Mysig helg!

Blev en riktig mysig helg. När man har en bra lördagskväll och söndag spelar det liksom ingen roll att man jobbade lördag förmiddag :P Åkte ju till Cheesecake Factory där jag mötte upp Caroline och Lea. Åt god middag, och sedan supergo tårta hemma hos Caroline!! Det gör inte att göra fel med choklad :P



20-åringen blåser ut ljus!


På kvällen tittade vi på "Hur många lingon finns det i världen?". Verkligen en av mina svenska favoritfilmer - så har ni inte sett den - gör det!! Lisa kom vid halv ett när hon jobbat kvar och sedan gick vi och la oss. Trötta som få!

Caroline 20 år!

Caroline fyllde år häromdagen så nu ska jag åka och fira henne. Blir middag på Cheesecake, och sedan filmmys hemma hos henne. Ska ta med min hårddisk så det blir säkert någon svensk film - de är ju alltid lika bra :DSka bli supermysigt!!

Väskor

Jag är lite av en väskoman och hade jag haft pengar och en megastor garderob skulle jag haft hundratals väskor ;) Men jag har alltid ett krav - att mina mediciner ska få plats. Bär ju alltid runt på två stycken Epi-Pen och betapred. Så då går verkligen många väskor bort - men igår lyckades jag hitta en lite och söt väska där jag får plats med precis allt jag vill! Har dock inte bestämt mig om jag ska behålla den - tycker ni ska säga vad ni tycker! Eller iallafall du Elin!! <3


Grandparents and Special Friend Day

Det var det i S:s skola idag :) Och eftersom jag faktiskt är hennes speciella vän så var jag självklart där! Först fick vi frukost i matsalen med lite musik till, sen gick vi till teatern och lyssnade på hela lågstadiet (Kindergarden - 4th grade) som sjöng massa sånger. Efter det blev det ett besök i klassrummet där vi fick svara på lite frågor och måla lite. S hade gjort denna bilden till mig:


Kan ju inte visa er några bilder eftersom alla är bilder på barn, vill ju inte ha någon arg förälder på mig ;) Men iallafall, sen fick vi gå ut för att titta på May Pole som tydligen är en riktig tradition. Orkestern (där S ingår) spelar The May song och varje unge i second grade går runt en stolpen med ett band i handen så att det bildas ett mönster på stolpen. Har man varit utanför så går man in, ja - lite svårt att fatta men ni är ju så smarta så ;)

Hittade en bild på random barn och en May Pole :P

Lite vindigt!

Idag är det helt grått på himlen, lagom roligt väder :P Dessutom blåser det lite - så fatta vad rädd jag blev när "värsta" grenen ramlade ner och slog till fönstret ;) Elin blev arg för att jag inte lyssnade på vad hon sa, men jag hade lite annat att fokusera på ;) Till exempel ta ett kort för att visa er mina kära bloggläsare, även om detta är världens mest ointressanta inlägg..

8 veckor kvar!

Nu räknar jag verkligen ner veckorna tills jag får börja min resemånad, och idag är det exakt 8 veckor kvar tills jag sitter på ett flyg till SF :D Det betyder också att det bara är sju veckor kvar tills Martina kommer hit!!! I helgen ska vi nog försöka boka hotell, så jag måste prata med mina värdföräldrar om min sista vecka :P

Iallafall, firar mitt "åttaveckorkvarjubileum" med att fylla i allt man måste fylla i för att bli godkännd. Så nu är det gjort och jag kan iprincip åka hem om jag vill :D Visst är jag duktigt? ;) Det är som kvar nu är alltså att gå på två aupairmöten, visa min LCC lapparna från de två olika collegen, jobba några dagar, vara i NYC alla helger som det bara går, göra min resemånad - och sen är jag hemma :D Jippi!



Hamnar i CV:t ;) Men nu är det dags att krypa ner i sängen!

Sömntuta

Min lilla flicka har börjat sova några timmar på eftermiddagen. Verkligen inte bra, men hon hennes föräldrar lägger inte henne i tid på kvällen och då är det ju inte konstigt att hon är trött efter en lång dag i skolan. Sen också har det ju varit riktigt varmt några dagar och så är det hur mycket pollen som helst så hon har ju varit snuvig i sisådär en månad... Inte konstigt att hon är trött, och jag kan inte ta mig för att väcka henne, hon är ju den sötaste när hon ligger där i soffan inkrypen i soffan.

Och min favoritstund på hela dagen är när jag bär ut henne ur bilstolen och jag får en så mysig kram! <3

Minnen

Som hejdå-presenter (när jag åker hem om cirkus två månader) ska jag ge dem två fotoalbum. Ett blir med recept på bakverk/mat och så gör jag ett album till S med kort som jag tagit under året. Väldigt mycket jobb för något hon kommer kolla i två gånger typ, men hon sa någon gång att hon ville att jag skulle göra det, och jag kan ju lika gärna lägga tiden på ett album istället för att sitta vid datorn. Så eftersom jag älskar att vara ute i god tid har jag nu börjat med hennes album. Jag gör månadsvis, så vid varje ny månad skriver jag också att det är ny månad - med utklippta pappersbokstäver. Jätteroligt ;) Men fint blir det iallafall. Har massor av bokstäver att göra hål i (typ A,O,E osv) och det har redan orsakat nål i fingret - men vad gör man inte för konsten ;)

En till dag i himmelriket...

Not! Hehe.... Gud vad tråkigt det har varit idag! Läraren var så otroligt seg att det liksom aldrig hände något. Hon sa halva meningen och sedan började hon säga något annat. Och så frågade hon oss frågor och svarade själv... Så höll det på både idag och igår - så vi var rätt trötta på henne nu i eftermiddags :P Att klassrummet dessutom är kvavt gör ju inte saken bättre...

Men vi stod ut ändå, med bra sällskap och underhållning (dagbok och sudoko) så löser det mesta sig ;) Här är svensknorska gänget, sådär lagom intresserade över vad läraren pratar om :P


Och delen av campuset som vi satt i.


Bilkörningen gick lika bra idag, trots regn och lite bilköer. När jag kom fram till starten av kön förstod jag varför, en bil hade kört rakt in i väggrenen gjord av sten - den smällen kan inte ha varit skön ;) Men han som körde levde iallafall, för polisen stod och pratade med honom.. Och då fick jag rätt igen, för hela vägen hem körde bilar om mig eftersom jag körde för långsamt (i rätt hastighet alltså). Men jag tycker ju att det är bättre att jag kommer fram överhuvudtaget än inte alls - då spelar ju två minuter inte så väldans mycket roll :P Bra va?

Helgkurs!

Nu i helgen har jag en kurs om amerikansk pop kultur, lagom roligt skulle jag vilja säga, men på två dagar (åtta timmar per dagar) är jag klar. Så behöver jag inte läsa något mer ;) Iallafall, kursen går på Manhattanville college, som ligger ovanför Manhattan. Men eftersom jag inte får köra där (mycket förstårligt) så fick jag leta upp en alternativ väg, skriva ner den och sedan försöka hitta.

Och kan ni tänka er, det gick alldeles utmärkt :D Körde inte fel en enda gång! Vägen hem hade jag inte riktigt lika bra koll på, men eftersom jag nu har börjat hitta i detta land och vet åt vilka städer jag ska köra mot - gick också det bra :D

Fick köra igenom några tullar..


Och över en bro! :) Såg Manhattans skyline när jag körde över :D


Imorgon ska jag försöka ta några bilder bilder på campus så får ni se hur det ser ut ;)


Nu ser jag ljuset i tunneln

Idag är det 2 månader kvar tills jag sitter på ett plan till SF - eller om man ska vara nogrann, 2 månader och 4 timmar ;) Och dessutom är det fredag och sol! Idag på morgonen fick jag åka och lämna in bilen för påfyllning av olja och service. Satt där i en timme och skrev dagbok (blev hela fem sidor om sjukhusvistelsen) och när jag kom hem fick jag prata med Oscar och Emelie. Och åhh så mycket jag saknar dem!!!!!!!!!! De är ju så söta och duktiga och så har jag missat ett helt år i deras utveckling - men snart är jag ju som sagt hemma. Emelie har inte riktigt gillat att prata med mig förut, hon tycker nog det är lite läskigt, men idag gjorde hon det allt :D Hon frågade vad jag gjorde och då berättade jag att jag skulle åka och hämta S lite senare och när vi kom hem hit skulle vi leka. Hon nickade och såg ut att fundera på hur det kunde se ut. Så söt! Älskade lilla tjej <3 Så jag kan ju inte att vara annat än vara glad!

Så har man besökt ett sjukhus också...

Lilla S fick igår en allergisk reaktion, troligtvis mot pollen, så jag fick köra henne till akutmotagningen. Ska kanske säga att det hände i skolan, så det var absolut inte mitt fel ;) Som tur var, var jag redan påväg till skolan så kom dit inom 15 minuter. Fick ge henne medicin och sedan åkte vi till ett sjukhus som låg fyra minuter bort. Jag var livrädd hela tiden, men jag försökte hålla mig lugn - trots detta parkerade jag bara utanför akuten och gick in. Vi fick skriva in oss trots att vakten protesterade mot min parkering och tillslut fick vi både en säng till S och så kom en annan vakt och tog min nyckel för att parkera bilen där den fick stå.

Så fort jag gett henne hennes medicin gick svullnaden i ansiktet ner mer och mer så det enda det gjorde på sjukhuset var att hålla koll på henne så att syresättningen var okej och att hon inte fick andningssvårigheter osv. Efter tre timmar fick vi åka hem efter att både Sa och R kommit.

Jag var skiträdd hela tiden, plötsligt tog jag inte bara hand om henne - jag hade ansvaret över henne, vilket jag nu har insett är väldigt stor skilland. Riktigt läskigt!! Och dessutom så är ju allt på engelska, så jag var ju också tvungen att koncentrera mig på att förstå allt. Känner idag i både huvud och kropp att jag riktigt spände mig igår - men som tur var är allt okej med henne nu, så vi hoppas att inte detta händer igen!! Gårdagen gjorde att jag verkligen förstod både hur mamma och pappa har känt sig under min uppväxt och hur mycket lilla S betyder för mig!

Queens, Upper East och Central Park

Just precis - det var vad Malins och min söndag besod av. Hennes sista söndag som aupair... :( Men vi träffas lite till innan hon åker hem iallafall!! Vi började med att sätta på oss långbyxor, vilket visade sig vara en riktigt dålig idé eftersom det inte alls kom något regn, bara sol. Men vi överlevde ändå! :D

Eftersom vi inte lyckades hitta ut till jordkloten förra gången utan bara åkte fram och tillbaka från Manhattan så försökte vi igen - och det gick alldeles utmärkt :D Synd bara att vattnet inte var igång än, men man kan ju inte ha tur jämt.



Malin skulle köpa ett pastamått till sin värdmamma i födelsedagspresten så vi åkte upp till Upper East för att göra det. Hittade affären med en gång - och oj så mysig den var :D Hade den funnits hemma i Sverige hade jag inte haft några pengar kvar... När vi kom upp från underjorden kom också hela Manhattans motorcykelgäng körandes :P


Sen gick ner mot Central Park längst Park Avenue, en av Manhattans dyraste gator - och det var inte konstigt det så utsmyckat som de hade det ;)



Resten av dagen spenderade vi i Central Park lite halvsovande sådär ;) När vi satt mitt i "lunchen" kom hela NYC:s bajamajor...



Vatten, jordgubbe, sten och hamburgare

Ja, det var det min lördag bestod av :D Jag och Lisa åkte från mig lite innan åtta på morgonen, åt frukost på Starbucks och mötte sedan upp Malin på tåget. Vi gick upp till Central Park och hyrde en båt i Central Park - SÅ mysigt!!!




Bilderna visar verkligen inte hur fint det var - så tänkt er typ 1000 gånger finare så kanske vi är där någonstans ;) Sen gick vi till Strawberry Field för att titta på John Lennons minneslund.


Och sedan gick vi nedåt mot Wholes Food där vi köpte lite lunch och gick och satte oss på en sten i Central Park och bara MYSTE!


När vi njutit i solen en lång stund gick vi återigen nedåt för att äta middag på Shack Shake :D Orginalet ligger vid Flatiron Building och eftersom Malin aldrig ätit där så tänkte vi att vi skulle göra det på riktigt - dum idé...



Slutade kolla på klockan efter ett tag, men det tog minst 40 minuter att bara komma fram och sedan ytterligare några minuter att få maten, men det är verkligen värt väntan - för det är typ den godaste hamburgaren jag någonsin ätit :P


Vi satt sedan kvar och tittade på ekorrar (de var allt närgågna) och konsiga människor ;) Till exempel satt det en på bänken mitt emot och lyssnade på något som gjorde att han log lite då och då... Lite skumt sådär - men eftesom vi kan prata om alla människor utan att någon förstår så tror vi att han lyssnade på en ljudbok där någon sa till honom "Du är bra, du kan få tjejer" för sedan gick han iväg och då antog vi att han skulle försöka få en flickvän ;) Hihi!

Väl på Penn blev det lite FroYo innan vi åkte hem till SO. Vi var tvungna att ta en bild på våra bilar och oss själva, för jag och Lisa har nämligen iprincip exakt samma bil ;)

301 dagar!

Inga ord kan beskriva hur stolt jag är över mig själv! Nu är det bara 65 dagar kvar tills jag sitter på ett plan till SF för att utforska västkusten :D

Mästerkock!

Igår fick jag oväntat jobba kväll, och det betyder ju också att jag måste laga mat :P Så eftersom jag var sugen på stekt potatis gjorde jag också det :D Jag tyckte det var riktigt gott, men S tyckte det var för mycket peppar..... Lilla gnällspiken ;(

2 månader kvar!

Idag är det två månader kvar tills Martina och hennes syster kommer :D Dessutom betyder det att min resemånad börjar, eller att jag iallafall får semester innan jag åker till Miami - det är lite oklart än så länge ;) Men iallafall - om två månader ska jag stå på flygplatsen och ge Martina en megakram när hon kommer <3 Läntar!!!!!!!!

Spenderat pengar!

När jag och Ninni var iväg till mallet häromsistens köpte jag både en bikinitopp och ett linne, men när jag kom passade ju inget av dem - så igår åkte jag och lämnade tillbaka grejerna. Fick med mig en ny bikiniöverdel och ett nytt linne + en supersöt klänning ;) Plånboken borde stanna hemma....



Tröjan köpte jag när mamma var här, men jag tyckte att jag behövde ha ett linne under, och detta passar ju nästan helt perfekt iallafall ;)


Och när jag kom hem hade jag fått mitt guldkort från Starbucks :D

Hejdå!

Idag fick jag säga hejdå till två fina vänner, Anna och Ninni. Jag har bara känt Ninni i sisådär en månad, men det är något speciellt med att vara aupairer - man blir så himla lätt vänner. Kanske för att familjen bor så långt borta och familjen blir på något sätt ersatt av vänner, eller bara för att man behöver få prata med en vuxen människa som är i samma situation som en själv någon gång då och då ;) Man har liksom inte så himla mycket med värdbarnen och värdföräldrarna ;)


Jag kommer faktiskt inte ihåg var/när jag träffade Anna, men vi började väl mest umgås för att vi bor/bodde så nära varandra :P Men hon är hur snäll som helst och vill inte en enda människa ont :D Hon har redan beslutat sig för att komma och hälsa på i Sverige i sommar, så vi träffas tydligen om några månader igen!! ;)

Trafikkö...

Jag vet inte om det bara är i NJ eller i hela USA, men för någon vecka sedan blev det väldigt mycket vägarbeten. Jag har också sätt massa skyltar med "But US back to work" - vilket är jättebra!! Obama kanske äntligen har fattat hur ekonomi funkar - eller så är det någon smart NJ-politiker som vet att folk spenderar pengar om de har dem och det får ofta hela landet igång. Typ... Iallafall, nog om det. När jag och Ninni åkte hem från mallet runt nio på kvällen var det massor igång - men tydligen gäller det också dagarna ibland... Fick sitta i bilkö i cirka en halvtimme för att man tydligen ska få USA i arbete igen :P


Egentligen är det väl inte så irriterande, men när bilen bredvid har öppna fönster och lyssnar på superhög musik var det inte den mest roliga halvtimmen jag har spenderat i mitt liv ;)


Påskdagen

Igår firade jag alltså påsk hos grannarna :) K:s familj och hennes syster + familj var där så vi var totalt 12 personer. Jag gick över vid tolvtiden och hjälpte till med maten :) Fick bland annat skala potatis - hela 14 stycken :O Blev rätt mycket potatismos om man säger så...


Men innan det var dags för mat gick vi egg hunt. Hur kuligt som helst :D Äggen gömdes i trädgården och sen fick vi "barn" springa runt och leta.

Äggen som gömdes :)


Jag ute i trädgården


Godiset jag hade i mina ägg ;)


Sen blev det då dags för mat :D Potatismos, lamm, lammben, skinka och massa sallad! :)



Efter maten gick vi en promenad innan det var dags för efterrätter ;)



Jag gjorde cupcakes med ett litet fågelbo på toppen ;) Kunde väl sett bättre ut, men tyckte de blev söta!

Veckan som gått!

Har väl inte varit världsbäst på att blogga denna vecka, men ibland får det vara så också :) Det var lite jobbigt i månadags när mamma inte var här - det blir helt tomt när ett besök åker iväg. Så månadagen var inte så rolig :P Men fick hjälp av Elin med att skicka alla mammas kort över skype så jag har dem på min dator <3 Åkte till tandläkaren med S. På tisdagskvällen åkte jag och Ninni till mallet och spenderade pengar/tid där :) Mysigt! Onsdagen hände det väl inte något särskilt, på torsdagen åkte jag och Ninni och åt kinamat + FroYo :)



Fredagen var S ledig (Good Friday som det heter här) men det gick bra :) Vi färgade ägg och hade playdate - mysigt! På kvällen åkte jag till Ninni (får ju passa på eftersom hon åker hem på torsdag) och vi åt mat och skulle ha tittat på film men det gick inte så bra så vi åkte till Starbucks istället :)

I lördags jobbade jag förmiddagen, eftermiddagen bakade jag muffins och på kvällen träffade jag Malin och nya ap i hennes familj för middag ;)

Och igår firade jag påsk - men det kommer i nästa inlägg.

Glad Påsk!

Glad Påsk önskar jag från andra sidan Atlanten :) Lite påskstämning har allt infunnit sig. Jag och S färgade ägg igår, jag äter påskägg och det står påskfjädrar på köksbordet :D Imorgon firar jag påsk med grannarna + släkt.



Och dessa hittade jag och Ninni i affären :P

Besök - dag 6

Idag var jag tvungen ett säga hejdå till mamma - igen :( Förr, när man sa hejdå på morgonen eller för en vecka var det inte på samma sätt, för nu är det ett helt annat perspektiv. Nu är det inte några dagar, nu är det några månader. Men det var inte alls lika jobbigt denna gång, vilket var otroligt skönt - för nu syns vi ju om tre månader - inte åtta :P Såklart det var jobbigt - och ännu jobbigare att komma hem till ett tomt rum - men jag kommer överleva :D Love you! <3


Eftersom de inte behövde åka till flygplatsen förrän vid fyra på eftermiddagen så fick vi nästan en hel dag till tillsammans. Vi hann med frukost, Wall St, Staten Island Ferry, Brooklyn Bridge och en fika med mammas kusin :)





Tack mamma och Helen för att ni kom och hälsade på - ger massor av energi! Och speciellt tack för att ni tog med massor av grejer hem ;)

Besök - dag 5

Lördag, idag gick vi ännu mer!! Det regnade på morgonen så vi köpte tre billiga paraplyer och gick The HighLine (gammalt tågspår) neråt. Har aldrig varit så ensam där som då! Vanligtvis är det knökat med folk, men nu var det bara vi och några till där :D



Sen frosade vi i chocklad på Max Brenner :D



Sen gick vi in iprincip varenda affär i hela SoHo för att undvika kylan :P Vi mötte också upp Malin :) Så på eftermiddagen blev det SoHo, ChinaTown, Sockerbit och 9/11-memorial kakelplattor :)



På kvällen gick vi upp till Ellen Stardust Diner och åt middag alla fyra! Om jag inte sagt det så sjunger servitörerna emellan beställningarna ;)


Besök - dag 4

Idag åkte vi alla in till NYC :) Vi gick massor!! Först lämnade vi väskorna på hotellet som låg på 32st St and Broadway och sedan vandrade vi upp till 72:e gatan. Där bodde John Lennon och blev också skjuten..



Sedan vandrade vi nedåt i Central Park och på 5th Ave :)





På kvällen tittade vi på Priscilla - Queen of the Dessert på Broadway! :) Handlade om män utklädda till kvinnor som fastnade ute i öknen.. Riktigt bra musik och rolig :D
  

Besök - dag 3

Idag åkte mamma och Helen till NYC för att titta på 9/11-memorial så jag fick vara hemma helt ensam ;) Haha, men det gick väldans bra. Åkte med S till läkaren på morgonen och sedan spenderade jag resten av förmiddagen med att prata med Elin och packa. Tryckte ner 10 kilo i mammas handbagage och lite i hennes stora resväska. Helen tog också lite grejer på kvällen :D Så nu tror jag att halva mitt rum är hemma :P Men iallafall, hämtade S, sen åkte vi till lässkolan och åkte sedan till tågstationen för att hämta upp mamma och Helen. Vi åkte till ett diner här i Warren (som jag aldrig kommer besöka igen).


Vi åkte sedan hem efter en mysig middag och mamma och S påskpyntade lite.


När min värdpappa kom hem gick vi tre svenskar över till K och pratade en massa :D Drack lite te och åt lite kakor ;)

Besök - dag 2

Idag blev det shopping. Vi åkte först och lämnade av lilla S, och sedan styrde vi bilen mot Jersey Gardens :D Vi var iprincip ensamma där vilket var väldans skönt måste jag säga ;) Blev väl inte så väldans mycket shopping men roligt för Helen att se iallafall :) Vi kom ut med två par jeans, ett par shorts, en kjol och ett par converse! Både Levis och Converse är så mycket billigare där så man får ju passa på ;) När vi kände oss klara åkte vi till Princeton och fikade innan jag lämnade kvar de två andra för att "turista" medan jag fick ta S på en playdate. Hämtade upp dem vid fem och styrde bilen mot Bridgewater Commons där vi tittade lite och köpte cheesecakes :D Åkte sedan och köpte kinamat som vi frossade i när vi kom hem - SÅ GOTT!!!!!! S fick en snabb dusch innan jag lade henne och vi kunde mysa med cheesecake <3

Det regnade i Princeton ;)


Cheesecake <3


RSS 2.0