilen, lyfta in dem i huset och hör och häpna pappa: bygga dem :O Men det klarade vi alldeles utmärkt ;) Jag tror jag till och med hade klarat att bygga dem alldeles själv, men det gick ju dubbelt så fort när vi hjälptes åt ;) Rosa lådor blev det till. Nu är det enda som saknas att få dem fastskruvade till väggen och sedan kan vi börja packa upp de cirka 10 lådorna som än så länge bara är i vägen.



Hur ska jag klara mig utan Malin?? Det får jag reda på imorgon, för då flyttar hon till en ny familj :) Men, som tur är, kommer hon bara bo 30 minuter bort med bil så jag kan kalla in henne om jag inte klarar mig ;)

Och fortsätter med måndagen...

Som var en helt underbar dag!! Så fräckt, kan inte ens förstå det tror jag. Vi började med ett åka till Hudson River (typ) för att parkera bilen. Och sa jag att jag såg Manhattans skyline förra gången jag körde i närheten, så var det inget mot det här. Hade jag kört fel en fil så hade jag varit på Manhattan - med bilen. Ingen bra idé! Men man såg verkligen allt - det här hade jag inte ens drömt om :D

När vi parkerat tog vi tunnelbanan in till 33rd street. Sen blev det en varm och lång promenad upp till Central Park med diverse stop på vägen.



Efter våra stopp satte vi oss i Central Park med varsin macka från Subway och M&M:s och tittade på träd, vatten och folk. Lite Baseball också ;)



När klockan var runt tre bestämde vi oss för att leta upp handdukar att sitta på (eftersom vi glömt det hemma) och sedan åka tillbaka till New Jersey-sidan för att bänka oss inför fyrverkerierna. De började halv tio.... Dock tog det lång tid att hitta handdukar och mat att äta så vi var inte framme vid Hudson River förrän vid sex typ. Vi fick tiden att gå genom att spela kort och titta på lite mer folk. Sen började då de berömda fyrverkerierna. Jag kan inte säga något annat än WOW :D Det var inte fyrverkerierna i sig kanske, men att jag stod där - just då och firade USA:s 4th of July. Med Manhattan som utsikt. Jag kan inte förklara det på något sätt. Men just då kände jag att det var det bästa jag någonsin upplevt.



Vi börjar med helgen..

Det är verkligen fullt upp här hela tiden. Känner att jag inte hinner stanna upp och fatta att jag är här - men det är så jag vill ha det :D Kan ju inte sitta hemma hela tiden när jag är på andra sidan Atlanten. I fredags var vi på bio och såg Bad Teacher.




I lördags var vi ju på Jersey Gardens som ni redan läst om. I söndags hade vi tänkt åka upp till Philadelphia, men det visade sig vara svindyrt så det hoppade vi över. Vi hade istället tänkt åka till stranden, men när vi vaknade öste regnet ner så vi bestämde oss för att äta mat på Cheesecake Factory. Gud vad gott det var!!


Sen köpte jag en parfym :D


Därefter blev det cheesecake tillsammans med film! Min :D


Malins :)


Idag har jag varit ute och springit :D När vi hämtat S ska vi åka och bada med förre detta grannarna i en pool :) Det behövs, för det är jättevarmt ute!!




Jersey Gardens



Igår var jag och Malin på en stor outlet med typ 80 affärer. Dessutom var det inga små affärer. Forever 21 var lika stor som, som övervåningen i Nordstan. Nästan i alla fall.



Glad och nöjd shoppare :)


Jag shoppade en långklänning


Ett skärp


Ett par shorts


Och sist men inte minst - en tröja att ha över linnen. Typ.. Inte riktigt en tjocktröja, men en lite tjockare tröja ;) Svårt att förklara, svårt att se på bilden.

Kommentarer

Jag tänkte fråga: Hur är det på flygplatserna? Både i NY och mellanlandningen? Är det så att man blir ihopsamlad och så av någon ”ledare” eller får man helt enkelt lista ut var man ska själv? Är jättenervös inför detta :S ;)
Alice
     Jag har ju redan svarat dig, men tänkte att någon annan också kanske ville veta. När man åker med CC får man sköta mellanlandningen själv, men frågar man direkt när man går av planet så pekar de dig i rätt riktning. Dessutom är det vanligast att man flyger tillsammans med andra au pairer - då kan man ju hjälpa varandra :) När man kommer till Newark så får man gå genom passkontrollen, vilket kan ta lång tid! Sen hämtar man väskorna och går mot utgången. Vid utgången står det en man med en rosa skylt på. Sen är man klar!

 
åh så underbart!! Kan du inte berätta om skillnader och likheter mellan USA och Sverige, sånt du reagerar på. Tycker det är så kul att läsa om ^^
Hoppas du har det superbäst :)
Amanda
     Det får bli ett eget inlägg om det tror jag :) Har redan reagerat på massor av saker!! Men tänkte att om jag väntar ett tag så kommer jag säkert på mer saker.

Vart i NJ är det du bor? :) Jag åker den 25 juli och ska bo i Ridgewood, NJ! Hur är allt? :)
Izabell
     Allt är superbra :D Jag trivs med mitt värdbarn och familjen. Jag har tillgång till bil nästan hela tiden och jag hoppas jag kan träffa många au pairer på mötet på torsdag. Jag bor i Warren, NJ.


Blev dom glada då? :D <3
Elin
     De blev glada för presenterna :) Kramis! 

WAAH nice bilder ! :D Jag ska själv åka som aupair till Stamford, en liten bit utanför nyc ! du verkar trivas bra hittills, eller :D?
Johanna
     Tackar! Jag trivs som fisken i vattnet ;)

Åh Ida <3 saknar dig verkligen här hemma :) men det ser ut som du har det jättebra. Kan du inte visa bilder på ditt hus (om du får för familjen) och ditt rum? <3
Amanda
     Jag får tyvärr inte visa några bilder på vare sig huset eller värdfamiljen. Men några små glimtar av mitt rum ska jag nog kunna visa er! Saknar dig med <3


PS. Älskar när det kommer in kommentarer - så fortsätt gärna! :) Gör det mycket roligare att blogga när jag vet att någon läser..


IKEA

I torsdags åkte jag och Malin till IKEA. Trots sura människor som jobbade där och lingonsylt till pannkakor så kände man sig hemma. Hemma i lilla Sverige igen :) Dit kommer jag åka fler gånger!



Sen finns det ju en shop i slutet! Allt var svenskt och jag skulle kunna köpa allt bara för att det kommer från Sverige. Det blev i alla fall en ost och pärlsocker. Malin köpte kakor och godis.



När vi gick ut möttes vi av denna skylt:


När jag kom hem började jag direkt använda min dörrmatta.


Herregud vad det händer saker här

Jag hinner knappt med att sova. Har saker att göra med Malin hela tiden. Morgonen börjar vid cirka halv sju när jag går upp och väcker S. Det gäller att ha något att väcka henne med, typ "Din pappa har köpt en ny mobil, om du vaknar snabbt så får de se den när du går ner." Men jag har kommit på att jag inte kommer att ha något sådant varje dag... Men jag får väl helt enkelt lyfta upp henne och ställa henne upp, då kanske hon vaknar.. ;) Nejdå, så svårt är det inte. Nu har jag ju börjat köra också, så jag kan ju inte direkt somna i bilen - men jag gissar att jag kommer vänja mig vid att gå upp tidigt. Jag kan ju sova på dagen :) Idag började jag köra den stora bilen med sju säten :O Förut har jag kört en "liten" Volvo, men nu har jag en stor klumpig bil, men det gick faktiskt bra!

I onsdags träffade vi Malins aupair-kompis Sofia och åt pizza. Hon var jättetrevlig så jag hoppas vi träffas igen! Hon är ju den enda svenskan i området. Lite svenska vill man ju ändå prata lite under året.


Trots att jag bara har varit här i lite mer än en och en halv vecka saknar jag redan lite saker. Jag blir säkert påverkad av Malin som har varit här i tio veckor. Så i torsdags slog vi till och gjorde köttbullar :D Hade vi haft lite mer kryddor så hade de blivit perfekta. Men R tyckte de var goda, så det är väl ett bra betyg :)


Dagen innan helg

Idag har vi bakat kanelbullar :D De blev ju inte alls som hemma (jag skyller på jästen) eftersom de inte alls jäste.. Sen var ju ugnen dum och visade inte Celcius ;) Men de smakar kanel iallafall :D Vi tänkte ta med några till NYC på måndag när vi fikar och firar 4th of July. En blandning av Sverige och USA - det kan ju inte bli bättre!


Har också börjat använda min nya mobil idag. Har fortfarande kvar den svenska - så några sms skadar inte till en flicka på andra sidan Atlanten ;)



Ikväll ska vi se på bio, och i helgen har vi återigen fullspäckat schema. Imorgon ska jag först ha möte med värdfamiljen och min LCC, sen åker jag och Malin iväg till en outlet 40 minuter härifrån. Det blir säkert en tur till IKEA igen för att köpa en visp... De har ingen visp i det här huset :O På söndag har vi tänkt oss att åka upp till Philadelphia för att se hur den staden ser ut. Och på måndag blir det som sagt firande av 4th of July på Manhattan :D


RSS 2.0