Fysik

Imorgon har jag fysikprov :( Förut har jag ändå kunnat hänga med på det vi gjort, men nu vet jag inte... Jag kan ju det jag ska (tror jag) men jag förstår ju inte varför jag gör det jag :P Men det visar säg väl imorgon om jag kan det!

Imorgon börjar jag klockan tolv, så om det inte regnar ska jag gå ut och springa när jag vaknar! :) Man får ju vara lite duktigt iallafall. Sedan blir det då skolan och efter det ska jag in till staden och mysa med syster yster :D Ska försöka hitta klänningar och skor och allt som behövs för en lyckad student/skolavslutning :) Eller så går vi bara runt och tittar, utan att handla något alls!


Blir nog en tur i Haga, som måste vara den mysigaste stadsdelen i hela Göteborg!

hotmail.com

Jag är beroende av ovanstående... ;) Hade jag orkat och haft tid hade jag suttit och uppdaterat min hotmail dygnet runt med paus för toalettbesök. Och nu tänker ni säkert att jag är helt knäpp, men tydligen så lider flera blivande au pairer av samma sak :)

Vi vill så gärna få ett mail med rubrik "Do you want to match?" för det betyder att en familj vill säga ja till dig. Men en så länge har det inte kommit något, men vi får väl se, någon gång hoppas jag... :)

Förövrigt pluggar jag fysik, går på möten och förhoppningsvis hinner jag med lite fotboll ikväll också. Heja Sverige!


Nu ska jag se om jag fått något mail ;)

59 dagar kvar

Igår var det 60 dagar kvar tills vi tar studenten! Är det inte helt sjukt vad tiden går fort??? :O Fast det är ju bra..

Idag har jag pluggat historia, biologi och fysik. Dock fattar jag inte fysiken så jag gav snabbt upp det projektet. Får be om hjälp imorgon så det ska nog gå bra ändå!

Är allmänt trött idag och framför allt beror det på den himla snön! Varför?? Det är snart april, då ska det väl inte snöa??????? Jag kan utan att ljuga säga att jag hatar den här himla snön nu.. Jag gillar den inte i vanliga fall, men nu! :(


Men som sagt, det är 59 dagar kvar till studenten! :D

Spanien

Här kommer äntligen lite bilder från Spanien och Sofia! :D <3

Sofia torkar stolar.


Sofias tokiga "syster" Klara!


Men hon är verkligen supersnäll!


Sofia och jag i solen!


Det var jättemysigt att hälsa på, och jag vill göra det igen!!! Dock blir det svårt med tiden :(

Jordnötter

Jag har sedan jag var tre år fått intryckt i mig att jag absolut inte får äta jordnötter. När man sedan kommer till sjukskötaren och han säger att jag ska äta upp till tio jordnötter blir man livrädd. Eller, jag blev iallfall livrädd! :O Kändes på riktigt som att om jag äter en jordnött som kommer jag att dö.. Men det gjorde jag inte, och jag klarade att äta 7,5 jordnötter - innan läpparna och ena kinden svullnade upp ;)

Men, det är ett sådant positivt resultat :D Nu kan jag åka till USA utan att vara livrädd för att få en reaktion, jag klarar ju att äta 7,5 jordnötter utan att kollapsa och dö! Jag kommer ju aldrig i hela mitt liv att äta så mycket jordnötter igen. Föresten är jordnötter något bland det mest oätliga jag någonsin har smakat :)

Har pratat med min kanske framtida värdmamma igen, och det känns mer och mer positivit :D


Tänk att något så litet egentligen kan vara jättefarligt.

Skolan igen

Efter att ha varit ledig i nästan en vecka kändes det lite jobbigt att komma tillbaka. Trots att jag har världens softaste dag ;) Från och med måndag har jag tre prov på en vecka, så idag har jag pluggat historia. Imorgon blir det väl fysik :(

Nu när projektarbetet är inne känner jag mig inte lika stressad längre, vilket egentligen är konstigt eftersom jag har mer nu än förut, men projektarbetet var ju så stort!

I alla fall, även om det är mycket nu blir belöningen en resa till Stockholm med klassen :) Det kommer bli roligt!

Mitt älskade Stockholm :D

SpanienSofiaVarmtSol

Har varit i Spanien och har haft en underbar tid med Sofia! :D Fick under två och halv dag uppleva det man behöver under ett besök i Spanien. Tapas, kultur, dans, strand, paella och spanska. För att ha läst spanska i fem år så är jag helt lost... Jag känner igen en del ord, men jag har svårt att koppla dem till svenska, så jag förstår ju inte ett ord. Tur säger jag bara att jag fick hjälp av Sofia och hennes "syster" Klara som för övrigt var en trevlig typ :)

Nu ångrar jag faktiskt att jag inte följde med Sofia till Spanien, men det är ju lite försent för det.. ;) Nu har jag ju ändå fått uppleva det :D

Tack Sofia! <3

Riktiga bilder kommer när Sofia lagt upp dem på Facebook :)


15 mars

Ett avgörande datum på många sätt! Idag hade Martina och jag projektredovisning, och jag tror det gick ganska bra :D Jag rörde händerna lite för mycket kanske, men Jocke sa att det var bra. När en lärare ger beröm brukar det vara bra ;)

Sen så har jag, hör och häpna, sökt in till universitetet. :O Jag blir stressad så fort jag tänker på det. Idag kan jag ha gjort mitt framtidsval, och det är läskigt! Men mamma tvingade mig ;) Annars hade jag väl aldrig bestämt mig.... I alla fall så hoppas jag att jag kommer in på Handels i Göteborg och får lära Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram - SMIL. Bara förkortningen gör ju att det låter roligt :) Programmet innehåller det bästa från miljövetenskap och statsvetenskap, så jag får bara läsa kurser som är roliga :D Sen får vi ju se hur det blir mer au pair och sådär, men det bestämmer jag mig för när jag pratat med min allergiläkare imorgon!

Idag börjar Desperate Housewives igen!!!


Framtida skola?

Spotify

Eftersom jag är för snål för att ha Spotify Premium får jag stå ut med denna eviga reklam. Men idag hörde jag en rolig reklam. Om man gick in på Malmö Högskolas hemsida kunde man få veta ett passande yrke, genom sin spotifylista... ;)

Jag menar, det måste vara lika säkert att göra ett sådant test för att få reda på passande yrken än att bara läsa något jag tycker är roligt... ;)

Tydligen så tyckte de att jag skulle läsa Human rights :) Något att funderar över....Fysik

Idag har jag pluggat fysik :( Det är inte alls roligt längre, vill bara få det överstökat så att jag kan göra något annat, något roligare. Typ som att vänta på studenten! :D För när vi gjort nationella i Fysik B är det tio dagar till balen och ytterligare 6 dagar till studenten!

Jaja, men först får man ju ta sig dit... De första 16 uppgifterna gick helt okej, men sen kom jag till något jag inte fattade och då är det lika bra att lägga ner tills läraren kan hjälpa mig. Annars blir det ändå bara uppgifter som ringas in, och då känner man sig helt värdelös ;)

Igår var det final - och vad var det jag sa - och Eric Saade vann. Vilken överasskning! Not.... Den är helt okej, men det hade gått bättre för honom om han sjungt Manboy, det tror jag de flesta håller med mig om. Nu är det över för denna gång, och det var en av de sämsta omgångarna hittills. Det går utför varje år! Trots att ingen var sådär dålig att man inte ens kan lyssna på den fanns det ju ingen tydlig och bra vinnarlåt.

Vi hade strömavbrott förut :O Det var bra det, för då var jag ju tvungen att börja plugga fysik....

Melodifestivalen - Final

Här kommer ett snabbt inlägg innan Martina kommer! Jag hoppas att The Moniker kommer att vinna, men jag är rädd för att Eric Saade kommer att ro hem det hela - trots att den inte är något vidare bra alls :( The Moniker är så sprallig, men verkar ändå ta tävlingen på stort allvar - sådant gillar jag!! :D

Men jag tror att det kommer stå mellan Eric Saade och The Moniker.


Hoppas att någon ändrar något i framträdandet, det blir mycket roligare då!


sdv

Mycket att göra, lite tid till bloggen

Vad upptagen jag låter ;) Men jag har haft saker att stå i och så har jag helt enkelt varit väldigt slapp det senaste.... :) Projekarbetsredovisning på tisdag, så det har jag och Martina grejat med, sen har jag haft biologiprov och nämnd hela dagen igår. Jag hänger med bättre och bättre, men det är fortfarande svårt ;) Bygglov hit och räddningstjänsten dit. Tur att nästan alla andra har suttit med i nämnden ett tag så att jag kan lära mig! Annars hade det varit stört omöjligt.

Imorgon får jag besök av kära Martina, vi ska göra något så roligt som att öva på redovisningen.... Sen blir det en något försenad middag för födelsedagsbarnet Amanda som för ett tag sen fyllde 19 år! Eller var det 18 år?? ;) Hon har alltid något tema på sina middagar och imorgon är det Antiken :D Spännnande, men svårt! Det blir vitt, guld och svart, så får vi se vad jag gör med håret.Balklänning!

Den är hemma, hänger vid mitt fönster :) Den är så fin, mörklila och babyrosa - hur fel kan det bli?? ;) Nejdå, hoppas alla andra också tycker den är fin så att jag inte är helt ute och cyklar.....

Den kom i ett litet paket och passade i princip helt perfekt. Har lite svårt att andas i den, kan inte direkt göra några djupa andetag, men som Amanda sa: Förr i tiden hade de korsetter, och de klarade av att andas! :D Då kommer jag också att göra det.

Har idag även börjat om med min au pair-ansökan, på ett annat ställe. De är rätt så långsamma på CC, och vill bara tjäna pengar... Så nu vänder jag mig till en annan sida (SI) som är en stiftelse, vill alltså inte tjäna pengar! Mycket bra, speciellt eftersom jag bara behöver betala hälften hos SI av vad jag behöver betala hos CC. Men jag har ju kvar mitt konto hos CC, ifall de hittar en underbar familj till mig! ;)

Det blev alltså inte så mycket biologi för mig idag... Men börjar ju tolv imorgon!

Skidor

Idag har det varit skidor i stort sätt hela dagen! :D Började med Vasaloppet så fort jag vaknade. Detta följdes upp av alpint, skidskytte och längdskidor! Imellan allt detta har det hunnits med biologiprov, börjar kunna det nu tror jag, och en promenad med min älskade syster! :D

Och höll på att glömma: Rensning av alla papper jag har en förmåga att samla på mig! Så nu har jag tomma lådor och har varit ute i vårsolen!! Kan livet bli bättre? Nja, svårt......


87:e Vasaloppet!


Slalom för herrar


Jaktstart för damer i VM - brons till Sverige :)


Och sist men inte minst 5-milen herrar längdskidor, också detta VM.

Vår :D

Nu kan jag på riktigt säga att att det är vår! Det är över 5 grader ute = VÅR!

Och jag har suttit inne och pluggat hela dagen.. Men nu är det årsmöte med Moderaterna, så då får jag lite sol i alla fall :) Cyklar ju ner till gymnasiet! ;)

Gjort både biologi och kemi. Har man en syster som behöver hjälp så får man ju hjälpa till. Annars står ju inte kemi så högt på listan.......

Ikväll är det Melodifestival för fulla muggar :D Egentligen är det ju inte längre något vidare bra, men det är ju Melodifestivalen vi snackar om ;)Melodifestivalen - Andra Chansen

  Omgång 1   Omgång 2   Kvalificerade till final
                           
     Jenny Silver
Something In Your Eyes
   
     Love Generation
Dance Alone
   
       Vinnare duell 1
Låt
   
   
       Vinnare duell 2
Låt
   
     Loreen
My Heart is Refusing Me
 
 
     Sara Varga
Spring för livet
   
         Finalist 1
Låt
 
       Finalist 2
Låt
 
     The Moniker
Oh My God!
   
     Linda Pritchard
Alive
   
       Vinnare duell 3
Låt
 
   
       Vinnare duell 4
Låt
   
     Shirley's Angels
I Thought It Was Forever
 
 
     Pernilla Andersson
Desperados


Första deltävlingen kan bli svår. Båda låtarna är bra och de når två olika grupper. Svårt svårt, men jag tror att Jenny Silver gåt vidare till Omgång 2.
   Andra deltävlingen tror jag att Sara Varga kommer att vinna. Låten är mycket bättre än Lorrens. Och Sara Vargas har ju inte trådar på kroppen...
   Deltävling 3 kommer The Moniker att vinna, hur lätt som helst. Linda Pritchard har en mycket sämre scenshow än The Moniker, och det kommer han att vinna på.
   Shirley´s Angels kommer att vinna denna deltävling, på grund av scenshowen igen :) Låten är också lite bättre!

I omgång två kommer Jenny Silver att vinna mot Sara Vargas, den låten är som sagt lite svängigare och lite mer Melodifestival.
   The Moniker kommer att vinna mot Shirley´s Angels. Hans låt är lite mer annorlunda och det går nog hem i stugorna!Alltså: Till final kommer Jenny Silver och The Moniker att gå. :) Det är mitt tips  i alla fall, vad tycker ni där ute? ;)
Fredag

Gjort läxa, sett på skidor och fått en ny matchning :D 30 minuter utanför Boston, en ensam mamma och en 6-åring son som är adopterad från Ryssland. :) De verkade som en trevlig familj, men det stod inte så mycket om sonen i hennes ansökan, så om hon vill prata med mig så får jag fråga lite frågor om sonen :)

Om två veckor är jag på väg till Spanien och till Sofia! Vi kommer att ha det mysigt, längtar! Skönt att få lite avkoppling från skolan. Men idag har vi lämnat in projektarbetet! Det känns som att en sten har fallit från hjärtat, på riktigt. Jag har inte varit så stressad över projektarbetet någon gång egentligen, men det är ändå jobbigt att skriva ett sådant stort arbete, det handlar ju ändå om 100 poäng :)

Nu är det Let´s dance och imorgon blir det biologiplugg!


Boston!

:/

När jag gick in på min mail idag hade jag fått svar från familjen.. De tyckte jag var helt perfekt, men tiden jag hade sagt att jag ville åka var försent för dem :( Jag pratade med CC och jag kan få åka 31 maj, men det kanske fortfarade är försent för familjen, men vi får se! De hade ju varit så perfekta att vara Au pair hos ju!

Jaja, sånt är livet. Blir det inte denna familj, blir det någon annan :) Idag har jag och Martina skrivit ut varsin kopia av projektarbetet och läst igenom det hela för att se om det fanns några fel. Jag hittade några småfel, till exempel "Vill du se en jaguar får du åka till Amazonas, för björnar finns inte på Madagaskar." ;) Det kan bli fel ibland :) När vi ändrat småfelen är vi klara! KLARA! :D

Ikväll är det möte igen, tror det kommer att gå snabbt, men man vet aldrig! ;)
PS. Har börjat länka bilderna, så vill ni ha källan, så är det bara att trycka på bilderna :) DS.

Fågelkvitter!

Behöver jag säga något mer egenligen?

Våren är snart HÄR! :DMelodifestivalen - Deltävling 4

Bäst hittills :D Dock inte superbra, men bra!Bidrag 1: The Hunter med Melody Club
Grymt bra låt :) Låten har fastnat in my head! UTE!

Bidrag 2: Better Or Worse med Julia Alvgard
Ganska härlig låt, lite tråkig med den funkar. Hon var en duktig sångerska :) UTE!

Bidrag 3: En blick och nånting händer med Lasse Stefanz
Jag vill inte ens kommentera låten, det finns ju inget bra med den! UTE!

Bidrag 4: Alive med Linda Pritchard
Hon sjunger riktigt bra, men låten var tråkig. Låten hon sjung förra året var så mycket bättre! TILL ANDRA CHANSEN!

Bidrag 5: Run med Anders Fernette
Låten var väl okej, men inte något som ska gå till final. Konsitgt var att man fokuserade mer på de som hängde i tygbitarna än Anders låt. UTE!

Bidrag 6: E det fel på mig med Linda Bengtzing
Det är ju en sådan töntig låt, men på något sätt är det så här schlager låter! Vilka fula stövlar hon hade! TILL FINAL!


Bidrag 7: Leaving Home med Nicke Borg
Först tyckte jag den var totalt värdelös, men efter att ha lyssnat på den igen, när han vann och låtiti bli att titta på honom, är den riktigt bra! TILL FINAL!


Bidrag 8: Dance Alone med Love Generation
Såklart förväntade man sig något riktigt bra, men den var ganska platt. Dock tyckte jag om koreografin och kläderna, de såg så smala ut :D TILL ANDRA CHANSEN!

Sista deltävlingen då, bästa hittills. Nu närmast väntar Andra Chansen :)

Biologi

Har man biologiprov på tisdag nästa vecka så har man! Då är det det som gäller ;) Och kanske lite projektarbete, men det är ju nästan klart :D Bilderna är klara, det är bara kromosomfördubbling kvar, och där tappade jag bort mina läsare... ;)

Gjorde ett test idag som skulle visa vad jag skulle arbeta med, och jag blev Humanistiska Hugo. Vet inte riktigt om det stämmer.. Jag är nog mer en miljövetare än humanistisk :) Men det hjälpte mig lite, jag blev rätt så säker på att jag ska söka till miljövetenskap, fast helst Aupair då, men man måste ju ha en plan 2.

Idag cyklade jag igen! Det är så härligt och snabbt går det också :)


RSS 2.0