Vi tar det från början! ;)

Nu har jag ju faktiskt lite tid över, så jag tänkte börja där jag slutade och så skriver jag helt enkelt när jag orkar :) Två dagar innan vi åkte till Miami gick jag över till grannarna och åt middag för sista gången. De hade köpt en tårta och K hade gjort jordgubbskräm av jordgubbarna vi plockade! Superdupergott :D


Sen hade de (precis som jag) köpte en hejdå-present till mig - och det var saker jag verkligen ville ha!! :D Väger mycket dock, men det ska nog få plats ändå ;)


Amerikanska mått och massvis med chocolate chips :D Så nu ska här bakas kakor när jag kommer hem!! Det var riktigt jobbigt att säga hejdå för det kanske var sista gången vi träffades, men förhoppningsvis kan jag smita dit en liten stund när jag kommer hem den 3:e juli ;)

Organiserat kaos



Nu är jag inflyttad i ena gästrummet. Har allt tagit några timmar detta med att packa ner, flytta och packa upp det som inte kan packas än... Ser väl rätt mycket ut - men jag har stenkoll på vad som ska hem och vad som ska slängas. Dock är det inte organiserat kaos i huvudet. Har glömt att göra massa saker, packar till Miami i sista munut osv. Är nog bara för att detta kom alldeles för snabbt. Alldeles nyss åkte ju Malin hem och då hade jag över en månad kvar - hallå, vad tog tiden vägen????? ;) Men det löser sig alltid - det är något jag lärt mig här på andra sidan vattnet :)

Skolavslutning

Idag var det skolavslutning så jag spenderade morgonen med att passa plats åt min värdpappa. Sedan höll skolavslutningen på i cirka en och en halv timma med tal, sånger, uppläsning av alla 4th graders och orkesterspel ;) Fiol är ett hemskt instrument att lyssna på om personen som spelar inte kan - men denna gång lät det faktiskt helt okej!


Efter avslutningen åkte vi till en av S:s kompisar där vi var på playdate i fem timmar :P S hade kul, men det var lite segt i slutet, då hade jag liksom skrivit klart i dagboken, läst en massa, gjort massa sudoku och spelat på iPaden... Dessutom hade jag nästan bara ätit en bagel klockan sju så runt fyra började det kännas rätt bra i huvudet ;) Så jag och S stannade på donken på väg hem och åt middag. ;) Sen sov hon tills R kom hem klockan 7.50. Japp - jobb i 14 timmar och 5 minuter idag - härligt! :P Sedan blev det aupairmöte och lite shopping på Target. Köpte ett skydd till foten så ska fråga R om det är bra imorgon.

Foten

Ni som läser denna blogg borde ha förståt att min fot inte mår så himlans bra och i söndags när jag kom hem från city var fotknölen helt svullen - och dessutom röd :/ Och eftersom jag faktiskt har en värdpappa som är läkare så frågade jag honom vad han tyckte. Han tyckte inte det såg bra ut så igår skickade han mig till (typ) vårdcentralen han är delägare i. Och jag blir fortfarande förundrad över hur saker och ting fungerar i detta land - har någon lite makt kan hen göra precis som hen vill (och människorna i hens närhet också ;)). När jag kom till stället sa jag att Dr RJ skickat mig och så gav jag fram en lapp där han skrivit vad han ville. Jag fick fylla i lite uppgifter samtidigt som kvinnan i receptionen bad om ursäkt hela tiden över att det tog lite tid - haha, är man chefens aupair så är man ;) Iallafall, när vi var klara med alla uppgifter så bad hon mig sätta mig ner och vänta en stund (jag tänkte mig tjugo minuter, en halvtimme) som visade sig vara cirkus två minuter. De röntgade sedan foten och jag fick åka hem.


På kvällen tittade min värdpappa på bilderna och han tror att ett muskelfäste har gått av eller liknande :( Får se hur resemånaden blir... Iallafall så ska han skicka mig till en annan läkare så kanske får en snygg sko att gå med - jaja, det löser sig alltid!!




Lite sämre med bloggen nu...

Och så kommer det vara tills jag kommer hem igen.. :) HEM!! :D Iallafall, ska väl berätta hur min sista månad i detta land kommer se ut! Imorgon är det skolavslutning så på onsdag och torsdag har jag lilla S hela dagen. På fredag åker vi mot flygplatsen för att åka till Miami :D Jippi! Vi ska bo på Fountain Blue. Pool, hav och sol! Kan inte bli bättre ;)


På onsdag åker vi hem igen men då börjar nästa äventyr - för då kommer ju Martina och Mikaela hit en vecka. Torsdag-söndag kommer jag åka fram och tillbaka från city (sover hos Caroline en av nätterna iallafall ;)). Blir att turista de sista dagarna i min älskade stad - fast lite shopping blir det nog också ;) Hihi! Den 17-18 juni ska jag och nya aupairen jobba tillsammans så hon lär sig lite, har ju skrivit en bok som förhoppningsvis hjälper henne lite. Och så den 20:e åker jag till SF!!!! :D För att börja det riktiga äventyret. San Fransisco, Las Vegas och Los Angeles - tre städer jag drömt om att se, och nu får jag äntligen göra det :D Kan knappt vänta!!


Ska försöka lägga in ett inlägg då och då - så fortsätt kika in ;) Och jag såklart uppdatera när jag kommer hem till Sverige - för detta var ju faktiskt en vardagsblogg innan jag åkte som aupair!


Igår fick jag visa runt i city! ;)

Två av mammas arbetskamrater har jobbat i Kansas City i några dagar och tog en weekend i city innan de åker hem idag. De mötte upp Cillas gamla granne och Teresés man så fick vara guide för fyra stycken igår! :) Vi gick massvis med timmar och han se allt det viktiga i downtown. Vid 4.30 gick de vidare till Brooklyn Bridge - men min fot var död så jag, Lisa och Mia som gamla grannen heter åkte till hotellet. Där hämtade jag min tomma väska (jippi!) och jag och Lisa åt middag på Shake Shack - mums! Verkligen en supermysig dag :) Nästa gång jag kommer till city får jag krama om Martina - som jag längtar!! Får se om min fot har slutat göra ont bara :P

Först gick vi The Highline


Sen blev det ChinaTown och lunch i Little Italy :)



Gick sedan ännu mer ner, stannade på Centry21, tittade på "Freedom Tower" och åkte sedan färjan till Staten Island och sedan tillbaka :) Efter det blev det som sagt middag med Lisa.


Om S får bestämma ;)



Då blir det sallad till middag! Jag orkar inte ens tjata om att hon kanske ska äta lite protein eller kolhydrater, för just nu är hon inne i en period där den maten jag gör inte är god... Jaja! Idag blev det nästan exakt 14 timmars jobb, så är rätt redo för sängen om man säger så :P Imorse tog vi det lugnt, och sedan åkte vi till ett kalas. Skulle ta en timme dit, tog en timme och 45 minuter.. Det är ju rätt bra om stället säger rätt adress på deras hemsida :P Men jag är inte den som är den, så blev både två gånger spring-ut-ur-bilen-och-fråga-första-bästa och ett samtal till stället :) Det var inte bara jag som hade tappat bort mig :P

Efter kalaset åkte vi till gamla grannarna i Pennington och lekte i tre timmar. Sista gången jag träffar dem så det var lite ledsamt, för hela den familjen är bara helt underbar!! Väl hemma blev det som sagt middag, fiolspel, iPadspel och så bestämde S vad jag ska ha på mig för kläder, skor och smycken på hennes skolavslutning på tisdag.. ;) Nu ska jag sova!!

Snällaste aupairen ever! ;)

Jag tror jag måste vara den snällaste aupairen någon kan bli efterträdare för ever. Har spenderat flera timmar med att skriva en liten bok med allt som N måste komma ihåg... Om jag bara hade jobbat två dagar tillsammans med Malin så hade jag definitivt behövt en bok att komma ihåg allt i! Så hoppas hon blir glad :)


Idag är det också exakt två veckor kvar tills jag officielt blir den "gamla" aupairen. Känns både bra och inte bra - men snart är jag ju hemma och får krama om er alla!

RSS 2.0