Gott nytt år!


Nyår!

Jag vill önska er alla ett Gott nytt år och god fortsättning!!


Nästa år vill jag vara på andra sidan Atlanten!


Potatisgratängen..

.. är nu i ugnen och luktar himmelskt. Det kommer att bli en god nyårsmiddag imorgon när alla delar sätts ihop! ;) Får se vad det blir för förätt, det är det ända jag inte vet tror jag, men kvällen kan ju bjuda på en del överasskningar :)

Har faktiskt gjort lite projektarbete idag också, lite stolt över mig själv, hihi! Och Martina är nöjd med det jag skrev innan, superduper bra!!


Gud vad jag blir hungrig! Lukten som sprider sig i hela huset hjälper ju inte till direkt...


Projektarbete

Idag har jag varit superduperduktigt ;) I alla fall lite, för jag har gjort projektarbete! Äntligen har jag tagit tag i det, och det känns rätt så skönt att få gjort lite, för då är det mindre att göra nästa gång :P. Idag blev genomförandet och syfte/problemformuleringing skrivna, får se om min arbeteskompis Martina inte ratar det helt ;)

Sen har jag tagit hål i öronen - ännu en julklapp :D Har haft det förut, men de växte då igen. Vi får hoppas att de håller sig denna gång och finns kvar for ever!

Imorgon blir det staden med systeryster, får se om det finns något kvar att shoppa ;)



Jobb

Idag har jag jobbat. Det var väldans lite folk, så det fanns inte så mycket att göra.. Jag torkade av hela kassan, men band och allt sånt, gud vad smutsigt det var, men nu är det skinnande rent :D

Är helt slut, måste nog bero på pencellinet jag äter (är föresten sista dagen jag äter det nu), så nu ska jag ta lite Ris a la malta och lägga mig i min säng och se på någon mysig film! Imorgon ska jag göra projektarbete, och eftersom jag skriver det här finns det ingen återvändo ;)

Trevlig kväll! Idag är det precis 150 dagar kvar tills studenten! Vill ni hålla koll, så finns nedräkningen till höger ;)



Juldagen

Är inte juldagen en sådan mysig dag? Julafton är över, man har fått julklapparna man ville och nu är det bara att plocka upp dem och börja använda dem! Jag i alla fall har en sådan härlig känsla i kroppen, samma sak varenda år. Julafton är allt mysig, men ingenting kan slå juldagen!

Framför allt kan jag inte sluta tänka på vad jag kanske gör nästa år vid denna tid.. :D




Dagens låt 44

Nu är verkligen julen här. Tunnbrödet är bakat, ett besök på Liseberg har gjorts och snön ligger vit på marken. God Jul!


Dagens låt 43

Nu är det snart julafton :D


Liseberg

Idag har det varit en rätt så produktiv dag. Gick upp tio i sju för att gå till läkaren - har fått öroninflammation - IGEN :( Men, men. Sånt är livet ;) Sen har jag skottat, kört tvättmaskinen fem gånger, och storrensat i mitt rum. Två stora sopsäckar har det blivit :) Känns härligt, så kanske jag får plats med några julklappar, alltså om jag har varit snäll och får något från tomten!

Nu ska jag fara till Liseberg, familjetradition med Anna och Peter, alltid lika mysigt! Jag har LOV!! :D


 


Dagens låt 42

Jag vet inte, men jag tror ingen kan ha undvikit att förstå att det är jul? Eller vad säger ni?


Lycka!

Jag har klarat det!!!! Jag är så underbart lycklig för att jag har klarat av denna termin, som ibland har varit riktigt tuff. Ibland har jag bara velat lägga mig och aldrig resa mig upp, men jag har överlevt alla dessa stunder, och nu är det fyra dagar till jul. Jag är lycklig :D

Den här känslan blir ännu bättre när man går till biblioteket och lämnar tillbaka de böcker som är klara. Det är en befrielse! Nu är det en, ynka liten termin kvar - och den ska jag bara njuta av, för sen kommer dagen som är början till resten av livet. Det känns helt underbart :D


Dagens låt 41

Idag känner jag att julen verkligen är nära!


Gårdagens låt 40

Nu känns det verkligen som att det är vinter!


Tunnbröd

Idag har jag varit hos farmor och bakat tunnbröd, ett måste inför julen - annars kan det nästan inte kallas jul! De är så supergoda. Jag fick med massor hem, så nu äter vi endast tunnbröd (nästan) i en vecka, för sen är de slut ;) Det som är roligt är att receptet har gått i arv. Pappas farmor bakade tunnbröd varje jul men vägrade att ge ut receptet, tills hon låg på dödsbädden. Då fick min farmor nästan tvinga ut henne receptet och kunde själv baka det en jul. Pappas farmor kom på besök på julafton och var jättesjuk och kunde inte äta någonting, förutom en liten bit av tunnbrödet, hon nickade och farmor fick godkänt! Jag älskar tradititoner! Nu är min farmor inte lika envis och har lärt mig hur jag gör :D 

Nu ska jag till Emma som har fyllt år, mysigt!

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!



 


Dagens låt 39

Det hoppas jag verkligen inte att det gör nästa år!


Gårdagens låt 37

En liten annorlunda julsång ;)


Dagens låt 38


Dagens låt 36

Jag undrar om det finns några jullåtar kvar ;) Idag blev det Disney, den är mysig :)



Handboll

Jag fick ta en liten paus i allt kemiplugg för att titta på tjejerna i handboll (inte hela matchen dock, utan sista tjugo minuterna). De är så duktiga! Jag är vanligtvis inte ett fan av handboll, men har tittat på en del matcher nu under EM och det är riktigt roligt att titta när det går bra. Nu får vi hoppas att de klarar semifinalen :D Alla tummar hålls!

Nu tillbaka till plugg..


Snart är jag klar!!!!

Dagens låt 35

Idag fick vi oss en liten tankeställare under historialektionen. Vi såg klipp från "Fiendeland" och det var särskilt en del som fick många av tjejerna att gråta.. (Dock inte jag inräknat ;)) Klippet var från första världskriget under julafton. Båda sidor vid ett skyttegravskrig satt och "firade jul" när plötsligt en säckpipa hörs. Varenda en, oavsett sida, hugger in och sjunger allt vad det har.

Vi människor borde hålla ihop istället för att kriga, tänk vilken bra värld det skulle ha varit.


Dagens låt 34

Idag fick Alexandra bestämma låt!


Julpyssel

Idag har jag pluggat kemi (kanske inte lika mycket som var tänkt, men ändå) medan resten av familjen plockat fram allt julpynt. Det är så det är när man går natur :( Jag fattar nog ändå lite av kemin, vilket måste ses som ett julmirakel, eller något.. Sen har vi hunnit med att tvätta pengar.. :D Alltså: Pappa hade pengar i fickan och mamma tvättade byxorna i tvättmaskinen. Lyckat! Pynta granen fick jag i alla fall göra, den blev superfin! Fast hade jag fått bestämma hade den sett ut som på bilden. Den är ju hur söt som helst!


Dagens låt 33

Myslåt som jag hittade idag!


Dagens låt 32

Santa Baby!


Hur kan jag vara så trött?

Jag känner mig så himla trött! Jag skulle kunna lägga mig ner och somna innan huvudet nuddar kudden. Idag har jag och mamma varit på Aupair-möte :D Jag fick väl inte höra något nytt, jag har koll på det mesta nu, men det var ändå interessant och man fick några bra tips.

Det var jättemysigt hos Amanda igår och Jay vann! Det bästa som har hänt på länge ;) Nu får ni alla hans framträdanden under finalen!


Helg

Idag är det äntligen fredag igen och imorgon ska jag på Aupair-möte. Spännande! Men först ska jag avnjuta en härlig fredag med julklappsinköp med systeryster och sedan glöggmys och Idolfinal hos Amanda. Jay MÅSTE bara vinna! Alltså en fullspäckad dag med bara roligheter, det är inte ofta det händer!





Dagens låt 31

Den här låten är så mysig! Den borde kanske komma när det är advent eller sådär, men jag kunde inte vänta. Den är bäst (av alla julsånger i alla fall)


Gårdagens låt 30

Jag vill också ha en riktigt jul! En sådan där jul när man slipper tänka på projektarbetet och allt annat som ska hända efter lovet. Det kan jag antagligen glömma! 


Dagens låt 29

Idag blir det härlig gospel, men jag klarar bara inte av hennes pälsjacka, mössa och halsduk i ett?!


Nu är det slut...

För den här gången. Matte D-nationella, Gud vad jobbigt! Satt i över tre timmar och försökte lösa alla dessa uppgifter! Det kändes helt okej, men det är väl för att jag inte har fått tillbaka det än ;) Jodå, det kändes väl helt okej, och som min kloka mamma brukar säga - det kan väl ske något värre än att inte få betyget man hoppas på? Ja, det kan det! Har till min stora glädje insett att detta var mitt nästnäst sista nationellaprov överhuvudtaget. Fattar ni?! Jag har bara två nationella kvar innan jag tar studenten! Det borde typ firas eller något...

Så till något roligare, för imorgon är det teater igen med barnen, denna gång för Röda Korset. Det ska bli kul, bara vi får ihop allt som vi behöver, typ vikväggar och sådär, men det löser vi imorgon, för då är vi lediga. Nästan hela dagen! :D Börjar tre och slutar fem.. Det går inte att klaga på!



 


Dagens låt 28

Idag blir det acapella med N Sync. Det är grymt att göra låten så bra utan musik.


Dagens låt 27

Idag blir det "All I want for Christmas is you". Mamma pratade julklappar med mig igår, så jag tycker et är passande.


Dagens låt 26

Idag blir det Povel Ramel. det var den enda låten jag hittade som handlade om att det snöar, för det gör det ju i stora mängder här idag. Den är faktiskt lite rolig!


Matematik i massor

Jag vet inte vad som har hänt med mig i helgen, jag har nog aldrig pluggat på länge. Jag har gjort alla repetitionsuppgifter (88 till antalet), labbrapporten är nästan klar ocg jag har gjort en del svenska och företagsekonomi. Jag har till och med hunnit att umgås med kära Johanna och kört bil. Det blev inte Love Actually, det blev Hairspray, men den är riktigt bra och mysig, så det gör ingenting!

Det är nog som min kloka Martina säger, det enda som gäller mot stress är att plugga. Nu känner jag att jag har gjort mitt bästa, och jag kunde inte ha gjort något mer. Man kan ju faktiskt bara göra sitt bästa :) Nu väntar bara nationella provet i matte D och kemiprovet (typ), sen är det lov!! Gud vad det ska bli skönt!


Lördag

Ikväll ska jag hem till Johanna, och mysa med film. Vi ska tänka på allt annat än skolan, det kan vi behöva. Speciellt när jag idag har gjort massor med matte och företagsekonomi.

Jag var ute och körde bil förut med pappa, och det gick super! När det går bra är det jätteroligt att köra bil :D Speciellt när man (medvetet) får sladda runt lite ;)

Hoppas ni får en trevlig kväll, för det kommer jag få! Föresten, kan man få annat en en trevlig kväll när termometern står på -2,7? Det är ju nästan sommarvärme!


Dagens låt 25

Nu är det fjärde december och denna låt passar en mörk eftermiddag som denna.


Redovisning

Gud vad det gick bra igår! Teatern gjorde succé och fikat var jättegott :D Det kunde inte ha blivit bättre! Nu har vi en redovisning kvar och sedan skrivdelen som just nu känns som ett stort sår som skaver.. Det är inte roligt, men vi måste ju skriva, så det är egentligen bara att sätta igång, vi har ju inget att förlora!

Trevlig helg!


Dagens låt 24

Gud vad jag längtar till julafton. Nu är det bara 21 dagar kvar ;)


Dagens låt 23

Idag kommer det en låt som nog alla önskar skulle vara sann. Speciellt i NV3A ;)


Dagens låt 22

Nu börjar jullåtarna! Så bara mys :D "Jag såg mamma kyssa tomten" är först ut.


Ahh!

Är lite sen med Idol denna veckan, eller ja det beror ju på hur man ser det. Jag anser att jag är supertidig! Gud vad Olle gjorde "Fix You" bra! Helt grym.. 

Till något helt annat. Imorgon har vi första redovsningen med barnen, för föräldrarna denna gång! Vi får se hur det går, idag har i alla fall Martina och jag varit på ICA och köpt kaffe, te, saft och pepparkarkor. Så nu är vi redo to roll :) Det kommer att gå strålande!

Eftersom Olle måste få vara med i min musiksamling får han vara med här.
 


RSS 2.0