På baseball!

I pausen dansade de som fixade sanden till YMCA :) Det var kul!

På baseball!

Här ser ni 34 sekunder av en baseballsmatch :) Lite mer folk än på en fotbollsmatch...

Påväg till Frihetsgudinnan

Detta är en film på Manhattans skyline! Min älskade stad <3


Luftballong!

Här får ni ett litet film när vi flyger luftballong :D

Dagen D

Nu är familjen påväg! Med största sannolikhet är de någonstans över Atlanten och äter någon "god" flygplansmat och tittar på någon film. Jag sitter här hemma och är nervös!! Jag har inte träffat familjen på över fyra månader, och de har inte träffat mig över fyra månader.

Jag vet att de är min familj och när vi träffas så kommer allt att vara precis som vanligt igen. Men ändå känns det lite konstigt på något sätt. De har inte hört mig prata engelska, inte sett mig köra bil och inte träffat mina nya vänner. På något sätt har jag stängt ute dem från mitt liv här för att slippa ha hemlängtan hela tiden. Visst, de finns där på skype varje dag - men i det vardagliga livet finns de inte där längre. Har jag "akuta" problem så får jag lösa det själv - mamma är inte längre ett telefonsamtal bort. Är jag sugen på någon svensk mat så kan inte pappa göra det - jag får göra det själv (har ju hänt så himlans många gånger menar jag). Och jag måste hålla tillbaka mitt behov av att vara systern som tjatar - för Elin bor inte längre i rummet bredvid ;)

Jag har byggt upp ett eget liv här alldeles själv och nu kommer de hit och hälsar på. Missförstå mig inte, jag kan inte vara gladare för att de kommer hit - men det känns lite skumt på något sätt ;)


Nu träffas vi igen! Som Elin sa - på samma kontinent i samma land öga mot öga. Inte öga mot öga genom datorn! ;) <3

4th of July!

Nu när familjen är här tänkte jag ägna mig så lite som möjligt till saker som tar tid från att umgås med dem. Så, har därför planerat inlägg tio dagar framåt! :) Blir filmklipp som jag tagit under tiden jag varit här. Vi börjar med fyrverkerierna under firandet av 4th of July!

Dagarna passerar...

..utan att det händer något speciellt! Så vet inte riktigt vad jag ska skriva :( Det är iallafall två dagar kvar tills jag får krama om mamma, pappa och Elin igen på över fyra månader!! Bara två ynka dagar kvar, hur pyttelite som helst! :)

Kan också tala om igår såg jag två stycken SAAB-bilar, innan dess har jag inte sett en enda på över fyra månader. Det ni ;)

Idag ska vi på playdate till våra grannar och göra homemade pizza :) Ska också börja städa ut ett av gästrummen så att mina föräldrar har någonstans att sova när de är här.

Imorgon jobbar jag kväll och då ska vi skära ut munnar/näsor/ögon på pumporna vi plockade förra fredagen!

Det var väl det det ;)

Mood och Brooklyn

I lördags tog jag, Malin och Angelica tåget in till NYC för en liten tur till Mood! Vi gick först lite fel och sen så stoppade vi för att ta en titt i några Halloween-butiker. Men fram kom vi till slut och det var verkligen hur stort som helst! :) Hur mycket tyger som helst, i alla dessa material... Förstår verkligen att det är ett paradis för människor som vill sy sina egna kläder och har massor med pengar :)



Sen tog jag och Angelica oss till Brooklyn för att utforska den delen av staden. Det var verkligen annorlunda! Inga höga hus, alldeles tyst och inga rödljus vid gatorna ;) Förorten helt enkelt! Vi gick runt där ett tag, tittade i lite second hand-affärer och åt innan vi gick ner till vatten för att begrunda utsikten en stund. Mitt älskade Manhattan!


Min nya tv föresten ;)



Sen blev det Footlose på Times Square innan vi åkte hem för att muntra upp Malin lite. Det finns verkligen sjuka människor i denna världen :( Men jag hoppas hon blev lite gladare iallafall!

Skrämmande i natten!

Efter pumpaplockningen i fredags tog jag och Malin oss till en annan farm för att bli lite skrämda. Vi började med hölassåkning då det kom fram lite människor med motorsåg och skrämde oss ;) Sen fick vi gå runt en lada - typ som spökhuset på Liseberg. Dock var de lite dåliga och skrämde de som gick först hela tiden - så vi blev inte alls rädda. Det hela slutade bara med att Malin trampade ner hela sin sko i lera.. ;)

När vi gjort detta gick vi runt i en majslabyrint i kanske två timmar.. Vi jagade nog mest upp varandra - men några gånger blev vi faktiskt riktigt rädda när människor som placerat sig runt om hoppade ut! Malin höll krampaktigt i ficklampan - så det var tur att de inte gick allt för nära ;)

Vi överlevde!!
 

Plocka pumpa

I fredags när vi grävt ner massa lik osv tog vi oss tillsammans med Malin till ett pumpafält! Blir lika glad varje gång jag gör något amerikanskt - och detta känns, kanske inte typiskt amerikanskt, som något man måste göra när man bor i USA! Så då gjorde vi det helt enkelt :) Vi åkte ut till en farm, gick en bit och kom sedan fram till fältet med alla pumpor.

Blev lite besviken på att man liksom inte fick skära loss dem, utan de var liksom ditlagda - men det gjorde inte så himlans mycket! S var på gott humör hela tiden och hon fick nästan välja precis vilka pumpor hon ville :D Att jag körde runt henne på en vagn gjorde ju inte henne någonting heller ;)





Halloween

Halloween närmar sig med stormsteg så i fredags åkte jag och S runt i bilen för att hitta läskiga saker att förstöra trädgården med! ;) Vi lyckades gräva ner lik, få fem spindelnät på olika ställen + att sju spindlar nu kryper runt i trädgården! Läskigt värre!!




Väska!

Har helt glömt bort att visa er den fina väskan jag köpte förra helgen :) Grymt snygg, praktisk och icke att förglömma - betydligt billigare än väskor jag brukar köpa i Sverige! Den gick bara på 32 dollar, alltså drygt 200 kr :D Gnäller alltid över att saker är dyrt i det här landet - kanske ska sluta göra det? :)


Ledig idag :)

Fick dagen ledigt eftersom skolan är stängd och min värdpappa har ledigt! :) Inte mig emot ;) Har ju S hela dagen imorgon så då får vi se till att mysa till det ordentligt, ska försöka få min värdpappa att ge mig tillstånd att smycka ut huset lite - det är ju ändå Halloween snart och vi har inte ens en pumpa utanför huset... Det brukar vi faktiskt ha hemma - och då tycker vi mest att Halloween är onödigt!

Blev en tur till biblioteket idag. Tänkte att det är väldigt onödigt för mig att köpa böcker om jag vill läsa - bättre att skaffa bibliotekskort - det (biblioteket alltså) ligger ju liksom bara sju minuter härifrån :) Det är betydligt billigare också!


Åt pizza till lunch/middag och brände hela munnen typ... Var lite för snabb på gröten så nu kan jag "glatt" berätta att tungan, gommen och lite tandkött gör ont :) Förutom det köpte jag vitaminer så att jag någon gång kan bli kvitt denna himlans onda hals! Så vi får som om det hjälper :) Har dessutom haft lite hemligheter för mig - men de berättar jag om någon annan gång! ;)

1/3!

Idag har jag varit i detta stora land en tredjedel av ett år. Helt galet att jag varit här i fyra månader! Jag tycker det har gått otroligt fort, men några jag pratat med hemma tycker att tiden gått långsamt ;) Även fast det är riktigt tungt ibland så är jag så otroligt glad och stolt över att jag åkte - för redan nu har jag fått vänner för livet, fått uppleva så mycket och vuxit som människa! :)

Inom nästa tredjedel kommer jag haft besök av min familj, firat jul i USA, firat nyår på Times Square tillsammans med Sofia och förhoppningsvis överlevt några snowdays :) Vi får hoppas bara att jag övelever kylan!!








Pumpkin picking

I helgen ska jag på ett eller annat sätt sätta mig i bilen för att köra till ett fält där man kan plocka pumpor. Har ingen anning hur det fungerar eller vad det kostar - men det känns så amerikanskt på något sätt, så jag måste ju bara göra det! :) Ska försöka få min lilla S att följa med mig, men annars blir det med Angelica och Malin på söndag.



Bara för att...

1. Vad är klockan: 11.09
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: Ida Johanna Löfgren
3. Smeknamn: Stora plutt (Jag och min lillasyster är lite knäppa!)
4. Vad heter dina föräldrar: Anna och Ronny
5. Antal ljus på din senaste tårta: 19
6. Husdjur: Har inget och har aldrig haft
7. Hårfärg: Råttfärgat med lite blonda slingor
8. Favoritfärg: Rosa, turkos och lila
9. Piericing: NO!
10. Tatuering(ar): NO!
11. Födelseort: Alafors
12. Bostadsort: Warren
13. Nuvarande bostad: Villa med 14 (!!) rum 
14. Har du varit kär: Yes
15. Har du varit i några andra världsdelar: Nordamerikat!
16. Har du varit med om en bilkrasch: Krasch och krasch... En liten krock!
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4
18. Kaffe eller glass: Glass
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur
20. Antal syskon: En lillasyster
21. Färg på strumporna: Idag är det svarta som gäller
22. Lyckotal: 15
23  Favoritfilm: Harry Potter
24. Favoritcitat ur en film: Passa på att njut för roligare än såhär blir det inte! (Ungefär så - kommer ej ihåg vad filmen heter)
25. Bästa semestern: USA!
26. Favoritmat: Pappas pannbiff med brunsås och potatis i ugnen. Serveras självklart med lingonsylt ;)
27. Bästa veckodagen: Lördag
28. Senaste låt du lyssnat på: Satellite med Lena
29. Tandkräm: Colgate
30. Favorit TV-program: Desperate Housewives
31. Favoritrestaurang: The Cheesecake Factory
32. Favoritblomma: Ros
33. Tycker inte om: Att bli skälld på..
34. Sport att titta på: Fotboll
35. Ögonfärg: Blå
35. Senaste sjukhusvistelse: I början av sommaren när jag fick ett hälsointyg.
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Vitt
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: Hehe... Det blev några gånger - men det är gången man får körkortet som räknas - en gång! ;)
40. Vem/var är du om 10 år:  Ett jobb som jag tycker är roligt, hus, man och helst något litet barn
41. Vem fick du senast e-mail från: CSN 
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: MQ..
44. Vad gör du när du är uttråkad: Lägger onödig tid på datorn
45. Fras/ord du använder (för) ofta: "Jag ska bara..." 
46. Födelsedag: 27 augusti
47. Vad retar du dig på: När saker inte är som jag vill ha dem
48. Det bästa du vet: Familj och vänner!
49. Läggdags: Gammal tant som jag är så blir det runt 22.00 på vardagar! 
50. Stjärntecken: Jungfru
51. Värdefullaste ägodel: Min kamera 
52. Vad är klockan: 11.35
53. Vad har du för kläder på dig just nu: Mysbyxor, svart linne och svart träningsjacka
54. Favoritland: Svergie
55. Favoritfilmmusik: Ingen anning!
56. Skostorlek: 39
57. Fobi: Att köra på routh 22 när det är mörkt
58. Favoritpålägg: Ost och skinka
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Cancerfonden
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Love you
61. Bästa bok du läst: Har så många favoriter!!
62. Vad är du beroende av: Min dator och skype  
63. Favoritdjur: Djur är inte min grej
64. Gillar du snö: NEJ
65. Favoritglass: Strawberry Cheesecake
66. Vad la du dina sista pengar på:  Granatäpplejuice
67. Är du långsint: Beror på vem/vad det handlar om
68. Favoritgrupp/artist: Veronica Maggio
69. Vilken är din bästa egenskap: Ordningssam
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att klara av resten av tiden i USA
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: Nej!
72. Vad gör du i sommar: Kramar om alla mina älskade hemma i Sverige
73. Mest intressanta stad du varit i: New York City!!
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: En klok uggla ;)
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: Att människor kan gå igenom motgångar och ändå vara lyckliga
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Var väl någon när jag var liten kanske ;)
77. Favoritgodis: Hallonlakrisdödskallar
78. Spelar du nått instrument: Kan spela en låt på piano och en på gitarr...
79. Snyggaste kändisen: Finns många, men insidan är viktigare...
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: Någon person som är riktigt hemsk - bara för att se hur personen tänker... Hur det kan ha gått så snett liksom!
81. Vilken film såg du på bio senast: Lejonkungen i 3D
82. Senaste köpta skiva: Oj, kommer inte ihåg
83. Roligaste konserten: Den senaste jag var på (-04 tror jag) var Gyllene Tider. Så får väl säga den!
84. Bästa känslan: När jag lyckats med något!
85. Samlar du på något: Ja
86. I sånt fall, vad: Minnen, nykelringar och småplock från varje universitet jag besöker i USA
87. Är du feminist: En feminist skulle nog inte kalla mig det ;)
88. Favoritminne: Går verkligen inte att säga! Finns alldeles för många
89 Favoritskiva: Lyssnar mest på blandade artister
90. Bästa kompis/ar: Tror ni vet vilka ni är!
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: En i gänget
92. Vem/Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att jag haft ont i halsen i över två veckor
93. Favoritlåt: Jar of Hearts - Christina Perri
95. Har du en mobiltelefon: Ja
96. Vad är det vackraste som finns: Love
97. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Då skulle jag ta en jorden-runt resa ;)
98. Är du homo- eller bisexuell: Nej
99. Vad är klockan nu när du är klar: 11.50

Kalasdax

Jag överlevde kalaset :D Trots att jag höll på att frysa ihjäl gick det hur bra som helst :) Vi började (när vi kom dit) att duka borden och bära alla grejer från bilen till den iskalla salen. När alla barnen kommit blev det pizza och tårta - som förövrigt var riktigt god! Sen åkte de flesta skridskor medan jag frös.. :) Men det var helt okej faktiskt, träffade många trevliga och snälla föräldrar!





På kvällen blev det The Cheesecake Factory med Factory Natcho och en halv Pumpkin cheesecake med Angelica, Malin och så Terese en liten stund :)



När vi var fulla av mat så åkte jag och Angelica hit hem till mig för supermysig sleepover. Massor med prat blev det! :D <3

Princeton med bästaste vänner

Igår tog jag, Angelica och Malin oss till Princeton för att upptäcka den staden. Jag har ju egentligen världens chans att göra det sådär fem gånger i veckan - men det blir liksom aldrig så! Får ta mig i kragen någon dag och hitta något mysig ställe att äta frukost på, och sen kanske jag kan sätta mig i något bibliotek och bara vara :) När familjen kommer så blir det iallafall ett besök där!

Det är faktiskt en riktigt mysig stad. Eller - egentligen är det ju universitetet + en huvudgata, men vad spelar det för roll när man för några timmar placeras i någon ort i England? Ingen som helst roll :D




Benihana

För att fira stora S som fyllde 7 igår åkte vi till en riktigt häftig restaurang :D Kocken stod och gjorde maten vid bordet samtidigt som han hade en liten show med knivarna! Det var riktigt gott (men riktigt dyrt - så dit kommer jag bara gå igenom om jag blir bjuden!) Jag åt kyckling och friterat ris med lite olika tillbehör! Var så mätt efter maten att jag inte ens orkade en efterrätt - det är bra betyg det :D


Riset blev ett hjärta :)


Min mat :D


Bjuder också på en bild på mig - även om ljuset speglar sig i glasögonen ;)


PS. Efterlyser någon som vet hur man lägger upp egna filmer på bloggen... DS.

Bröllopsdag + födelsedag

Först och främst: Grattis till min älskade farmor och farfar som firar 50-årig bröllopsdag!! Så stort - och jag är inte hemma och kan krama om dem :( Men de fick iallafall uppleva ett skypesamtal! De var verkligen helt chockade över att se mig genom skärmen - så roligt!


Min lilla S fyller år idag också - hela sju år! Så imorse blev hon väckt med svensk skönsång och presenter :) Hur bra aupair är inte jag egentligen? ;) Hehe... Tror hon blev glad för presenterna - köpte ju saker som hon är intresserad av!


Ikväll blir det födelsedagmiddag med "familjen" och imorgon blir det skridskorparty! Måste nog förberedda mig själv mentalt för det tror jag...

Skype!

Igår hade jag en riktigt skypedag! :D Pratade först med mormor/morfar lite. Blir nästan en gång i veckan faktiskt. Härligt att höra från dem, blir dock lite avundsjuk på all svamp min kära mormor plockar :( Men som det låter så kommer det finns svamp när jag kommer hem igen, så då kan jag få svampsoppa!

Sen blev det en timmes samtal med Amanda. Fick höra allt om hennes reseplaner de kommande fyra månader! Lite avundsjuk också, men jag är ju faktiskt också på resande fot ;) Fick också höra lite skvaller om er där hemma ;) Nejdå, fick bara höra vad alla gör nu förtiden! När hon skulle göra middag blev det skype med Elin och lite mattehjälp ;) Suprise! Hehe... Tycker om hennes matte, inte lika svårt som Matte D!

Sen fick jag också prata lite med Sofia :) Så nu har jag två lägenheter att besöka när jag kommer hem! Vill också flytta hemifrån och göra om en lägenhet :D Blir väl om några år...

Min drömbil!

Har blivit förstör av USA... Älskar stora bilar och just nu är Volvo XC90. Väldigt många människor har den på S:s skola - vilket gör att jag varje dag blir mer och mer "JAG VILL HA BILEN!" :)


Vit ska den vara såklart :D

Fråga!

Fick en fråga från Jeanette som jag tänkte svara på! ;)

Hej!
Tänkte bara fråga hur det är att vara au pair? Jag funderar på att åka till USA efter gymnasiet.

Svaret:
Att vara aupair är både upp och ner! Allt har verkligen två sidor hela tiden. Du får så mycket kärlek av barnet/barnen, men samtidigt kan de vara hur jobbiga som helst. Du jobbar (hur roligt är det egentligen) men lever samtidigt ett drömliv. Du får (förhoppningsvis) en bra värdfamilj, men samtidigt är värdföräldrarna dina arbetsgivare. Allt har två sidor helt enkelt ;)

Måste säga att jag har ett enkelt jobb. Ledig under dagarna och mesta tiden jag jobbar sitter jag i bilen. Men de som har mindre barn har det tuffare - att jobba minst åtta timmar per dag är jobbigt. Du får inte någon break - utan måste ha full närvaro hela tiden. Jobbar du på ett "riktigt" jobb så har du ändå lunchrast, det får du inte när du jobbar som aupair. Det finns helt enkelt massor med varianter på hur du kan jobba, tror man känner själv vilken variant man vill ha ;)
 
Jag tror dessutom att alla känslor förstärks av att man bor hos familjen. Små problem blir stora osv. Men ni som funderar på att åka - sluta att fundera! ÅK :D Man växer så otroligt mycket under året!! Och allt man får uppleva :)

Måndag

Måndagen spenderades också med Matilda som skulle ta bussen hem till DC vid fem. Så på morgonen pusslade vi, spelade lite UNO och bakade världens äckligaste kakor :) De såg helt perfekta ut - men smakade bakpulver och jag vet inte vad :P Hihi, vi blev iallafall klara med ett 750-bitars pussel som vi hållt på med lite drygt en månad kanske :)


Efter kramkalas på tågstationen (det var tråkigt att lämna Matilda - vi hade ju en så bra helg!) åkte jag och S mot Party City. Gps:en förde oss helt fel, men tillslut frågade vi en trevlig tant och kom rätt :D Och vilken affär sen! Allt du kan tänka dig fanns där! Har man kalas ska man ha goodiebags i detta land, så det var bara att börja plocka trettio saker av varje liten leksak ;) Hihi, tror vi var i affären i över en timme! Stackars tejen i kassan, hon var nog ny och blev alldeles stressad när hon var tvungen att räkna allt. Men vi överlevde och goodiebagsen är redan gjorda :D



Helgens bravader - söndag!

Söndagen började med brunch på Max Brenner :D Vi var ett härligt gäng på sex som helt enkelt frossade i choklad!! Så himla gott, så ni som kommer på besök till mig vet vart ni ska äta någonstans ;)



Efter den härliga brunchen styrde jag, Matilda och Malin våra små fötter mot Brooklyn - närmare bestämt Brooklyn Bridge! Vilken utsikt :D Mitt älskade NYC!!!!!! Resten av dagen spenderades gåendes genom SoHo, förbi Flatiron Building och så en tur till Times Square!

Helgens bravader - lördag!

Har haft en grym helg med Matilda :D Vi möttes upp ett sommarvarmt NYC och gick gick och gick lite till. Blev en marknad (där jag köpte en väska som färgade av sig... Attans, men det var "bara" 10 dollar, så det var ju inte jättefarligt), sedan gick vi upp mot Central Park där vi gick vilse, såg massor med bröllopspar, hittade en sjö och ett slott och såg Central Park Zoo två gånger. På kvällen köpte vi hamburgare på berömda stället Shack Shake och satte oss på röda trappan med Times Square som middagsutsikt! :D Vi vandrade totalt i åtta och en halv timme denna underbara lördag!







Besök i helgen!

Ska snart sätta mig på tåget för att möta upp Matilda in the city! :) Vi har inte träffats sen 24 juni, ska bli hur roligt som helst :D Har skrivit en liten lista på saker vi kan hitta på - men mest blir det väl gå runt och prataprataprata :)

Visdom?!

Varför ska man få visdomständer??? Det gör ont och kliar, och jag ser inte alls någon nytta med dem :( Tror inte jag har blivit något alls visare, bara irriterad för att hela käken typ spänner :P Eller jo, lite visare har jag nog blivit. Jag förstår varför små barn vill bita på saker när tänderna håller på att komma ut :)

Tränatränaträna

Ha aldrig tidigare känt något behov av att träna förut. Men nu får jag typ ångest om jag inte tränar. Antar att det är för att hemma får jag ändå den vardagliga motionen, som att cykla till skolan tillexempel. Men här går inte det - för det finns inga trottoarer! Ibland blir jag nästan tokig på det. Vill ta en lång promenad i frisk luft, men det ända stället att gå på är i NYC - och hur frisk är luften där? ;) 

Nu har jag iallafall övervunnit min rädsla och börjat träna på gymmet :) Tack vare Ida, som följde med mig, så kan jag nu säga att jag tränat på gymmet tre gånger :D Duktiga mig!! Blir spinning, lite löpband och någon dag ska jag försöka mig på någon maskin för armarna :)
 

Bildervecka

Just det - när man har en ganska ointressant vecka så finns det inte så mycket att skriva om. Men några bilder finns det allt :) I måndags blev det jag som fick laga mat. Det önskades kinamat (ovanligt), så jag slängde ihop broccoli, äggpasta och lövbiff + soja :D Enkelt och gott! Fick till och med tummen upp ;)


I tisdags firade vi grannen som fyllde 5 år.


Sen blev jag utklädd till brud...


Jag bjuder på den ni ;) Haha. Någon dag blev det också lego! Det gillar jag :D


I onsdags träffade jag en finsk aupair/student :) Jättetrevlig och jag älskar att jag hittar folk som pratar engelska. Annars är ju min vänkrets här ganska begränsad till svenskor ;) Hihi! Igår blev det träff med Sofia och Laura. Pratade, åt och pratade lite till!

Martina <3

När jag kom hem efter en underbar helg i Kanada väntade ett paket på mig vid dörren. Världens bästa vän hade skickat godis och ett så fins brev till mig. Tror hela Sverige vet att jag gillar hallonlakrisdödskallar nu ;) Hihi! Inget emot mig, världens bästa godis! Bilpaketet är redan öppnat, och det har allt blivit några dödskallar också :)

Paketet har gjort hela min vecka :D Även Amanda och Alex hade skickat med varsin hälsning - så söta <3 Love you!!!! När man får något hemifrån får man lite mer kraft att fortsätta kämpa på andra sidan vattnet! Så tack igen Martina. Man kan inte ha en bättre vän än dig - bara så att du vet <3<3


Niagarafallen - Amerikanska sidan

När vi gjort allt på kanadensiska sidan gick vi över till amerikanska sidan för att titta på fallen från den sidan :) Så nu kan jag säga att jag har haft ena foten i USA och den andra i Kanada :D Inte alla som kan säga det inte.. Iallafall, fallen var mycket häftigare från den sidan. Man stod typ i ena fallet kändes det som, och i vid det andra fick man toppenbilder :) Fast de togs med Malins kamera.. De kommer nog komma upp på facebook någon gång. Typ när jag har träffat henne, fått hennes bilder och sedan sorterat dem :)


Som ni ser så blåste det lite ;) Hehe!





Vid detta laget var vi genomfrysta så vi tog oss tillbaka till hotellet för lite bad i bubbelpoolen, innan vi gjorde oss redo för middag och utgång :) Roligt att dansa när man ofrivilligt varit utan det i över tre månader ;) På söndagen blev det en lång resa hem trots att största delen spenderades med slutna ögon ;) 

Niagarafallen - Linbana

Sista saken vi gjorde på kanadensiska sidan var att ta en tur i en linbana över Niagarafloden :) Först var vi osäkra på om vi vågade, alla tre är nog lite halvhöjdrädda så vi tvekade ett tag! Men - när jag nödköpt ett par vantar för att inte frysa ihjäl ställde vi oss i vagnen! Och det var inte alls farligt, staketet var högt så det var omöjligt att trilla ur :D Hihi! Det var en upplevelse i sig - högt och vackert!!





Niagarafallen - White Water Walk

Nästa grej vi gjorde var att ta en liten promenad längst floden. De hade byggt en liten bro/väg längst floden! Kändes lite som att ta en tur längst sjön där hemma :D

Kraften av vattnet gör typ att det blir vita vågor - eller något sådant! ;) Det var jättefint och mysigt - men inget annat speciellt! Haha, jag är bortskämd med upplevelser, då blir vitt vatten lite blaha om man säger så. Usch, vad jag låter bortskämd - men jag har upplevt så mycket nu så lite vatten blir ... Vatten som rinner längst en flod är ju inte samma sak som 52 meter fallande vatten :D



Niagarafallen - Journey behind the Fall/Niagara´s Fury

Nästa stopp blev a trip (orden på svenska försvann...) bakom fallet. I berget har några (stackars människor) byggt tunnlar. Så även om det var avspärrat av självklara skäl så fick man verkligen se kraften på vatten på riktigt nära håll!! Hur häftigt som helst :) Även om jag ser lite konstig ut så måste jag ju bevisa att jag verkligen stod nära fallet :D


Ser ni hur nära vi faktiskt var?? Lite skrämmande sådär när det kom en vindpust och det bara forsade in vatten i hållet ;)


På samma ställe fanns också Niagara´s Fury. Där fick man först se en liten film om hur fallen uppkom och sedan fick man uppleva alla väderlekar... Blött blev det (om fötterna) men det var skitfräckt. Det blev kallt, "snöade", regnade och åskade :)

Niagarafallen - Fredag

För er som inte har förståt det så har jag gått en kurs om Niagarafallens historia och denna kurs slutade med en weekend vid fallen - i verkligheten alltså ;) Så det är så jag har spenderat min helg! :D Större delen av fredagen spenderades i en buss, med stopp för toalettbesök och matintag.

Vägen upp var inget annat än motorväg, motorväg och lite till motorväg, så det var inte speciellt roligt. Det enda positiva var att vi satt längst fram = mycket plats för fötter och ben ;) Hehe...


När vi äntligen kom fram till hotellet tod jag och Malin oss ner till fallen. Det blev massvis med kort, väntan på "ljusshowen" och lite mat innan vi hoppade i sängen runt 11.30pm :)



Förövrigt var det svinkallt (tycker jag som bor på varmare breddgrader än Karlstadsbon) så det var tur att jag köpte min höstjacka! Hade dött av kyla utan den.. ;)


Fallen var verkligen häftiga! Svårt att förstå vilken kraft de har. Alla andra ljud försvann och man hörde bara fallande vatten! Så fräckt!! :D (Just Malin, fräckt!)



Hemsk bild - men de hade iallafall ljus riktade mot fallen. Var mest turkost, lila och rosa! När vi frysit och väntat tog vi oss till Fridays och delade på en förrätt :)



Niagarafallen - Maid of the Mist

Under den lilla tid vi hade uppe i Kanada ville vi göra så mycket som möjligt. Det blev ett Adventure Pass och vi höll på hela dagen :) Första attraktionen blev Maid of the Mist. Man åker en båt precis nedanför fallen och blir lite blött!






RSS 2.0