In Sweden!

Jag hade väntat mig mamma och pappa på Landvetter men jag hade en hel välkommskommité väntande på mig :D Mamma, pappa, Elin, moster, Jörgen och mina fina små kusiner <3 Kunde inte ha blivit bättre! När tårarna runnit klart åkte vi till stan för lunch. Väl hemma packade jag ur väskorna, tittade på mitt nya fina rum, lekte med min nya iPhone och var totalt borta ur leken när mamma dukade fram sex koppar och jag inte ens regerade ;) Visade sig dock att vi fick besök. Mormor/Morfar, Farmor/Farfar och fam Backebrant kom - hur mysigt som helst! :D När de gått hem somnade jag direkt och sov i tio timmar eller något sådant. En superbra dag och det är så skönt att vara hemma igen :D :D
 
 
Dagarna sen jag kom hem har jag träffat släktingar och massa kompisar. Har också bestämt mig för att börja plugga till hösten, även om skolan kanske inte är den jag vill att det ska vara :) Så nu kommer ett nytt kapitel ta sig en början i mitt liv - och jag kan inte vänta!! Med detta vill jag också tacka för att ni har läst min blogg. Jag är klar med mitt aupair liv och likaså bloggen. Det har varit roligt att skriva så att mina nära och kära kunnat hänga med på vad jag har haft för mig på andra sidan Atlanten, men nu är jag hemma och då kan jag ju berätta öga till öga ;) Men iallafall - tack!!

LA

Lördagen bestod i att sitta på en buss, stanna på en chokladfabrik och på ett outlet mall. När vi kom fram till LA blev jag avsläppt i ChinaTown och sedan fick jag hitta till hotellet alldeles själv :) Gick galant! På söndagen hade jag bokat en busstur med en Rastabus. Vi åkte runt i hela Hollywood, stannade i Bel Air, åkte igenom Beverly Hills osv. Såg massa staket som tillhörde kändisar, såg några hus men inte en ända kändis :P
 
På måndagen åkte jag hem till NJ. Innan jag tog mig till flygplatsen gick jag längst hela Walk of Fame, shoppade lite och myste så mycket som möjligt. Jag kom fram till Newark 6.25 på morgonen, åkte tåg närmare oss och sedan kom K och hämtade mig. Var väldigt jobbigt att säga hejdå till henne, men jag vet att vi kommer träffas igen! På kvällen åt vi allihop i min värdfamiljen middag ute - mumisgt och en bra avslutning på ett bra år!

Vegas by day

Fredagen var det en "ledig" dag så jag vandrade runt i cirka sex timmar i över 40 grader värme.. Fråga mig inte hur jag orkade, men jag ville ju se så mycket som möjligt ;)
 
Var så trött på eftermiddagen så jag tog en dusch, köpte mat som jag åt på rummet och tittade på film hela kvällen :)

Crand Canyon

Under torsdagen besökte vi på bussturen Crand Canyon. Sydafrikanen som jag lärde känna dagen innan åkte till en annan del så vi mötte upp varandra på kvällen. Jag åkte till den västra sidan. Först en två timmar lång bussresa från hotellet, sedan fick jag byta buss till en annan buss (reser man ensam blir man placerad på lite olika bussar..). Fick sitta på den i en timme innan busschaffören tyckte det var dags att åka. Den bussen tog lite drygt en halvtimme. Sedan kom vi fram till turistinformationen typ och därifrån tog det ytterligare tio minuter med en annan buss :P Likadant på vägen hem... Men det gjorde inte så himlans mycket - för jag fick ju se ett av världens sju underverk :D Hur häftigt som helst!!!! Lärde också känna några människor från Singapore, så det kanske blir en resa dit någon gång? ;)
 
Tänk hur vackert det ser ut på bilderna och så gångrar ni det med 1000.. Då är vi nog i närheten av hur det såg ut!! När jag kom tillbaka till hotellet tog jag en dusch och väntade på Liz :) När hon var tillbaks åt vi middag på en buffé, gick sedan en lite promenad ute och åkte sedan upp i hotelltornet där vi hade utsikt över hela Vegas :D
 

LA by night

På onsdagen blev det ännu mera buss, eftersom vi åkte mellan LA och Vegas. Vi stannade på ett outlet mall där jag träffade en sydafrikansk aupair som jag umgicks med i några dagar - trevligt! När vi kom fram till hotellet vilade vi lite på hotellet innan vi åkte på en tur runt Vegas på kvällen :) Första hotellet vi besökte var uppbyggt som Venedig - inomhus... Riktigt vatten, riktiga båtar med en fixerad himmel :P Bara i Vegas!
 

Universal Studios

Tisdagen spenderade jag i varma Universal Studios. Höjdpunkten var definitvit att se Wisteria Lane, gatan i Desperata Housewives för er som inte vet det! Hur häftigt som helst. Fick också se en massa andra inspelningsplatser, vara med om en "jordbävning", se några Animal Actors, specieleffekter och massvis mer :D
 
Mer bilder ville inte laddas upp...

Yosemite National Park

På måndagen var klockan ställd på 4 så det var bara att gå upp, fixa sig och gå ner till bussen. Sov större del av tiden tills vi kom fram till Yosemite National Park. Måste säga att det är en av de vackraste platserna jag har sett någonsin - bilderna talar inte sitt rätta språk.
 

San Francisco

Spenderade ons-sön i SF - de första dagarna själv och söndagen med bussturen. Det var svinkallt så det första jag fick göra var att gå ut och köpa ett par jeans, sen blev det tjocktröja och regnjacka på hela tiden.. Tog över 1000 bilder på två veckor så visar er ett urklipp från varje del och så får ni gissa själva vad det är jag såg ;) Ett minne för livet har det iallafall varit!!

20 juni

Dagen D, som jag räknat ner till från dag 1 i USA, på ett eller annat sätt. Jag är så otroligt stolt över att jag klarade av mitt år som au pair. För jag ljuger om jag säger att det var en enkel resa. Det var allt annat än enkelt - har nog aldrig gråtit så mycket och burit på så mycket ilska som jag gjort under detta år. MEN - jag skulle göra det tusen gånger om, för även om det har varit jobbigt så har jag aldrig haft så roligt som jag faktiskt haft. Jag har skrattat så tårarna sprutat, upplevt så mycket mer än vad jag någonsin gjort, blivit en starkare och självsäkrare Ida, lärt mig bättre engelska, fått en amerikansk familj i grannarna, fått lära känna lilla S och bli en del av hennes familj men framför allt - fått otroliga vänner som jag aldrig kommer glömma av.
 
Kan fortfarande inte förstå hur man kan bli så nära varandra på så kort tid. Men antar att avståndet från familjen gör att man använder sig av vännerna istället, och det är ju bara en au pair som kan förstå vad en annan au pair går igenom varje dag. Hade aldrig klarat mig om jag inte hade fått gnälla av mig till er <3 Men jag hade absolut inte klarat mig utan er - mamma, pappa och Elin. Jag vet att det har varit jättejobbigt för er att jag har varit på andra sidan Atlanten i ett år, och även om jag kanske inte visar det, så kommer jag vara otroligt tacksam i hela mitt liv för att ni stöttade mig och hjälpte mig under denna tid. Ni är helt enkelt bäst - love you <3<3<3<3<3
 
20 juni var också dagen nästa äventyr började. Jag sa nämligen hejdå till familjen J och systrarna Andreasson för att åka till SF alldeles själv!

Besök!!

Dagen efter vi kom hem från Miami åkte jag in till NYC där jag mötte upp bästa Martina och hennes syster Mikaela. Det var så himla roligt att se Martina igen, efter nästan precis ett år!!! Vi hade himla roligt i fyra dagar, massvis med shopping och turistande. Det var ju också mina sista dagar i min älskade stad så jag passade på att njuta så mycket som möjligt.
 
Första dagen blev det ett besök på 9/11 Memorial och shopping i SoHo.
 
Andra dagen blev det Uptown för hela slanten :) 5th Ave, Central Park, Park Ave och på kvällen Rockefeller Center.
 
Efteråt åkte jag hem till Caroline där jag och Lisa sov. Fick världens bästa hejdå-present av mina fina vänner <3 Tårarna var riktigt nära - men som tur var är det alltid skratt med de två så det blev inte så ledsamt ändå ;) På lördagen följde Lisa med mig in. Vi mötte upp besökarna på Max Brenner och åt världens godaste pannkakor.. Kommit på att överallt annars står det kalorier - men inte där... En hint kanske? Sedan turistade vi i downtown innan vi tog tunnelbanan upp till TS, mötte upp Caroline, åt middag och gick sedan på Lejonkungen. Världens mest grymma musikal!!!!
 
Sista dagen i city blev också downtown, men mer The Village :) Mysigt!!
 
Jobbade måndag och tisdag med den nya ap. På tisdagskvällen kom Martina och Mikaela till mig. Blev middag med värdfamiljen och sedan efterrätt från Cheesecake Factory :) Bra avslut på min sista dag som ap!!!

Miami

I fem dagar besökte jag som sagt Miami med min värdfamilj. Var himlans häftigt faktiskt, kändes som att jag var i ett annat land - så mycket att jag fick fundera om jag kunde använda dollar i affären ;) Jag och S spenderade större delen av tiden med att vara i poolen - vilket resulterade i bränd Ida och skrynkliga fingar - precis som det ska vara på en solsemester :)
 
Miami var ett supermysigt ställe som jag inte riktigt hade tid att utforska, så det kommer definitivt bli ett besök igen om några år!

RSS 2.0