Kamera

Igår köpte jag en kamera, men eftersom vi trodde att vi hade ett minneskort hemma (som vi inte hade) så kan jag inte ta några kort :( Men eftersom jag är så snäll så får ni ett kort på kameran istället!


Nu kan ni följa mitt liv i USA, inte bara i ord, utan med bilder också :D Jag lovar Amanda, jag ska blogga så mycket jag kan!!

Tävla!

Eftersom jag får bonuspoäng genom att visa er denna tävling, så får ni stå ut ;) Man kan vinna 40 par skor!! :D Vilken dröm..


Titta vad jag hittade!Tittar ni noga så ser ni att jag bara har en sko ;) Men jag fick tillbaka den sen! Haha

Nu börjar tiden ticka..

Jag tycker tiden går väldans snabbt nu för tiden... Har så mycket jag ska hinna med nu innan jag åker! Dessutom vill jag ju hinna träffa alla innan jag åker, så nu börjar dagarna fyllas upp... Men jag ska nog hinna med allt! Idag har mamma hjälpt mig att köpa presenter till min värdfamilj :) Kommer bilder senare, jag vill ju inte riskerar att de ser ;)

Igår var jag och mamma på språng! Vi lyckades få tid på vårdcentralen på tisdag (!), hade vi kommit en halv minut senare till skolsköterskan hade jag inte fått mina vaccinationsdatum (från när jag var liten). Vi var också i Älvängen för att ta kort till det internationella körkortet, så nu är det skickat tillsammans med polisregistret. Det är väl det jag har hunnit med :P En lång lista kvar..

  - Hälsoundersökning
  - Betyg
  - Få internationella körkortet
  - Få ett utdrag från polisregistret och skicka det till CC
  - Åka upp till Stockholm för att få visum
  - Handa kamera (?), och påsar så att jag kan packa bättre - såna man suger ut luften ur.
  - Bestämma vad jag ska ha med mig
  - Kanske köpa lite mer presenter
  - Packa!

För nu är det väl allt, men det kommer säkert mer saker. Emellan allt detta ska jag också jobba och träffa människor för att säga hejdå! Tätt schema till jag åker med andra ord.


Amerikanska ambassaden!


Då har man tagit studenten :D

Jag är helt slut, men det är det värt - för jag har hade en sådan underbar dag igår! Dagen började med champagnefrukost hemma hos Amanda för att sedan gå till skolan där det var en konsert/stipendieutdelning. Sedan gick vi till klassrummet där Jocke fick öppna våra väl genomtänkta presenter. Dejtbok, middag för två och en bok om grillning. Sedan tog vi kort, sedan tårta samt att vi fick cirka 1000 kort och några filmer som Jocke tagit under våra tre år. Vi fick också små brev från varandra i klassen. Jag läste dem idag, och det värker lite i hjärtat när jag vet att vi inte kommer träffas varenda dag längre... :( Speciellt som jag ska åka till USA, så vet jag ju att vi inte kommer att ses alls..

Därefter var det brunch med mösspåtagning. Sedan var det bara att springa ut!! Vilken glädje :D Ja, sällan är man så glad som jag var igår. Det är verkligen jobbigt att gå natur, man pressar sig själv till det yttersta hela tiden, så bara att få känna att det är över nu är en härlig känsla. Jag har hela världen framför mig och jag kan hitta på precis vad jag vill!

Jag fick massor av gossedjur och blommor - dessutom nästan en hel servis :D Precis som jag önskat mig! Nu hänger djuren i rummet och jag ler varje gång jag tänker på vilka underbara människor jag har i min närhet! Kram på er <3

Student!

Nu kommer ett tidsinställt inlägg, för vid denna tid har jag en underbar stund - för jag har tagit studenten!!! :D


Hår!

Idag har jag slingat håret (eller mamma har gjort det) och om en stund ska jag klippa mig. Förhoppningsvis lite kortare än det är nu :P Ikväll ska vi till skolan och äta middag. Lärarna ska också göra lite roliga saker, har man längtat efter något så är det det här, man hör alltid att det är så himla roligt!


Nu ska jag ta lila nagellack :)

1 dag kvar!

Imorgon tar jag studenten :D Ska bli underbart roligt - hoppas bara det inte regnar, för det är inte alls roligt :/ Men det blir bra ändå!!! :D


2 dagar kvar!

Nu har vi definitivt bestämt låt att springa ut till!

Good news from Cultural Care

Jag kunde inte riktigt ge upp det där med mitt aupair år ;) I fredags fick jag ett mail från min värdfamilj (!) som ville att jag skulle komma. Till saken hör att jag hade gjort min ansökan inaktiv och de kontaktade mig för att vi pratat tidigare. Som de sa på CC-kontoret i Sverige: Det är inte varje dag en au pair får en familj när hon/han gjort sin ansökan inaktiv..

De gillade mig så mycket förra gången, men tiden var fel, så det gick inte. Men nu har det gått vägen! Värdmamman har sagt att hon visste att vi skulle prata igen :D Jag tror inte jag kan vara gladare, och jag har verkligen hamnat där jag alltid velat. Cirka 1,5 timmar utanför New York - det kan inte bli bättre!! Jag får både storstad och mindre ort i ett och det kommer bli helt perfekt.


20 juni lämnar jag Sverige! Blir många hejdå, men det ska jag se till att klara.

Grattis!

Grattis min älskade vän på 19-års dagen!


Betyg

Så här i slutet för man ju veta alla betyg i kurserna, och idag var en sådan dag! Jag fick fyra betyg och alla gjorde mig så otroligt lyckliga. Det ger verkligen ett bevis på att jag kämpat och slitit hela terminen :D Speciellt glad är jag över MVG i projektarbete eftersom vi kämpat så för att få ett bra betyg. Sen är det ju inte helt fel att få göra något roligt och ändå få bra betyg ;)

Imorgon blir det biologibetyg, sen har jag inte en enda lektion till! :D Hur kan man vara annat än glad??


3 dagar kvar!

Nu är vi verkligen inne på slutspurten :D Det är ju till och med samma vecka ;) Ärligt talat har jag fortfarande inte förståt att jag tar studenten på torsdag...


Mattor!

Kom på en till sak man behöver för att göra om sitt rum - mattor! Eller i mitt fall, en matta.. Finns inga snyggare än plastmattor :) De finns i så många olika storlekar och färger, bara att välja och vraka! Märket är föresten Pappelina.Härlig färg :)

Siri matta rosa - 70x150 - Pappelina
Inte min stil, men härlig!
Molly matta multi - 70x100 cm - Pappelina

Jaha..

Blåvitt spelade grymt idag, men det gick inte att få in något mål, i alla fall inte så att vi vann. För ett mål fick vi ju in, men det målet gjorde bara att det blir lika. Attans, det var länge sedan de spelade så bra!! :(


4 dagar kvar!

Det är så få dagar kvar, men jag kan inte riktigt förstå det än!


Underbara bal!

Det var SÅ roligt igår. Bara att få känna sig fin är ju roligt vilket gör att allt blir tio gånger roligare ;) Vi dansade i princip konstant i tre timmar - med bra musik, så det kan ju inte bli annat än lyckat. Åhh, vad roligt jag hade!! Det är inte varje dag man somnar med ett stort leedende på läpparna - men det gjorde jag inatt.5 dagar kvar!

Det är ju ingenting, det kommer gå så fort. Om 5 dagar har jag alltså klarat av gymnasiet :D

6 dagar kvar!

Bal :D Har varit hos frisören i cirka två timmar. Jag har värdens finaste hår!! Tycker jag i alla fall ;) Har också beskådat Amandas frisyr, riktigt snygg den med :)

Har även blivit sminkad av Amanda och nu väntar jag bara på avgång till Marstrand. Ska bli SÅ roligt :D

Lycka!

Just nu känner jag mig lycklig, glad för att jag klarat tre år på gymnasiet och lycklig för, ja allt jag har i mitt liv. Därför bjuder jag på en liten söt berättelse som jag hittade här.


Det handlar om en 92 årig man. Alltid välklädd, perfekt rakad och kammad
enligt senaste stuket redan klockan 8 om morgorna. Detta trots att han
knappt hade ledsyn.

Idag flyttade han till ålderdomshemmet.

Hans 70 åriga fru gick nyligen bort och detta gjorde flytten nödvändig.
Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt när de
berättade att hans rum var färdigt.

När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell beskrivning
om hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning
“Jag älskar det” sade han med samma entusiasm som en åttaåring som just
fått en valp.

Men du har inte sett det än försökte man…

Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma i
förväg. Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och är
placerade
–- det beror på min inställning. Jag har redan bestämt mig att älska
rummet.  Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon. Jag har ett val.

Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar som
fungerar dåligt eller inte fungerar alls

– eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som fortfarande
fungerar.

Varje ny dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag
fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och fylla den
med nya.

Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen som du
lagt in under din livstid.

Så mitt råd till dig är fylla varje dag med goda minnen i din
minnesbankkonto. Jag fortsätter att sätta in i mitt.

Några enkla råd som leder till lycka

1. Befria ditt hjärta från hat.

2. Befria ditt sinne från bekymmer.

3. Leva enkelt.

4. Ge mer.

5. Förvänta dig mindre.


Miljö- och bygglagen

Ni tycker säkert att jag är helt knäpp, men jag gillar att lära mig om miljön. Hela dagen (från 8.30 till 16.00) har nämnden fått utbildning i lagen. Man lär sig så mycket och även fast det är svårt så är det roligt :D Förhoppningsvis har jag ett litet försprång när jag börjar på högskolan, och det gillas! Det avslutades med en timme om vattendirektiven, och även fast det intresserar mig så väldans mycket så är det intressant och lärorikt.

Nu ska jag iväg på nästa möte för dagen och kommer väl inte hem förrän runt 21.15, men sådant är livet. Det gör inte så mycket det heller, får jag ska på bal imorgon :D

Fin dikt!

7 dagar kvar!

En ynka lite vecka :D Dessutom bal imorgon, vilket kommer blir otroligt roligt!! Bara att känna sig fin är ju inte varje dag.. Jag ska till frisören klockan ett, innan det ska jag fixa naglar och någonstans där emellan ska Amanda sminka mig lite fint.


Jag är KLAR!

Jag tror knappt att det är sant, men jag är faktiskt klar med alla mina skoluppgifter. Jag har inget mer kvar att göra, jag kan bara (om jag vill) ligga hemma i sängen, för nu är alla måsten klara för denna gången. Tänk att jag har klarat alla dessa tre år :D

För att fira har jag köpt en Grattis-du-har-klarat-alla-tre-åren-klänning, vilket jag tyckte jag förtjänade :D Sen har jag köpt studentpresenter till mina vänner Emma och Jamie, hoppas de blir glada. Dessutom har jag köpt lite scrapbooking-saker så jag söka göra alldeles hemmagjorda kort till dem :)


Jag bara älskar Mq:s sommarnyheter! Skulle lätt kunna spendare mycket pengar där...
Skjorta Blueprint 299:- (Finns i flera färger)

8 dagar kvar!

Och bara två dagar kvar till balen :D Om det bara kunde sluta regna!!!!!


Tårta

Jag letar tårta till studenten, men kan inte riktigt bestämma mig vad jag vill ha! Några förslag?? :)

Just nu är denna högst upp på listan, men min kära pappa tyckte inte om den!
Brownietårta med blåbärsmousse

Annars är väl passionsfrukt gott?
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

Den här tårtan såg ju inte heller helt fel ut!
Svissglasstårta med jordgubbar Receptbild - Allt om Mat

Den här är nog näst högst upp!

9 dagar kvar!

Pyttelite kvar :D Men jag önskar att det kunde sluta regna och att solen kom fram. Vill varken ha regn på studenten eller på balen!


Är väl helt okej, så länge det inte regnar!
Fredag  
Delvis molnigt
 
Min temp.   7°C
Max temp.   16°C
   
 
 
 
Förhållande Delvis molnigt


Studenten ser också helt okej ut!
den 26 maj Em. molnigtEm. molnigt

Högsta: 14° Lägsta:


Kuddar!

När man gör om måste man ju ha nya kuddar också ;)

Snygga New York-kuddar


Love!


Lite annan stil kanske, men snygga! Här hittar du dem.


Riktigt USA-tema, vill ha!! Finns på samma ställe som kudden innan :)

10 dagar kvar!

10 ynka dagar kvar :D Tiden flyger verkligen iväg och om något ögonblick är det torsdag om en vecka och jag är klar med gymnasiet för alltid! Det känns så klart vemodigt att inte träffa mina underbara klasskompisar varje dag, men det fixar sig nog. Vi får se till att träffas ändå :DInspiration

När man sitter i kassan på Klädkällaren får man, tror det eller ej, massor med inspiration. Jag blir så sugen på att göra om i mitt rum eller för den delen flytta hemifrån!!

Min nya favorit bland porslin! Önskat mig detta i studentpresent, så hoppas det finns några sådana den 26 maj ;) Hihi.


Sen är jag som nog ingen missat inne på USA och NY, och idag såg jag att vi fått in jättesnygga bäddset i stil men USA.
example1
Jag vill så gärna börja handla på nytt, köpa ett helt hem liksom. Speciellt tapeter.. Tänk om man kunde ha NY på en vägg...


Men jag är inne på (om vi gör om i mitt rum) en vägg i typ turkosblå och de andra väggarna med tapeten nedan, fast med svarta blommor.


Den som lever får se! ;)


Norrköping

Idag var det dags för bortamatch mot Norrköping, ett möte som slutade lika. Tur var väl det, för Norrköping gjorde mål efter bara 14 sekunder... Men som tur var har vi Hysén som är bäst! :D

Rolig bild!


11 dagar kvar!

Imorgon är det måndag, och då är det ynka 10 dagar kvar :D Men 11 dagar kvar fungerar ju också ;)

12 dagar kvar!

Näst sista helgen, sen är jag fri :D Hade passat som studentklänning...


Kampanj

Idag är det kampanj återigen - för att påminna alla människor i Älvängen att det är val på söndag! Så, nu vet ni det också ;)

Får hoppas att det inte regnar bara, inte så roligt. Förövrigt är det fredag, jag har haft en lektion och imorgon är det dags för jobb. Det känns som det var jättelängesedan, konstigt.. För jag jobbade väl när jag skulle jobba senast?? Kalendern ligger inte i samma rum som jag befinner mig i så jag orkar inte titta ;)


Nu ska jag äta pannkakor :D


13 dagar kvar!

Idag är det alltså bara 13 dagar kvar, mindre än två veckor och jag har haft min sista fredag på gymnasiet :D Tror inte det är riktigt sant!


Torsdag, snart fredag :)

Har jag berättat att jag har haft mitt sista fysikprov i hela mitt liv? :D Gud vad det låter härligt! Jag har haft fysik sen 6:an, så det var på tiden att det tog slut ;) Jag har dessutom haft sista fysiklektionen, sista torsdagen i skolan, och imorgon är det min sista fredag i skolan. Tänk att tiden har kommit för att börja räkna ner tiden som är kvar, då är det riktigt nära :D Ja, det är fortfarande en torsdag och fredag kvar, men jag kommer inte att befinna i mig i skolan i alla fall! Nämndmöte och bal :D

Det åskade igår! :O

14 dagar kvar!

Nu är låten klar! Men en liten fågel har viskat i mitt öra att låten kan komma att ändras (av typ lärarna) så vi får se vad det blir. Jag tycker inte låten är så viktig faktiskt, så det gör inte mig någonting vilken låt vi blir ;) Efter 20 sekunder cirka...


15 dagar kvar!

Idag har det gått 5 dagar sedan det var 20 dagar kvar och tiden bara flyger iväg. Snart står vi där och har gått ut gymnasiet! Idag på klassrådet ska vi bestämma vilken låt vi ska springa ut till, återkommer med detta :)16 dagar kvar!

Glömde den visst igår... Men igår var det i alla fall 16 dagar kvar och vi fick information i skolan om vilka tider som gäller och sådär. Vi kom fram till att om vi ska ha champagnefrukost innan vi ska till skolan får vi vara hos Amanda klockan 7.00 typ :O


Vi fick lite information från Vakna! också :) Toppenbra att de finns här i Ale faktiskt!

Balfrisyrer

Idag ska jag tillsammans med min frisör bestämma vad jag ska ha för frisyr på balen! :) Jag kommer definitivt köra med uppsatt, så här kommer några snygga.

Den här funderar jag på starkt!


Vad tycker ni är snyggt? :)

YES!

Det blev en tråkig start på något underbart. Läktaren där GAIS stod tog eld efter att de tänt eld på deras tifo eller vad man kallar det... Som tur var fick de snart släckt den, men hur dum får man vara egentligen????? Har man tyg ovanför huvudet kanske det inte är världens smartaste idé att tända en bengalisk eld.........

Men i alla fall så vann Blåvitt :D :D :D :D Extra härligt när det är mot GAIS!


Derby

Det hade ju inte varit helt fel att sitta på Ullevi strax i väntan på årets första derby mellan Blåvitt och GAIS. Men samtidigt är jag glad att jag inte är där, för det är svårt att inte bli arg om det inte går så som jag vill att det ska gå. Sitter man hemma i soffan får i alla fall inte jag samma känsla som om jag är på arenan.

Fotboll är ju egentligen bara ett spel, men tänk att det för en väldigt stor massa människor är väldigt viktigt, ibland livsviktigt att favoritlaget vinner...


Tror att Blåvitt i denna match gjorde mål i 89:e minuten och vann :D

17 dagar kvar!

Tänkte ha ett inlägg med kläder till killar, men det fanns inga bilder på det. Antar att det är kavaj som gäller. Några till klänningar istället!
Mors dag - eller?

Idag vaknade jag upp, övertygad om att det var Mors dag. Så snälla döttrar som vi är kommer vi ner med presenter till mamma. Hon blir glad över muggen hon får och inget mer med det. Sedan frågar mamma om det verkligen är Mors dag idag, självklart svarar jag. Sedan kollar hon på internet och det visar sig vara 29 maj......... Det jag hade sett i kalendern var ju Danmarks Mors dag... Men som jag säger, vår mamma får en alldeles egen dag :D Det är inte många mammor som får det!

Idag har jag återigen delat ut valsedlar, denna gång i backar ;) Det gick bra, jag fick ju motion!

Nu sitter jag i skuggan för att inte bränna mig. Det gjorde jag nämligen igår, dock inte i ansiktet som jag trodde, utan på benen. Så nu kan jag bocka av första brännan... Jag lovar er, det kommer fler!


Inte suttit helt fel.. :)


18 dagar kvar!

Lite klänningar för er som inte hittat någon klänningen än. Från Nelly.


Lördag = Moderaterna

Denna dag har gått i Moderaternas tecken :) På morgonen förtidsröstade jag (tycker du också så göra det), sedan kampanjade vi i tre timmar. När jag kom hem åt jag och sedan delade jag ut valsedlar med syster yster. Nu har jag bara 800 kvar...............

När man är ute och kampanjar kan man ju inte unvika solen, så jag tror jag har fått lite färg idag, det stramar lite i ansiktet i alla fall - det är ju alltid ett bra tecken :D

Nu ska jag återgå till "Rembember me" som jag inte orkade se klart på igår.
 
Lite bilder från dagen.

19 dagar kvar!

Idag har det gått en dag till ;) Lite som julafton - fast 100 gånger bättre!


20 dagar kvar!

Och om tio dagar är det tio dagar kvar. Och då är det ju inte alls långt kvar :D


Nu är det nära :O

På tisdag är nationella i Fysik B. Har lite panik, men det ska nog gå bra - hoppas jag i alla fall. Idag har jag läst, läst och läst! Imorgon ska jag läsa lite till, öva på labbarna (alltså läsa lite till). Sedan är jag nog fit for fight.... Jag har ju klarat alla prov under kursen, så varför skulle jag inte klara mig på nationella?? :) Vilket härligt resonemang jag har för mig själv!

Igår var jag och tittade på mina tjejer som hade konsert. De var så bra!!! :D Temat var typ galen cirkus och de både sjung och spelade bra! Ni är bäst tjejer! När jag ändå håller på får jag säga grattis till Martina som är så duktig att hon får kvala till SM! :D Duktigt!

Nu ska jag fortsätta denna fredag med att titta på "Remeber me" för andra gången.Jippi!

Ännu en vinst :D Igår vann blåvitt över Malmö på bortaplan, och det är inte alla som klarar av det. Än vågar jag inte hoppas att det har vänt, men om vi vinner nästa match så ska också jag bli positiv. Men eftersom det är ett derby mot GAIS så vet jag inte hur det kommer att gå, det kan verkligen gå hur som helst!


Tiden går fort när man har..

.. roligt brukar det väl vara, men för mig är det när man har mycket att göra! :/ Valkampanj, fysik, biologi, religion och allt annat. Jag vet att jag inte har det värst i klassen, men jag är ändå lite stressad över saker och ting. Men det är ju bara 23 dagar kvar :D En mardröm, men det blir något så bra av det!!! Längtar :D Om ni inte redan märkt det alltså ;)

Det snöar!! :O Det är den 3 maj och jag vaknar upp till snö, det är inte okej.. Jag vill ha sommar, sol och fräknar! Inte frysa och ha vantar på mig. Så, vädergudarna: få det att sluta snöa!!

img_3259 (MMS)


RSS 2.0