Jobbjobbjobb!

Ska nu varje dag till och med torsdag nästa vecka (8 september) ta hand om S hela dagarna. Undantaget är idag onsdag och måndag nästa vecka men det kommer nog ändå bli en del övertid! Har redan nu, måndag och tisdag jobbat ihop mer än 20 timmar.

Erkänner utan omsvep att jag har ett enkelt jobb och inte alls ansträngande - men att ta hand om någon 10 timmar i sträck är uttröttande! Måste ju verkligen hitta på saker hela tiden. När man säger att man tar hand om ett barn tänker folk ”Det måste ju vara enkelt” men de glömmer då att jag måste sysselsätta henne HELA tiden. Tar man hand om flera barn kan de ju leka tillsammans och man kan få någon sorts paus. Men nu jobbar jag verkligen mer än 10 timmar i sträck… Inte alla som gör det ;)

Måste dock säga att jag är imponerad över mig själv över att jag faktiskt klara av det! Vi har haft saker att göra precis hela tiden :D Ska inte uttrötta er med alla detaljer över dessa dagar, men ett axplock är lekpark, rensning av garderob, fashion show, kojbygge, kortspel och det som nu är högst upp på listan: pussel! I måndags pusslade vi sex pussel tror jag det blev och igår åkte vi till Target och köpte två pussel. Bild kommer på det framöver… ;) Ni får nöja er med bilder på några av de pussel vi gjorde i måndags! Hatar att jag inte kan visa er bilder på S, för hon var SÅ underbart söt när hon testade sina elvahundra klänningar i måndags!


Brev på posten

Hade ju redan innan vi åkte på semester fått brev från Elin och mormor/morfar så de tog jag ju med mig och öppnade där. När grannen i söndags kom med all vår post hade jag fått tre brev till :D Ett var från Helene och Roger som skickade deras årliga grattiskort - tack så mycket :D Sen hade jag fått brev från farmor och farfar som jag snarast ska svara på! De har ju inget internet så de hänger ju inte riktigt med på mitt liv här borta :) Farmor hade massor av frågor så kommer nog bli ett långt svar hon får av mig.

Bäst av allt var ändå brevet från moster med familj. Love Lottas humor och blev inte särskilt förvånad när hon skickat med Expressen om Victoria och Daniels barnlycka! :D Har nu bara kollat igenom just den delen men ska när jag hinner lusläsa hela tidningen :D Svensk tidning!!!! Emelie hade gjort en bild till mig som föreställde "Mamma, pappa, barn" :DDet var en liten suddig bild - men vi kan ju låsas att det är tidningen som blir så på kort - eller något..

Jag ljög visst för er :)

När jag skrev inlägget innan detta - Orkanen Irene fattade jag nog visst inte omfattningen av saker och ting. Vi hade ju både internet och ström! Dessutom regnade det inte alls mycket och det var nästan ingen vind. Men runt 2pm på söndagen försvann tv:ns signal och internet dog. När jag sedan på kvällen tog bilen ner till affären (var i akut behov av schampo) såg jag rasade träd och brunnar som läckte. Hela "vår" framsida var täckt med grenar och löv och vägen likaså. När jag kom ner till affären visade det sig att A&P var stängt! Ska tilläggas att de iprincip alltid har öppet annars... Blev superchockad men insåg snabbt att vi faktiskt har en till mataffär i vårat lilla Warren :) Fick ju ta dock att det är betydligt dyrare där!

Internet kom inte tillbaka förrän idag (tisdag förmiddag) så igår när jag slutat jobba tog jag bilen i 25 minuter för att få tillgång till internet. Stackars Sofia har varken ström eller internet så hon laddade upp sin dator också ;) Starbucks hade stängt både i söndags och måndags typ överallt - vilket också är chockande eftersom de verkligen ALLTID har öppet… Inte på natten, men det räknas ju inte ;)

Tog lite bilder i söndagskväll på framsidan - vet inte om man ser så mycket, men här kommer de i alla fall :)


Orkanen Irene

Då har jag förhoppningsvis upplevt första och sista orkanen i mitt liv. Det blev inte så farligt, den har ändrat riktning och "ögat" kommer inte komma hit. Det har regnat hela natten och blåst lite - inget mer. Vi har alltså haft tur, för orkanen har ju faktiskt dödat människor, fällt träd och fått hus och vägar översvämade.

Lördagen skuggades av orkanen - ärligt talat världens sämsta födelsedag typ. Kommer ihåg när jag var liten och både mamma och Elin var sjuka, så jag kunde inte ha kalas - ungefär i den kategorin skulle jag sätta denna födelsedag också ;) Haha! Fick iallafall tårta (i fredagskväll) och en Capon Spring-tröja av min värdfamilj. Fick också brev av Elin och mormor/morfar så det kom många tårar på morgonkvisten. Men mellan tårarna kom skratt över min knäppa syster. Love her <3Jag ville sätta mig i bilen på morgonen och åka hem för att slippa både regn och vind. Mina värdföräldrar var helt lugna och gick på promenad och yoga. Jag, mer och mer frustrerad blev argare och argare för varje minut som gick. Malin fick höra mig gnälla om man säger så :) Jag fick skypa med mamma, pappa, Elin, mormor, morfar, Peter och Anna vilket var roligt iallafall! Lyssna på Blåvitt som faktiskt inte förlorade innan det var dags för lunch. Tror S och R såg på mig att jag tyckte de kunde bestämma sig vilket gjorde att vi 15.00 beslutade oss för att åka hem. Bättre med regn än regn och vind tänkte vi! Satte oss i bilen drygt 16.00 och efter stopp för bensin, kaffe och mat var vi hemma 22.00. Utan några som helst problem faktiskt :)

Tog en dusch när jag kom hem (ifall strömmen skulle ha gått nu imorse) och packade en överlevnadsväska ifall det skulle behövas. Ljudboken sattes på på hög volym för att stänga ute regnet och sedan somnade jag gott efter att varit på helspänn hela dagen. Det var min födelsedag det!


Tax and tip

I Sverige ligger ju momsen alltid där, den är liksom en del av priset och man bryr sig nada om hur mycket den är på.. Iallafall jag ;) Men här - så lägger de på skatten efteråt liksom. Har inte riktigt fattat om det är på kläder och sånt än, men det är så på maten iallafall. Först tänker man "Åh, vad billigt" och sedan blir det dyrare! Nej, pålagt från början ska det vara!

En annan sak är ju denna otroligt irriterande tipen (som vi svenskar i Amerikat brukar kalla den = jag). Har nu lärt mig att man bara behöver tipa om de serverar en vid bordet. Serverar de en så måste man lägga 10% på det man redan betalar, 15% om det var bra service och 20% om det var outstanding service ;) Har hört skräckhistorier från folk som inte betalt något - så är lika bra att göra det ;)

19 år!

Idag för exakt ett årsedan hade jag precis börjat trean vilket innebär att jag denna dag gick i skolan (en fredag). Det var min 18-åriga födelsedag och jag skulle äta middag med min familj på en hemlig restaurang. Egentligen hade jag velat ha en middag för mina vänner, lite USA-inspirerat sådär. Men eftersom Martina skulle ha hästtävling blev det inget med det utan vi sköt upp det några veckor :) Mamma och Elin betedde sig lite lurig under veckan, och jag hade en känsla av att allt inte var som det skulle! Iallafall, jag sa hejdå till mina kompisar i bamba och trodde att jag skulle träffa dem på måndag igen...

Jag åkte och klippte håret, och min frisör var så glad och snäll och gjorde mitt hår jättefint, sedan åkte jag hem och upptäckte att våra utemöbler var borta. Pappa sa "Mamma lånade ut dem till grannen" och jag tänkte inte mer på det. Sedan öppnade ja paket från familjen och gjorde mig redo för att åka iväg. Tvingade systeryster att klä upp sig lite, men hon vägrade ens sätta på sig ett armband :P

Iallafall, vi gjorde oss klara och gick ut - till garaget. I förvisningen om att bilen stod där fick jag en regäl chock när alla mina underbara vänner stod där! Martina och mamma hade planerat detta länge - vilket resulterade till att Martina fick ljuga ihop en hel historia om en ridtävling (vän som jag är intresserade jag mig självklart..), pappa fick laga mat på jobbet, mamma fick baka äpplekaka och Jörgen fick komma med lampor påväg till jobbet. Och självklart: Elin fick hålla något hemligt för mig - mycket imponerad måste jag säga!

Fick iallafall världens bästa födelsedag någon kan tänka sig!
Och självklart hade de fixat så fint med det amerikanska temat!
Om jag inte redan sagt det: Tack så mycket alla ni som var med och gjorde min dag till ett underbart minne <3 Måste tillägga att det är aningen komiskt att jag nu ett år senare faktiskt sitter i USA :)

Vägregler

Det är ungefär samma regler här som i Sverige men det finns tre saker som sticker ut lite..

1. No turn on red - I detta land får man svänga höger även om det är rött :) Fast då inte om det är en skylt som säger att man inte får det ;) Väldans bra regel skulle jag säga, men det gör en riktigt otålig när man inte får det! Dock får man ju se upp så att det inte kommer trafik som faktiskt har grönt - bara ett litet tips sådär!


2. Köra om - I Sverige får man bara köra om på vänstersidan, men i detta land får man köra om på högersidan om man kör på en väg med två eller fler körfält. Farligt egentligen eftersom folk kör sicksak för att komma fram fortare. Men bra för mig, kan ligga kvar i högerfilen och köra om den i ytterfilen om han/hon kör för sakta ;)


3. Curfew - Tro det eller ej så finns det en curfew för folk under 21 år... Trodde datorn skojade med mig när jag gjorde körkortsprovet och fick fel när jag svarade att man fick köra när man ville, även om man är under 21.. Tydligen inte! Är man minderårig så får man inte vara ute på vägarna (alltså köra själv) mellan 11pm och 6am. Antar att det är för att minska brottslighet osv, men det är väl en sak föräldrarna ska bestämma??

Ljus!

I Sverige är det en del av sommaren att kunna sitta ute länge och umgås med familj och vänner. Mycket pågrund av värmen som faktiskt kan komma till Sverige - men också pågrund av ljuset. Under några dagar känns det som att solen aldrig går och lägger sig, men här är det kolsvart runt åtta... Känns som det är vinter redan trots att det fortfarande är runt 30 grader här :) Knäppis!

Har dock hört att dagarna är längre här än i Sverige under vintern, alltid något positivit alltså :D


Mat

Snabbmatens land. Tycker att det finns mycket snabbmat i Sverige med Burger King, Pizza Hut, Max osv men det är ingenting emot här! Wendy´s, Taco Bell, KFC och allt möjligt annat. Det farligaste av allt är att man kan köpa pizzaslice - de finns att köpa överallt och är SÅ lätta att äta :P Haha! Inte konstigt att det finns så många tjocka människor i detta land... Inte heller konstigt att de inte lagar någon riktig mat när det är så enkelt att få tillgång till färdiglagad mat.Poliser/Ambulanser/Brandbilar

I detta land finns det otroligt mer poliser, brandbilar och ambulanser. Vet inte om det är för att det finns mer människor i detta land, eller bara om de har mer överhuvudtaget. Ser du inte en polisbil under en dag så är det något som är fel. Dock gör de mig nervösa eftersom de känns som de kollar på mig hela tiden, men det kanske är ett pris man får ta för att känna sig mer säker :)

Till exempel så står det en polis vid nästan varje vägarbete bara för att folk ska köra långsammare och för att inget allvarligt ska hända med de som arbetar vid vägen :) Det är verkligen toppenbra! Får mig dock att undra hur de betalas och hur vi använder våra pengar i Sverige... ;) Men det är ju en annan fråga!Bilkörandet

Detta är en historia i sig... Det finns väl mer bilar i detta land än människor skulle jag tro. Men ingen kan köra bil... Som Malin och min värdmamma sa när jag kom: Ingen kan köra bil, men alla vet om det! Det innebär också att alla är beredda med bromsen hela tiden!

Kan säga att det är många som tutar på mig för att jag kör för "långsamt", många som kör om mig och många tvära inbromsningar (av mig) för att inte krocka med folk som svänger in i min fil, svänger över min väg när jag kör osv. Ja, att köra bil i detta land är ett äventyr, men jag har blivit så mycket säkrare trots allt :) Min familj kommer se en helt annan Ida bakom ratten när jag kommer hem - på ett positivt sätt :D

I Sverige har jag tyckt att vissa kör som galningar, men det är ingenting mot här ;)

Djur

Vet inte om det är för att jag har flyttat ut i skogen, eller för att USA bara har fler djur än oss. Men de finns överallt! Rådjuren ser jag överallt, både i trädgården, men också på vägkanterna. Vilket är väldans tråkigt, men antar att det blir så när det finns så många av dem!


Sen har vi ekorrarna, men de är grå och inte bruna. ;) Sen har vi jordekorrarna, de är typ som små ekorrar med lite möss i sig ;) Och det fräckaste av allt. Eldflugor. De lyser när det är mörkt! Coolt :D


Där har ni lite fler skillnader från Sverige ;)

NYC med Angelica

Var planerat att jag skulle åka in själv idag, men när jag träffade Angelica igår för en bio (The Smurfs - gå och se den!!) sa hon att hon hade tänkt åka in, men skulle bli ensam. Inte mig emot bestämde vi träff och klockan 11 träffades vi vid tunnelbanan som tog oss i princip längst ner på Manhattan. Vi spenderade dagen med att leta efter 5th avenue, shoppa (Angelica) och GÅ :D Härlig dag med inte alls för varmt väder. Vi lyckades ta oss upp till 34th Street och gick sedan och köpte Frozen Yogurt i väntan på tåget hem. Så nästa gång forstätter vi vandringen därifrån och tar oss så långt upp som vi orkar :) Någon gång är mitt mål att gå iprincip hela vägen upp under en dag - men etapper är bra till en början ;) Har blivit varnad för att vara längst upp då det är mycket gäng osv, så riktigt längst upp kanske jag aldrig vågar!

När vi gått i sisådär två timmar blev var vi lite småhungriga och stannade till för en av de där farliga pizzorna.


Sedan tog vi oss upp till Flatiron Building. Men innan dess stop för korttagning med Empire State Building i bakgrunden ;) Man måste faktiskt få vara turistig även om jag nu inte är det!

När jag kom hem hade jag fått post från gulliga Elin (som förövrigt börjat blogga igen). Tar med det på semestern så har jag två saker att öppna iallafall - hennes brev och det från mormor och morfar :D Har ju redan fått en grym present från mamma/pappa/Elin! Har förberett en hel vecka med blogginlägg med skillnader mellan Sverige och USA (hoppas att det är till Amandas stora glädje) ifall jag inte hinner/orkar blogga när vi är iväg :) Om jag inte sagt det så ska värdfamiljen och jag imorgon åka till West Virginia (biltur som tar mellan fem och sju timmar) för att bo på ett resort i en vecka. Ska bli hur spännande som helst att se ett annan del av USA, nu kan jag ju hur New Jersey ser ut! See you later alligator!


2 månader

Ja, tro det eller ej. Men idag har jag varit i detta stora, skrämmande och underbara land i två hela månader. Jag kan inte med ord säga hur stolt jag är över mig själv. Jag den hemmakära, blyga lilla Ida vågade sätta mig på ett plan till ett främmande land - men framför allt en främmande familj. Jag som allt för ofta inte pratar med främlingar bestämmde mig alltså för att åka och BO hos en främmande familj i ett helt år... Crazy! Har fortfarande pappas ord i huvudet som han sa i bilen påväg till flygplatsen "Kommer ihåg för jag vet inte hur många år sedan du sa att du ville åka iväg. Då tänkte jag bara 'Låt henne hållas, hon kommer inte att åka ändå' men nu är du faktiskt påväg". Jag är grym!! (Om jag får säga det själv) Har klarat två månader, vilket betyder att jag har fem ynka likadana perioder till. Kommer jag klara hur lätt som helst (säger jag nu utan att ha hemlängtan alltså...) för jag har en bra värdfamilj, superstötande familj och vänner där hemma och underbara vänner i detta land! Bara så att ni vet så hade jag inte klarat detta utan er <3

Jag känner hur jag växer för varje dag. Blir bättre på engelska, blir bättre på att småprata med både S och mina värdföräldrar, blir bättre på att ta hand om S och blir bättre på att köra bil. Jag har blivit självständigare, men samtidigt insett hur bra jag har det hemma. Det är jobbbigt ibland att inse hur mycket man missar där hemma, men samtidigt - som jag alltid försöker tänka - missar ni där hemma precis lika mycket av mitt liv som jag missar av ert. Så det går jämnt upp liksom ;) Denna period har fått mig att inse hur mycket man tar för givet hemma, och det är väl också en del av upplevelsen :)

Vet ni vad jag framför allt saknar? Förutom det där självklara då... Det är att sätta sig på cykeln en varm sommardag, åka ner till torget, köpa något mysigt att äta till kvällsmat och säga HEJ till någon man känner i mataffären! Haha, jag vet - jag är knäpp ;) Men det är något med att bara vara lilla jag i detta stora land. För innan jag åkte tyckte jag det skulle bli så skönt att slippa känna igen alla - aldrig vara bara lilla jag. Men nu, nu vill jag ha någon att säga hej till. Jag vill att folk ska veta vem jag är ;) Haha, får väl gå runt i mataffären och säga hej till folk. Vet bara inte hur de kommer att reagera ;)

Detta är typ det sista kortet som togs på mig i Sverige - och trots att det är typ tre månader sedan - så är jag en helt annan Ida idag!

Som svensk i utlandet..

.. finns det många saker man kan sakna! Och det tog så klart min familj reda på sådär lite klurigt och idag fick jag äntligen öppna paketet som kom för sisådär tre veckor sedan! Haha.. Som jag väntat! Och inte blev jag besviken heller! Massor med godis, en bok, kort från familjen och från Emma, tacokrydda och jäst :D Hur bra som helst!!!!!Och självklart: Mina älskade hallonlakrisdödskallar :D Lycklig tjej!


Paketet var ju inte helt utan de nya kakorna från Marabou! Och jag säger bara det: Fler paket av dem när ni kommer i oktober!!! HUR GODA SOM HELST :D


Tack så mycket för att ni skickat paketet till mig <3 Får mig på bättre humör och jag fick så mycket mer energi av att se lite svenska saker!!

Jaha..

.. då har denna vecka gått. Har hunnit med en del, men känns som att jag inte gjort någonting alls! Känns framförallt inte som att jag har bloggat något, så här får ni lite bilder från veckan ;)

Har bäddat nya sängkläder. Det är något bland det bästa som finns, att gå och lägga sig att sova i en säng med nya sängkläder.


Har också tvättat.


Och köpt en ny väska och en bok. Nu kan här vandras (i NYC) utan att ena axeln går av ;) Kom undan med 120 kr - det kallar jag klipp!


Lyckades skada fingret - när jag och S lekte med Barbie - BARBIE :O


Körde också bakom denna bil - men frågan är om det är på riktigt eller bara någon som gjort en rolig skylt?


Det var min vecka i bilder det - vad har hänt er? :)

Bättre sent än aldrig!

Igår (17 augusti) fyllde min älskade lilla Oscar 6 hela år! Galet vad snabbt tiden går, kommer ihåg när mamma stod på sin jobbparkering och berättade att vi fått en liten kusin. Det var lycka, och sedan dess har han alltid gjort mig lycklig. Min lilla Oscar.


Och nu är han så här stor:

Inatt jag drömde något som...

.. jag inte vill drömma igen ;)

Igårnatt (alltså natten till onsdagen drömde jag att jag var påväg hem utan att någon visste om det. För tidigt dessutom. Jag vaknade upp med känskan: Men jag ska ju inte hem än, jag ska stanna kvar hela mitt år och uppleva så mycket saker. Det måste väl vara ett bra tecken eller? Så ni där hemma: Än får ni inte hem mig ;)


Inatt (natten till torsdag) drömde jag av naturliga skäl att jag har fått cancer... ;) Har Grey´s Anatomy-marathon och just nu har en av läkarna fått cancer.. Hehe..

Njuter!

Jag njuter av livet, jag njuter av att vara i USA och jag njuter av att bara vara. Idag är det alltså en bra dag, trots att det är tredje dagen i rad då regnet öser ner :( Men nu ser det bättre ut och förhoppningsvis kan vi göra smores på aupairmötet ikväll. Det ska ju tydligen göras över öppen eld - lite svårt om det regnar... :)

Idag har jag spenderat cirka fyra timmar på Sturbucks - härligt! Har läst, druckit varm choklad och Caramel Frapuccino, rensat/raderat kort från datorn och ätit varm pannini med tomat och mozarella :) Antar att jag efter detta år kommer vara kaffeberoende för det var gott med Frappuccino :DNu ska jag till affären och köpa russin, flingor och sallad för ikväll är det jag som bjuder på middag! Tur att jag har köttfärssås i frysen ;) Hehe! Jag lovade S sallad för hon tycker att jag börjar bli tjock - så det var tvunget att vara sallad till. Inte konstigt att hon känner så med den "näringsrika" maten hennes pappa gör ;) Köttfärssås är väl inte så onyttigt? Är ju bara köttfärs, lök och tomat!

Förstörd!

Jag kan inte längre läsa datum på svenska!! Månaden blir dagen och tvärtom - inte bra detta ;) Vilken siffra är månaden? För mig är det 07... Haha!


Skulle säga att det är enklare när man skriver månaden :)


:D

Åhh vilken bra familj jag har :D Det var blåvitt på tv idag, så de fixade till webbkameran så att jag kunde titta!! Har lite abstinens nu när det nästan gått två månader sen sist ;) Att lyssna är ju faktiskt inte samma sak.. Så jag hann titta första halvlek innan jag var tvungen att börja jobba... Men lika bra var ju det, för det gick ju inte jättebra i andra halvlek...Att jag ser helt knäpp ut spelar ju ingen roll ;) Haha! Iallafall, lycka säger jag bara :D När jag gick ut låste jag som vanligt dörren innefrån och kom sedan på att jag hade glömt gps:en inne.. Men, oj var är nyckeln? NEJ, den ligger bredvid gps:en :O Oj, då... Har knappt kört till campet och fick halv panik... Men det gick bra, hittade till och med genvägen jag tog imorse. Sen var det ju vägen tillbaka, men det gick också bra. För att få tiden att gå köpte jag och S glass och lekte i garaget :) Blev hide and seek och karate.. Hade fått post av mormor och morfar när jag kom hem så den får följa med på semestern så har jag något att se fram emot på min födelsedag!


Spännande! Har även fått paket av familjen, men det öppnar jag innan vi åker, så kan jag ju ta med mig det jag vill ha! Hehe...

Tre låtar på repeat

Blir som sagt mycket bilåkande för mig och då måste jag ju ha något att göra - alltså lyssna på musik. Just nu är de dessa tre som gäller ;) Helst på repeat och högt!

Nummer 1 (Gör mig glad, lugn och ja, den är helt enkelt bäst :D):

Nummer 2 (Är så fin):

Nummer 3 (Som jag alldeles nyligen insåg att den fanns på min brända skiva :)):


Helg med Sofia och Malin

Efter att oväntat fått jobba både fredagskväll och lördag morgon/förmiddag blev helgen något kortare än beräknat ;) Men den blev hur mysig som helst för det :D

Efter att jag jobbat med en något sådär grinig S så styrde jag bilen mot Sofia och Malin. Vi åkte sedan till Short Hills Mall - där man vågar gå in i cirka fyra affärer. Det är ett av USA:s dyraste mall... Men iallafall, vi åt på The Cheesecake Factory, shoppade lite och köpte sedan hem två cheesecake att dela på, vilket var alldeles lagom! Firade Malins födelsedag lite till alltså ;) När vi kom hem fick vi gå ut med hunden i regnet, sedan åkte vi till Blockbuster och hyrde de två första filmerna i Millenium-serien. Vet ni hur mycket det kostar att hyra en film i detta land???? 99 cent :O Inte ens sex kronor... Galet bra :DSå vi åkte hem igen, och började med första filmen. Härligt att titta på en svensk film när man bor i detta land! Haha. Vi fortsatte sedan med film nummer två, men då var jag för trött så jag somnade ;) Så kan det gå! Malins hus är så konstigt... Oftast dör man av värmeslag eller så fryser man ihjäl... Så när vi gick och la oss var det varmt, men efter att ha vaknat cirka tjugo gånger och frysit gick jag till slut upp och stängde av fläkten! Då kunde jag äntligen sova ordentligt och vaknade inte förän halv tio :)

Vi hade tänkt åka till poolen men verkligen inget väder för sådant, så vi fortsatte med vårat filmmaraton och såg klart alla :) Till frukost bled det nygjorda scones (men lite för mycket mjöl i) och till lunch/middag blev det resterna från Cheesecake Factory - mums!!

Yankees

Då kommer då inlägget om baseballs-matchen :) Min värdpappa är stort fan av detta spel, så självklart ville han ta med mig på en match - inte tackar man nej till det ;) Och eftersom han hade en biljett över så fixade jag ju så att Malin fick följa med också :D

Vi fastnade i världens trafik på vägen dit vilket resulterade i att vi missade första halvtimmen, men var gör det när matchen pågår i sisådär tre timmar.


Det var hur fräckt som helst :D Hur mycket folk som helst, hur mycket junkfood som helst och hur mycket baseball som helst. Bilderna säger mer än tusen ord så här kommer "några" bilder :)

Insåg efteråt hur detta såg ut, men jag åt iallafall en hotdog!


S åt glass ur en Yankee-hatt


Vi fick tydligen se en Grand Slam :) Min värdpappa sa sen att det får man endast se en gång i livet typ. I verkligeheten iallafall :D Och vi såg det på vår första match!


Ja, detta gör jag gärna om :D Även fast det är brännboll med krångligare regler och människor i pyjamas ;) Haha! Men man måste gå på baseball när man bor i USA ett år - så nu kan jag checka av det!


Fick en liten nalle av min värdpappa också - han är allt snäll!


Överraskning och baseball!

Dagen började på bästa sätt - skypedejt med världens bästa syster. Vi pratade (= hon pratade och jag lyssnade) och spelade Fia med Knuff ;)

Mitt emellan blev det frukost och dusch för mig och middag för Elin. Sen pratade jag snabbt med mamma innan jag och S åkte iväg för att överraska Malin. Hon fyller 20 år idag (i närmare bestämt en timme och 20 minuter till) och jag hade fixat ledigt till henne så att hon kunde följa med oss på baseball! Har haft kontakt med hennes värdmamma hela veckan och fixat och klurat. Är jag bra eller är jag bra ;) Haha! Överraskad blev hon allt, eller hon fattade nog inte riktigt vad som stod på skulle jag påstå. I alla fall, hon öppnade mitt paket, presentkort och sminkborste samt chokladbollar som jag och S gjorde igår. Eller som vi nu kallar dem - chocolate meatballs! Så grattis till dig världens bästa Malin!!!! <3Vi väntade på att min värdpappa skulle hämta upp oss och styrde sedan kosan mot Bronx och Yankee Stadium! Men mer om det imorgon! Hehe… Efter att vi suttit på arenan i över tre timmar åkte vi över till Manhattan (!), handlade lite och köade oss sedan igenom större delar av den avlånga ön innan vi kom fram till Malins hus. Där blev vi avsläppta så att vi kunde äta någonting :) Det blev mexikanskt. Jag kan inte säga att det var whaao, men glassen var god ;)
Så nu hoppas jag att jag inte förstörde Malins dag helt, utan att det blev en födelsedag hon kommer att minnas länge! Hon fyller ju faktiskt år i USA, så varför inte fira med något riktigt amerikanskt?


Amerikanskt körkort!

Försökte ju på mig det igår men det gick som sagt inget vidare ;) Men idag åkte jag dit igen - med alla tänkbara papper som skulle kunna tänkas behövas! Pass, Social Secuity Card, visum, brev från banken, bankkort, försäkringskort.... Ja, allt möjligt helt enkelt... Gick till ena luckan efter den andra och fick tillslut sätta mig ner och göra teoriprovet. Kan ju inte säga att jag pluggat överdrivet mycket och det märktes på resultatet.

Roligaste var att "testprovet" med en fråga var: Vad är detta för djur? Höll på att dö av skratt :P Det var ju bara en fråga så att man skulle fatta hur det gick till, men ändå, är det inte bättre att typ ha en fråga som verkligen gäller regler och lagar??

Iallafall, provet var på 50 frågor varav man var tvungen att ha rätt på 40. Jag hade fel på nio.... Hehe, det som räknas är väl att jag klarade det? Sen fick jag göra syntest, gå tillbaka till första luckan och därefter vänta i drygt en timme. Därefter fick jag betala lite mer och sedan fick jag körkortet! Med en gång! Även om jag var riktigt irriterad igår när jag inte kunde ta det då, så måste jag säga att det är smidigt att få det med en gång - tänk på det Sverige!


Allt som allt gick det på $20.98 - snacka om skillnad mot Sverige!

Nuförtiden...

.. äter jag ofta min frukost i farten.


.. tankar jag cirka fyra gånger i veckan. Fattar ni hur mycket bil jag kör?


.. är jag en stolt ägare av ett amerikanskt körkort!


.. gillar jag Sturbucks väldans mycket!Inte nog med att de har gott fika - de har gratis internet också :D Så jag kan fortsätta med min favorithobby ;)


.. säger jag car istället för bil.
.. räknar jag på engelska.
.. tänker halvt på engelska.
.. umgås jag med amerikanska människor utan att tycka det är jobbigt att prata på engelska.
.. har jag insett vilka underbara människor jag har både i detta stora land och i lilla landet lagom!
.. äter jag mest hela tiden (känns det som)
.. har jag insett att jag är lyckligt lockad som har en kock som pappa....... :)


Jag vet...

.. att jag har uppdaterat lite dåligt nu det sista. Men jag har haft andra saker för mig, och det är faktiskt skönt att vara borta från datorn lite! Igår hade jag S hela dagen från halv nio till åtta.. Blev mycket bilåkande, men också lite lek med grannarna! Love them :D Vi lekta "Hide and Seek" vilket jag gillar så mycket bättre än "Kurragömma". Alltså, ordet är bättre... Vad är "Kurragömma" egentligen för ord? :P Haha..

Idag har jag också kört bil alldeles för mycket ;) Skulle försöka ta körkort idag - men det gick sådär. Först hittade inte gps:en addressen så jag körde till staden jag skulle till, en omväg (visade det sig sedan) på cirka en halvtimme... När jag väl hittat så behövde jag ett papper som visade att jag verkligen bor där jag bor :( Surt sa räven!! Får åka dit imorgon igen.... Sen ska jag träffa Sofia och göra upp lite planer inför nyår :D

Jaja, hittade "Barnes&Nobles" - en bokaffär med café där jag fikade och satt och läste i cirka tre timmar. Körde till mataffären i ÖSREGN för att köpa någon slags lunch till mig och snacks till S. Har börjat tappa känslan för mat på något sätt (antar att jag vill ha SVENSK mat) så det blev godis och något slags bröd till mig - nyttigt, jag vet ;) Sen for jag i ÖSREGN till S:s chinese camp där jag satt och läste i en halvtimme. Efter campet åkte vi till the Y - där familjen har medlemskap. Gym, gruppträningar och tre pooler... Jag klagar inte! Där mötte vi upp grannarna (min tredje familj) och badade :) Härlig dag skulle jag vilja säga trots små problem och mycket tid i bilen :)

Har varit utan min kamera under dessa dagar - så därför bjuder jag på min nya spargris och godislunchen idag ;) Ska spara alla mynt i denna - får se hur mycket det blir om tio och en halv månad ;)


Och mina söta dinousariegodisar:

Helvetet i himmelriket

Så skulle jag vilja beskriva denna värme, och framförallt luftfuktigheten! Det är så fruktansvärt så att jag aldrig mer ska klaga på svensk sommar.. Kom ihåg det!

Efter många om och men tog jag och Malin tåget in till NY och var framme runt halv elva. Vi tog direkt tunnelbanan till Wall Street :) Såg ju inte det förra gången så tyckte det var dags ;)


Där hälsade vi på både George Washington och den berömda tjurenSen gick vi runt lite i området, gick in på "Centry 21" - kommer ni ihåg den familjen där hemma? Plötsligt fick jag känslan: Här har jag varit förut! Lite läskigt faktiskt. Kom på att den vid någon annan ingång låg precis bredvid World Trade Center vilket passade toppenbra då Malin ville komma dit. Ser ju helt annorlunda ut nu än det gjorde för två och ett halvt år sedan när jag var där sist!


Vi mötte sedan upp Angelica då vi styrde stegen mot den megalånga kön som skulle ta oss ut till Frihetsgudinnan :D Efter att halvt dött i värmen i den fyrtio minuter långa kön, tagit en båttur kom vi ut på ön. Vi gick ett varv på ön och stannade många gånger för korttagning :)

Vi tog sedan en vända till Soho där Malin skulle besöka Apple Store :) Vi vände därefter hemåt efter en superbra och nio timmar lång dag i mitt älskade NYC! :D


Kalas X 2

Igår firade vi som sagt Angelica som fyllde 20 år i onsdags :) Hon bjöd på jordgubbstårta och saft :D Gott! Av mig fick hon The Baseballs nya skiva och ett litet armband - tror det var uppskattat! Vad tycks om mitt hemgjorda kort??


Fint dukat bord :)


Angelica med tårtan ;)


Är nu sex myggbett rikare - men roligt var det ändå! Idag skulle S på kalas hos sin kompis. Eller, vi var på ett ställe där de hade massa fjärilar ;) Så dagen började med bad, frukost och nagelfix! Hon ska ha det starkaste nagellacket och litar inte på mig när jag säger att det är torrt - så hon går runt med armarna i luften och vågar inte röra något. Gulligt!


Så när barnen sprang runt i fjärilshuset med en guide så satt jag ute i solen och läste! Inte helt ansträngande jobbdag alltså ;) Sen blev det lite fika - fjärilssmörgåsar och chokladtårta som sedan visade sig innehålla något som de trodde vara mandlar. Men jag vågade inte fortsätta äta så jag fick slänga den - den som var så god :(

Streetart

Utomhusteater

Ja, igår åkte jag iväg med mina underbart gulliga grannar (+ lite syskonbarn och syster) till Pleasant Valley Park för att titta på teater.


Vi åkte dit vid halv sju och åt lite picknik :) Mina svenska "Ballerina" var mycket uppskattade, både av mig och av de små barnen ;) Det slog mig att jag satt i USA och åt svenska kakor som produceras cirka 15 minuter från där jag bor... Livet är härligt ibland! Smakade på något som jag inte visste fanns.. Popcornchips! Det har vi väl inte hemma?? Det var faktiskt gott och kändes på något sätt inte lika onyttigt som chips...


Och föresten, är verkligen jordnöttssmör nyttigt? :P Amerikanare säger att det är mycket kalorier, men det är mycket näring, dock kan jag tyvärr inte lita på det - någon som vet? Jaja, teatern börjar i skymningen vilket igår var klockan åtta. Denna gång var det Shakespeare´s "Midsummer night's dream" :)
Hade lite svårt att hänga med, men med hjälp av grannen så gick det alldeles utmärkt! Har svårt för "vanlig" engelska ibland - då är det inte konstigt att "gammal" engelska är svårt ;) Idag blir det "födelsedagskalas" för Angelica som fyllde tjugo i onsdags :)

Snyggt block!

Inte gjort så väldans mycket idag. Tränat, slagit i mitt knä i bordet så att det är helt svullet, lyssnat på underbara Blåvitt som vann :D och gjort om mitt svarta block! Vad tycks?


Nu ska jag till en park och titta på teater men mina gulliga grannar!! :D

Trevlig dag! :)

Gillar sådana här dagar! Tiden går snabbt samtidigt som jag gör något vettigt... Alltså inte bara sitter framför datorn vill säga! Började dagen med att köra S till skolan. Tog en sväng förbi "Staples" på hemvägen och köpte bland annat fodral till min kamera (äntligen!)


Blev ett helt vanligt svart - men jag ska allt smycka ut det lite ;) När jag kom hem tog jag en springrunda! Det var jobbigt idag... När jag kom hem igen satt jag lite vid datorn, pratade strunt med moster och sedan sa jag även hej till mamma och slog in paket! När jag var trött på det tog jag mig en tur till A&P (mataffären) för att köpa en fotboll till S. Den blev självklart rosa :D Sen tog jag en tur till min älskade affär Mikaels. Jag skulle kunna spendera HUR MYCKET pengar som helst där... Haha! Det är typ som Panduro (för er där hemma), men tjugo gånger större kanske!! Och SÅ mycket billigare :D


När jag shoppat klart, kört lite fel och hämtat S åkte vi hem för att börja brodera igen. Sakta med säkert! När hon tröttnat på det målade vi lite. Titta vad jag kan ;)


När vi var klara med det lekte vi med hennes gosedjur och spelade piano :)Ja, som sagt: Sådana här dagar gillas starkt! :D


Shoppat!

Idag åkte jag och S och shoppade lite efter campet. Vi skulle köpa födelsedagspresent till kalaset hon ska till på lördag. Sen ville hon börja brodera - såklart efter att ha sett mig ;) Så vi tog en tur till BathBad&Beyond och Mikaels (som förövrigt är min nya favoritaffär :D)

Presenterna:


Denna gång var det bra att jag har en bestämd liten flicka - för hon visste direkt vad hon skulle köpa :) Sen gick vi då till Mikaels och köpte två broderier och en låda som hon kan förvara dem i.Så här långt kom vi på cupcaken innan hon tröttnade ;)

Titta vad jag såg häromdagen!

Stackars personerna som behöver städa upp!! Baksidan såg ännu värre ut :P

Luftballong!!

Dagen började tidigt - riktigt tidigt. Klockan ringde halv fem på morgonen! :O Jag och Malin åkte iväg klockan fem och var framme på festivalområdet halv sex. Där fick vi gå igenom cirka fem köer för att komma fram till vårt "crue". Det var så snälla och söta och brydde sig verkligen om oss.

Uppspelt Malin :)
Vi åkte med ett gulligt par som antingen var i sextioårsåldern eller så var de åttio ;) Kvinnan var hur underbar som helst! Hon berättade för oss att hon hade drömt om att åka luftballong sen hon var 18 år - gulligt!


Han som flög ballongen hade flugit flygplan sen -73 och luftballong sen -83 - så jag kände mig säker :) Trevlig var han också :D


När vi väntat i cirka en och halvtimme fick vi äntligen lyfta :D Det var läskigt i början, och lite höjdskräck hade jag allt. Men den försvann faktiskt ganska snabbt :) Det var totalt 69 ballonger som var i luften samtidigt så det var häftigare att titta på resten av ballongerna än på landskapet ;)
När vi upplevt något bland det häftigaste jag upplevt gick vi ett varv runt alla tält och tittade lite. När vi var klara med det åkte vi till ett typiskt amerikanskt diner och åt våffla, glass och jordgubbar :D Mums!Sen åkte vi hem till Malin för att ge varandra bilder som vi tagit. Ibland tar hon bättre bilder och tvärtom - så det är roligt att ha alla bilder. Dessutom får man ju lite bilder på sig själv också! Fattar ni att jag har åkt luftballong idag????? Det gör inte jag ;D


RSS 2.0