Puppetshow, lussebak och pepparkakshus

I måndags var min lilla flicka ledig hela dagen så istället för att ta det lugnt och bara vara grejade vi verkligen HELA tiden :) Måste säga att jag är en riktigt bra aupair som inte låter "mitt" barn kolla på tv nästan något trots att jag har henne i över tio timmar ;) Haha! Iallafall så började vi första halvan av dagen med att göra en liten "scen" till våra appor. Mycket klippande, målande och limmande - men fint blev det :)


Fint va? :) Sen kom Malin över och bakade lussebullar och byggde pepparkakshus tillsammans med oss! Vi höll på i fem timmar allt som allt men kul var det även om det tog lång tid och lussebullarna varken är gula eller smakar saffran. Men jag är lika glad för det!



Blev ett antal bullar...... Under tiden bullarna jäste gjorde vi pepparkakshus. Köpte det på IKEA men vi satte ihop det på riktigt - med smält varmt socker :) Det var riktigt varmt så S fick befinna sig på långt avstånd men det gick bra tillslut. Vi lät S dekorera huset med godis - man tänker ju att är det en sjuåring som ska göra det så blir det bara blaha av allting, men det blev faktiskt riktigt fint :)


Heldag och jag stupade i sängen när Malin åkt hem ;)

Black Friday - fortsättning

När vi var klara på mallet åkte vi först hem en sväng till Angelica och sedan vidare mot city. Blev en tupplur på tåget - riktigt skönt! När vi kom fram gick vi först runt lite på Macys innan vi gick uppåt på 8 Ave och lite 5 Ave.



När Angelica shoppat klart åkte vi och mötte upp Angelicas syster och systerns vän. De kom hit i onsdags och överrasskade Angelica en snabbis innan de åkte vidare för att fira Thanksgiving hos en annan familj. Vi åkte upp till deras hotell och hade sedan en trevlig stund på ett brasilianskt ställe där vi åt middag :)






Kan säga att sängen lockade rätt bra när vi kom hem tillslut :D

Black Friday

Dagen efter Thanksgiving kallas Black Friday - Angelica säger att den kallas det för att det alltid dör minst en människa i den galna shoppingen och min värdmamma säger att det är för att alla affärer går från minussiffror till plussiffror i den galna shoppingen. Från red inc to black inc. Vet ju inte vad man ska tro - men något är säkert rätt ;)

Jag och Angelica ville vara i mallet klockan 6am, så klockan var ställd på 4.44am! Galet när man gick och lade sig 11.30pm, men det gick bra ändå - med hög musik så fungerar allt ;) Haha, vi kom dit och det var inte alls mycket folk! Visade sig sedan att mallet faktiskt öppnat vid 12 så vi kom väl emellan de tidiga människorna som shoppade och de sena människorna ;) Vi blev faktiskt besvikna på det hela - det var inte alls mycket rea. Men jag fyndade lite ändå faktiskt (trots att Angelica återigen var värst :P). Fick ett par mjukisbyxor helt gratis pga rean. Köpte också ett par träningsbyxor, ett par skinhandskar som snart borde komma på posten och en halv tröja :)



Inne på AppelStore var det full rulle iallafall ;)


Thanksgiving

I torsdags var det som sagt Thanksgiving - jul utan julklappar. På morgonen/förmiddagen skypade jag med familjen och gjorde inget särskilt :) Efter många om och men kom vi iväg tillslut till min värdpappas bror, när vi kom dit var vi en timme och fyrtiofem minuter sena - men jag var nästan lika glad för det ;) Missade ju det trevliga innan, men prat och amerikansk fotboll, men jag överlevde. Hans släkt var verkligen hur söta som helst - brydde sig om mig och frågade hela tiden att jag var okej. Fick också frågan från en 82-årig tant hur det är på svenska partyn :D Haha!

Eftersom vi var så sena blev maten serverad nästan med en gång - först sallad och en supergod soppa. Och sen kom allt det andra. Kalkon, sötpotatis, majsbröd, tranbärssås, sås gjord på fyllningen i kalkonen (tror jag, var riktigt gott iallafall :P) och sen lite andra saker. Blev mycket mat och jag var rätt efteråt ;)


Kalkonen - som tyvärr redan var uppskuren när vi kom :(


Min halvuppätna portion ;)


Sötpotatis och majsbröd är verkligen mina favoriter. Här ser ni majsbröd! Mums!!! :D


När vi fått smälta maten ett tag blev det dags för efterrätt. Jag åt "bara" våra muffins, pumpapaj och blåbärspaj. Men de andra hade ett rätt stort urval... Ska tilläggas att vi var typ 12 personer :D







Grattis!!

Idag fyller världens bästa mamma ett år till. Min engelskalärare sa någon gång att man aldrig ska fråga en kvinna om hennes ålder - så vi kan väl skippa det här också :) Räcker med att veta att hon blir lite äldre än förut ;) Min mamma är bäst!!!!


Min fina mamma! Puss på dig <3

Bloggpaus

Där lurade jag er allt ;) Nee, men faktiskt så blir det en liten paus.. Till tisdag iallafall! Jobbar hela dagen imorgon (idag för er), på kvällen ska jag tydligen följa med till en vän till R och äta mat, på torsdag är det Thanksgiving med allt det innebär. Vi ska till R:s bror och släkt för att äta massa mat och på fredag är det shopping, shopping, shopping som gäller :) Black Friday - iprincip varenda affär sänker sina varor så det borde bli billigare - men antar att det blir tvärtom när allt är så billigt ;) Helgen är än så länge utan planer, så det kanske blir blogg då, men man vet ju aldrig och på måndag jobbar jag också hela dagen. Så kan det vara!

Fick förövrigt brev från mamma häromdagen - så nu kan jag och S pyssla med julgrejer hela jullovet :D

Bara min familj...

... skulle komma på något sådant här. Thats why I love them :) När de kom hit hade de tagit med sig detta:


De skickade med mitt nya rum :D I miniformat då, men så himla kuligt <3

Rock climbing

Igårkväll åkte jag och Anna och klättrade klättervägg. Första timmen hade vi en instruktör som visade oss hur allt funderade - så nu kan jag stol säga att jag kan knyta en riktigt bra knut som håller mig uppe i luften :) Iallafall, det var skitläskigt att klättra upp första gången, andra gången virade min lina in sig i Annas lina så jag fick lite panik där ett tag, men det gick bra det också :) Det var riktigt jobbigt - grymt bra träning, så dit kommer vi nog igen!



Mysig helg! :)

På fredagskvällen åt jag, Sofia och Malin på Pizza Hut.... Trots att vi var helt ensamma där så fanns det varken en ren stekspade eller rena bestik. Så vi fick plastbestik istället - tre knivar och en gaffel... Dricksen blev iprincip noll skulle man väl kunna säga :)

På lördagen jobbade jag först halva dagen. Måste säga att jag och S hade det riktigt mysigt. Spelade kort, brädspel och Wii. Sen blev det en tur till biblioteket där vi spenderade någon timme kanske med att leta böcker och läsa tidningar. När vi kom tillbaka hem lekte vi med lego tills R kom hem. Åkte direkt in till city, mötte upp Malin och Caroline, gick på julmarknad i svenska kyrkan, gick och åt och fördrev sedan tiden tills julsowen började :)

Om jag inte sagt det så skulle egentligen jag, Malin och Angelica gått på en julshow i Radio City Hall men Angelica var sjuk så hon kunde inte följa med :( Tråkigt värre! Jag och Malin gick istället själva - och vi fick en plats för våra väskor. Showen hade inte någon speciell story, men det var fräckt att se typ 40 tjejer dansa precis i takt och synkroniserade :)





På söndagen myste vi verkligen :) Vi började med att baka pepparkakscheesecake. Hur god som helst blev den :D Sen tittade vi på Fathers Bride, lagade köttfärsås och spagetti och sedan tittade vi på Drömkåken - så värdelös att den ändå är riktigt rolig :) En lyckad helg skulle jag vilja säga tillsammans med fina vänner!!



Familjen - dag 11

Sista och kanske bästa dagen vi hade tillsammans :) Vi såg en filminspelning, åkte förbi frihetsgudinnan två gånger, gick och såg folk spela quidditch..!






Att jag sen fick säga hejdå till min fina familj var ju inte lika roligt. Det gick alldeles för fort och jag kände inte riktigt att jag fick säga tack för att de gjort tio dagar av mitt liv här till några av de bästa. Vi hade en underbar tid tillsammans. Trots att veckan efter de åkt var jättejobbig tror jag nu att jag kan tänka tillbaka och det stärker mig mer än förstör för mig. Så än en gång: TACK!!! <3 

5 månader!

Har väl inget annat att jag är stolt över mig själv - över att jag faktiskt varit borta från nära och kära i hela FEM månader, att jag pratar bättre engelska, kör bättre bil och tar hand om en liten flicka :)

Familjen - dag 10

Lördagen var en mycket trevlig dag :) Vi brunchade på Max Brenner, tittade på en broadwayshow och gick i Central Park innan vi åt middag på Europa Café (love deras sallad :D) och slängde oss i sängen. Här kommer mer bilder!







Sötaste mamma!

Trots att de precis varit här kom i tisdags två stora paket! :D *Lycklig tjej*


Ett innehöll:


Och det andra:


Min riktiga vinterjacka :D När de kom hade hon tagit med sig min gamla jacka - vilket hon självklart fick höra. Trots att jag sa att det gick bra så kunde hon inte låta bli att skicka hit den som jag vanligvis använder. Love you mom <3

Familjen - dag 9

Fredagen - vi gick, gick och så gick vi lite till! Bättre att visa bilder så här kommer dem!!









Nu kan jag ju visa er :)

Min present till Elin är ett fotoalbum som jag gjort med bilder på oss tillsammans och några på henne! Mycket nöjd måste jag säga - och att hon gråter när hon tittar igenom det är väl bra? ;)





Elin 16 år!

Se upp på vägarna för nu får Elin börja övningsköra! :O Så blir det när man är stor och fyller 16 år. Trots att världens bästa storasyster inte är hemma och förgylller din dag så hoppas jag att du får en grym födelsedag (kan ju inte bli annat med den presenten jag har gjort till dig ;)) Mycket presenter och mycket skratt hoppas jag du får! Love you sooo sooo much <3 


Det går nog inte att ha en bättre syster tror jag. Hon förstår mig precis, lyssnar på allt mitt gnäll, bråkar med mig precis som småsyskon ska göra men framför allt så får hon mig att skratta. Det är väl allt man kan begära av en syster - eller hur?

Familjen - dag 8

Dagen när vi åkte in till New York :) Vi gick till 9/11 - Memorial, gick i SoHo och åt alldeles för mustiga kakor till kvällsmat. Låter nog bilderna tala!






Familjen - dag 7

Fortfarande strömavbrott ;) Så vi flydde återigen till mallet - och det blev en ipad till familjen! De passar på när jag inte är hemma.... Men jag får väl leka med den lite extra när jag kommer hem typ. Så det spenderades några timmar i Appelstore för att starta upp den dyra leksaken osv innan vi åkte till mataffären för att köpa grejer till pannbiff som pappa skulle laga <3 Om det är något jag saknar här borta så är det pappas potatis i ugn, pannbiff, brunsås och lingonsylt!! Går helt enkelt inte att överträffa :D Mamma gick loss lite i affären och tog kort så här har ni ;)




Trevlig mataffär :D När jag får lust ska jag åka dit och köpa lite grejer - måste ju äta skinka!! Haha, har inte gjort det på typ fem månader och det är standardpålägget annars på mina mackor ;)

En helg i november

Togs en del bilder - men inte med min kamera ;) Iallafall, i fredags fick jag åka med på skolutflykt till en farmers market. S var på grymt bra humör *host* men jag hade det trevligt ändå! Såna ställen borde det finnas mer av i Sverige - mycket gott skulle kunna fylla kylskåpet då ;)



Sen blev det lördag och jag jobbade morgonen/förmiddagen. Vi bakade, hade lite utbrott, nagelsalong och fixade prälplattorna :) Just det - vi rensade i skåpen här 'hemma'. Blev typ tre soppåsar - love it! :D


På eftermiddagen klättrade några tjejer i träd!! Bland träden hade de gjort olika övergångar, det var riktigt kul faktiskt. För att komma ner till marken fick man åka linbana - galet ju!! På kvällen blev det tacokväll hos Sara. Vi var sex tjejer som åt, pratade och myste i flera timmar!! Som i Sverige :)



Vill ni se mer bilder av dagen så titta in på Angelicas blogg! Söndagen blev en heldag i city med Malin. Vi åkte till Centry21 för att lämna tillbaka Malins söndriga väska, gick på Canal Street i jakt på klocka och i SoHo i jakt på väska. Det blev varken det ena eller det andra och som vanligt blev Angelica värst när vi mötte upp henne! ;) Tror jag aldrig har shoppat med henne och köpt mest... :P

Blev också två timmar luciakör :) Längtar så tills den 10:e när vi ska ha tre konserter inför 800 personer/konsert :D Svenskt i NYC går ju inte annat än bara älska <3

Familjen - dag 6

Detta var en mysig dag!! Vi flydde från kylan återigen, men denna gång till Princeton. Vi myste ett tag i staden innan vi gick till Panera Bread för att fika men framförallt ladda alla möjliga apparater och kika in på facebook ;)




Du får bjuda på den Elin ;) Haha! Sen blev det lite jobb innan vi får till mallet. Skulle ju ta med dem till The Cheesecake Factory :D Likaså som jag trodde innan jag kom hit så trodde de att maten inte alls skulle vara god, men åh så fel de hade! Tror nog att ni tyckte maten var bättre än cheesecaken va? ;) De var så mätta att de nästan inte ville äta cheesecake - men vi tog in två och delade - sen rullade vi hemåt.. :D




Emelie 4 år!

Idag fyller världens sötaste lilla kusin fyra år! Min älskade lilla tjej <3 Hon har som hela släkten världens humör med åh vad underbar hon är när hon vill! Haha, så mycket kramar hon ska få när jag kommer hem.

Familjen - dag 5

Till följd av all snö var iprincip varenda skola i hela NJ stängd så det blev en heldag med lilla S. Tur att familjen var med hela dagen så tiden gick snabbt! Kan ju säga att S tycker det är mycket roligare med lillasyster Löfgren än med storasyster Löfgren ;) Eftersom det var svinkallt hemma tog vi oss återigen till mallet där vi åt lunch, spenderade någon timme på Apple Store (gratis internet - jippi!) och gick runt i affärer. Vi åkte sedan till mataffären för att handla grejer till köttfärsås :D Om det är något jag saknar när jag bor här på andra sidan Atlanten är det pappas mat... Så det var verkligen lycka att få äta lite svensk köttfärsås!!

Denna måndagen var också Halloween, vilket i vanliga fall betyder trick or treat. Men inte denna gången - men fallna träd och elledningar på sniskan så hoppade vi över det och skojade till det lite själva. Verkade som resten av gatan bestämt sig för att göra samma sak - för ingen knackade på! Mer godis till oss alltså ;) Jaja, Elin och jag blev the pink sisters och lilla S klädde ut sig till egytpisk gudinna :) Måste säga att vi lyckades med våra outfits...


Snyggt va? ;) Sen blev det lite mys innan vi lade oss i våra varma sängar *host*. Vid detta laget var det varmare ute än inne så jag och Elin låg i en enkelsäng variant större med tre täcken och två filtar + fullt påklädda! Och vi sov ändå i det varmaste rummet i huset...

Familjen - dag 4

Den här dagen kunde lika gärna ha kvittat - typ. Visst, jag var med min familj, men jag frös konstant och var allmänt på dåligt humör :) Så kan det vara ibland! Jag och pappa gick iallafall runt kvarteret på morgonen, skottade ut bilen och drog bort en gren som ramlat på huset. Det kunde nästan varit december!




Visst ser det ut som värsta vintern? :O Det dumma är ju att snön försvann efter två dagar typ, det var alltså väldans onödigt att det kom snö överhuvudtaget, men sånt är väl livet. Resten av dagen spenderades med att sova, spela kort, äta, gömma mig i sängen och uppdatera mig om allt där hemma. Då framför allt Elins nya klass/lärare :) Så nu har jag full koll så att säga!! När vi ändå hade tråkigt passade vi på att bestämma vad jag och Elin alias the pink sisters skulle klä ut oss till på Halloween... Här har ni mamma pink ;) Snyggt va? Vänta bara till imorgon...

Familjen - dag 3

Denna dag spenderades på Jersey Gardens. Men först började vi med frukost i bilen!



På Jersey Gardens blev det shopping så det stod härliga till :D Jag fick två par jeans (födelsedagspresent) och resten köpte skor, byxor, jacka och tröjor...


Det regnade och snöade på morgonen innan vi åkte så döm av vår förvåning när min värdmamma började skicka sms om att träd välte och att vi var strömlösa... De rådde oss att äta middag där och tanka bilen eftersom hela Warren var strömlöst. Kan ärligt säga att jag inte riktigt trodde på henne... Men det visade sig att hon verkligen hade rätt. De stora vägarna var okej, sikten var rätt dålig så jag körde sakta, men det var inget fel på vägen så att säga.

Värre var det när vi kom fram till Warren. Träd hade vält så att det bara var ett körfält på flera ställen och det var helt kolsvart överallt. Det gick bra en bit, sen körde jag fast. Kom loss och körde fast några gånger till. Om jag inte sagt det innan så bor jag uppe på ett berg = bara massa backar upp. Så när vi tagit oss upp hälften av backen var ett träd ivägen. Vi fick hjälp av en granne som drog bort trädet och skottade. Efter att ha kört fast ett X-antal gånger kom vi äntligen loss och trodde att vi bara kunde köra rakt hem - vi såg liksom tomten. Men då var det ett riktigt stort träd ivägen så vi fick helt enkelt parkera bilen på sidan och vägen och springa hem. Hela skogen knackade så den lilla biten i mörkret var riktigt läskig.

Men vi kom hem välbehållna! :D

Familjen - dag 2

Vi började dagen med att hela familjen köra S till skolan och sedan åka till Bagels 4-u för att vara sådär riktigt amerikanska :)


Min älskade pappa hade förövrigt bakat mitt favoritbröd sirapsbröd och tagit med sig <3 Lycka!! Det var ju tänkt att jag skulle frysa in det och äta någon gång då och då, men tyvärr hade vi ju strömavbrott i typ en vecka så det blev sådär med den idén - men det är tanken som räknas :D

Resten av dagen spenderades med att besöka Target, Mikales och mallet jag har här i närheten, ta med S till hennes Chinese dance (där också jag av någon anledning fick dansa) och intag av rester av kinamaten :) Massor med prat! Precis som det ska vara!



Vi hittade också två par "små" skor ;)


Bara i USA!! Det var jättekul att se familjens reaktioner på det som är min vardag och det jag ser varje dag! "Åhh, titta en skolbuss". "Kolla IN husen". "Förstår att du tycker det är jobbigt att köra bil ibland". OSV :D

Familjen - dag 1

Torsdagen var bara en himlans lång väntan. Regnet föll ner och jag satt vid datorn utan att kunna göra något vettigt alls :P De hade lovat att smsa när planet från Amsterdam skulle gå, men när jag vaknade på morgonen fanns det inget sms. Så då blev jag självklart stressad av det. Jag visste ju att planet skulle landa klockan två min tid och när tiden började ticka och jag ännu inte fått något sms blev jag självklart hur nervös som helst. Hehe... Men när smset kom fylldes hela hjärtat av glädje - snart!!

Trodde ju att det skulle ta flera timmar tills vi träffades så döm av min förvåning när de sa att de skulle vara på tågstationen om mindre än en timme - jag hade ju inte ens hunnit komma hem från skolan. Inte för att det gjorde något! Gps ställdes in mot Summit istället och efter mycket om och men var jag där. Kramkramkram!!!! Och all nervositet försvann. Allt var precis som vanligt och vi babblade på om allt möjligt. Vi kom hem, hade presentutdelning till S och mina värdföräldrar innan jag och pappa åkte ut för att köpa kinamat.

När vi kom hem åt vi, pratade, kramades, pärlade och skrattade. Blev inte så mycket bilder tagna dag - förutom på allt de hade med till mig! Går inte annat än att säga - HIMMELRIKET!!

Fick en julklapp av mormor och morfar som jag ska spara! Söta mormor hade även bakat russinkakor och skickat med <3


Sen fick jag mängder av godis/kakor/grejer!



Fick också vinterjacka, vinterskor, mössor och vantar samt ett lucialinne så att jag kan vara med i luciatåget i NYC :D Passade väldans bra att få vintergrejerna nu för redan på lördagen kom snön hit till New Jersey.. Men mer om det på dag 3 ;)

Frånvaro från bloggen

Hejsan mina kära vänner! Förlåt för att jag inte har skrivit så mycket på bloggen det sista, har haft rätt mycket hemlängtan sen jag sa hejdå till familjen på söndageftermiddagen så har inte känt för att sätta mig ner och skriva om våra underbara dagar tillsammans. Men det ska det bli bättring med ;) Så några dagar framöver ska ni få följa med våra underbara tio dagar tillsammans!!

Men först: I måndags hände det inte så väldans mycket, mycket hemlängtan, tvättning, komma ikapp mig med dagboken osv. På kvällen träffade jag Sofia för lite middag på Panera och massa prat! Skönt att komma bort från sina tankar helt enkelt ;) 

Igår likaså - men på kvällen blev det playdate med älskade grannarna istället. Vi åt först middag - chicken nuggets och pommes frites - och sen åkte vi till poolen och lekte. Det var typ bara barnpoolen som var öppen så mina knän är lite ömma efter att jag blivit dragen och påhoppad ;) Hehe...

Idag har jag varit och tränat och nu ska jag bloggabloggablogga! :D


Min fina familj <3

Lite mer NYC-feeling :)


Boston by night

När jag och Malin var i Boston tog vi ju en båttur i Bostons hamn - så här såg det ut ;)

Brooklyn Bridge

Till alla er som inte stått på Brooklyn Bridge får nu känna känslan ;)

Niagarafallen

Här ser ni ett litet klipp från Niagarafallen. Här är vi precis nedanför det kanadensiska fallet - även kallat hästskofallet :)

Capon

När jag var på semester med min värdfamilj i somras hamnade jag verkligen på ett patriotiskt ställe. Bland annat hissades flaggan varje morgon var på man sjöng nationalsången! Jag höll mig borta från det hela eftersom min värdfamilj sa att folk kanske tyckte det var konstigt att en svenska var med - men jag var ju tvungen att se det så en dag stod jag med filmkameran i högsta högg! :)

RSS 2.0