Matchning!

Blev chockad när jag kom hem och såg att Cultural Care hade matchat ihop mig med en familj. Till min glädje var det familjen jag pratade med igår :D Då kan de ju inte tycka så illa om mig ;) Får se hur det här blir, vill vill vill vill åka! :D

Om ni har missat det alltså........

Idag är det KF (Kommunfullmäktigt), så det blir att lyssna på massa politiker som har saker att säga :) Alltid intressant, man känner sig så delaktig i kommunen på något sätt! :)



:D

Idag har jag pratat med en familj!!!!! Gud vilken underbart söt dotter de har, och de verkar vara hur trevliga som helst! Det skulle inte vara några som helst problem att bo hos dem! Hon gillar Abba och ser oftast på Mamma Mia varje dag, verkar det som ;) Kul, då är det redan lite Sverige hemma hos dem!

Gud vad det här känns bra! Magkänslan är verkligen där, och det är väl precis vad den ska vara! :)

Annat som har hänt idag är att jag har träffat mina underbara arbetskompisar, tänk vilka bra tjejer! :D Kanske inte får jobba med dem i sommar... :( Fast jag gör ju något annat ;)

Det var också årsmöte, nu är jag ej vice ordförande längre, utan ledamot, men eftersom jag kanske åker iväg så är det ju bättre för alla :)

Ja, det var väl det som hänt idag! Inte lite det, ska se hur det går att sova nu ;)

Här fikade jag idag :)

Fotboll

Idag har jag och pappa varit på årets första fotbollsmatch :) Det var väl inte supervarmt, men det gick det också. Dock förlorade Blåvitt, men de spelade bra - så det ser rätt så lovande ut! Säsongspremiär 4 april, längtar :D

Nya bortastället går i chockrosa och svart - för att uppmärksamma mobbning (om jag hörde rätt av tjejen i affären) och det är ju verkligen superbra! Fler lag borde göra likadant!

Idag är det Melodifestivalens sista deltävling :D Denna gång hoppas jag på Love Generation, de har ju Lady Gaga:s låtskrivare, så det kan ju inte vara vilken låt som helst ;)

Nu ska jag fortsätta att äta mina hallonlakris-döskallar. HUR kan något vara så OTROLIGT gott???



Ledig

Idag har jag varit ledig :D Lärarna skulle på någon utbildning, men inte mig emot! Dock kanske man inte kan kalla det ledig, då jag gjort religion större delen av dagen :( Har man prov så har man ju....

Har också gjort en massa onödinga saker som man egentligen inte hinner, men som jag inte kan låta blir. Till exempel se på massor av avsnitt med "Vad blir det för mat?". Till mitt försvar gjorde jag läxa samtidigt.. ;)

Framför allt väntar jag på mail... Undra varför ;) Men än så länge har jag inte fått ett enda! :/ Men, men det kommer väl någong gång!

Nu väntar mina efterlängtade hallonlakris-döskallar på mig! MUMS :D



Idag har det hänt grejor!

Massor! ;)

För det första: Studentmössan har kommit! Gud vad glad jag blir :D Det var ytterligare ett steg mot studenten och fin var den också! Köper man den dyraste så kan det väl inte vara på något annat sätt ;)

För det andra: Projektarbetet är nästannästannästan klart! Det går inte att vara mer nära ett klart arbete än vad vi är nu, känns det som i alla fall! :D Martina kunde till och med fixa så att numreringen började där vi ville att den skulle börja!! Nu är det bara bilder kvar och lite diskussion som ska finslipas.

För det tredje: Familjen jag pratat om ville veta lite mer om mig, så jag skrev ett mail. Det betyder ju att de inte tycker jag är helt hemsk! :D Jag blir så himla glad när det händer något med det här! Ett steg närmare hela tiden!



Plugg

Hejsan mina kära bloggläsare :)

Jag pluggade så mycket igår att jag inte orkade skriva ett inlägg ;) Fyra timmar blev det tillslut, så mycket var det länge sedan jag pluggade!! Idag har det blivit religion, biologi och projektarbete. Jag känner mig lite duktigt faktiskt :D Har man prov på måndag så har man ju ;) Jag pluggade till och med på morgonen!! :)

Hittat massa inspirerande bloggar idag. Vintage klänningar och en blogg om New York, det kan bli min favoritblogg :D Allt som har med New York och USA gör mig inspirerad. Jag vill bara åka merochmerochmerochmer och mer!!!



Nu kan jag prata!

:D Fortfarande lite hes, men jag kan i alla fall göra mig förstådd!

Idag har jag gjort projektarbete - nu börjar det verkligen kännas att det är på att bli klart! Nu finns det inget kvar att skriva.... ;) Nu är det egentligen bara finlir och sammanfattning kvar!!! Jippi :D Och så är vi "lediga" på fredag, det kan ju inte bli bättre!

Idag har jag skickat ett meddelande till en värdfamilj utanför New York med en 6-årig dotter. Det känns ju inte helt fel :) Då kan man verkligen lära känna dottern, det kanske man inte kan om man har tre barn ;)

Gud vad jag vill det här!!! :D



Hes

Jag har tappat rösten... Fattar ni hur många kunder som kommenterade det idag? :O Jag kan väl inte hjälpa att jag har haft ont i halsen ;) Rösten försvinner ju ännu mer när man försöker låta normal! "Vill du en påse?", "Det 400 kr", typ så har det varit idag ;)

Mina klasskompisar kommer tycka att det är tyst i klassrummet imorgon, för jag kommer inte kunna prata ;)

Har som ni alla vet gjort en aupair video, och jag har till min förskräckelse upptäckt att den finns att se för allmän beskådan :O Jag gillar det inte, men jag kan ju få en familj snabbare, så det är det värt!!!

Fick ett plötsligt "Jag vill testa min lila balklänning":s anfall!

Meldofestivalen - Deltävling 3

Jag tycker det var den bästa omgången denna gång, men mina arbetskompisar tyckte inte det... :) Tur att vi alla tycker olika!


Bidrag 1: Lucky you med Linda Sundblad
En mysig låt med gulligt budskap. Ingen vinnarlåt, men en låt man kommer att lyssna på. UTE!

Bidrag 2: Tid att andas med Simon Forsberg
Det går inte att göra bra ballad på svenska! Hade han sjungit på engelska hade det kanske inte varit något problem, för han var bra på att sjunga. UTE!

Bidrag 3: Enemy med Sara Lumholdt
Gud vilken dålig låt! Man hörde inte vad hon sjung, hon sjung inte bra, låten var helt enkelt inte bra. Efter en stund kom jag på vad det var, hon kan inte sjunga så lågt. Det lät bättre när hon sjung ljusare toner, så det kanske var det som gjorde det... UTE!

Bidrag 4: The King med The Playtones
Vilken underbart härlig låt! De var ju hur sköna som helst, och det gjorde ju inte något att låten var bra heller :) TILL FINAL!


Bidrag 5: I Thought It Was Forever med Shirley's Angels
Bra låt och snygg koreografi. Det är väl det som går att säga om denna låt, Shirley var bäst i gruppen! TILL ANDRA CHANSEN!

Bidrag 6: No one else could med Sebastian
En låt som föll platt jämför med de andra. Föresten passar han mycket bättre i hår på huvudet än rakat.. UTE!

Bidrag 7: Spring för livet med Sara Varga
Blev chokad när jag hörde låten. Trodde att hon skulle sjunga värsta låten (förutfattad mening kallas detta) och så sjöng hon en så himla bra låt! Den var mysig och bra och toppen och jag vet inte vad :) TILL ANDRA CHANSEN!

Bidrag 8: Popular med Eric Saade
Oj, gick han till final? Vilken överraskning... Jag vet egentligen inte om låten var så himla bra, kopia av Manboy kan man nog säga. Men den funkar, lite läskigt när han sprängde glasväggarna ;) TILL FINAL!


Det är lite konstigt att jag inte har fastnat för en enda låt en så länge. Det är ingen låt jag kan säga kommer att vinna finalen, men det är ju en deltävling kvar!


Halleluja!

Jag är frisk, jag mår bra, jag har inte fått magsjuka! :D Dock sänder jag ett krya på er till mina små kusiner och deras föräldrar, för de hade inte lika mycket tur som jag! :( Krya på er!!!!!!

Eftersom jag inte kunde åka med Jörgen till jobbet idag (av förklarliga skäl...) så fick jag ta bilen :D Det är lika roligt varenda gång ;) Undra hur många gånger jag kan köra innan det blir tråkigt... :)

Imorgon tar jag mig till Hjällbo, så får jag skjus där ifrån :)

Nu väntar Melodifestivalen! Och min lilla söta syster kommer hem idag! Längtat lite efter henne faktiskt :)



Fredag och sista dagen på lovet

Imorgon är det jobb som gäller! Längesedan sist, alltid lika härligt att tjäna sina egna pengar ;) Idag har jag varit hur slapp som helst! Skulle egenligen till Martina för att göra projektarbete, men jag vill inte smitta henne med magsjuka. Min lilla söta kusin fick det när jag var där, så man vet ju aldrig om jag själv har fått det... Om man har fått vinterkräksjukan kan det ta upp till 48 timmar innan sjukdomen bryter ut, så än kan jag inte vara helt säker. Det hade ju inte varit snällt av mig att smitta ner hela Martinas familj :/

Jaja, innan Emelie blev sjuk hade vi det roligt i alla fall. Prästens lilla kråka, klippdockor, robotar och jag vet inte allt :D De är så söta de där små <3

Nu har jag äntligen gjort en aupair video, så får se om någon familj nappar! Jag vill ha en familj nu!!!!! Jag tror inte någon kollar sin mail så många gånger per dag som jag gör.... ;)


Går äldre avsnitt på tv nu, längtar tills de nya börjar! ;)



Robyn vs Veronica Maggio

Jag insåg just..

Veronica Maggios nya singel är SÅ mycket bättre än "Hang with me" med Robyn :O Lyssna själv! Såklart funkar det inte att lägga in klipp, så följ länkarna :D

Kan kanske bero på att jag inte har spelat sönder "Jag kommer" än, eller så är den bara bättre. Robyn är alltid annars bättre, men inte nu ;)





Härligt!

Det är härligt att vara ensam hemma! :D

Man kan spela hur hög musik, man kan gå i pyjamas hur länge som helst. Ja, man för göra precis vad man vill! Åker till kusinerna sen :D

Har lagt upp Aupair video nu! Ska försöka göra den bättre sen med Jörgens hjälp, men denna duger så länge :)

Bild av Egonius


Alla hjärtans dag!

Idag går dagen i kärlekens tecken :) Jag spenderade dagen med vännen Emma! Alltid lika roligt att ta igen allt vi missar när vi går i skolan. Vi var på Allum och myste! Köpte en finfin sjal :D

Imorgon far jag till mina bästa kusiner och myser. Det var länge sedan jag träffade dem, så det kommer bli toppen. De är alltid så glada över att träffan en, så det är alltid lika roligt :D Får se vad vi hittar på får något roligt.

Föresten är det 100 dagar kvar till studenten!! :D 



Melodifestivalen - Deltävling 2

Igår var det mycket bättre låtar än första gången! Nu var det väl godkänt med ett litet minus ;)


Bidrag 1: 7 days and 7 nights med Brolle
Starfältets bästa låt. Den var gjord för Melodifestivalen, men det var ändå hans egna låt. Det var det som gjorde den bra, att han behöll sig själv i låten. Svängig var den också :) TILL FINAL!


Bidrag 2: My Heart is Refusing Me med Loreen
Låten i säg var inte jättedålig. Men vad var det med sladdarna? Hon såg ju helt skum ut och det blev inte bättre av att hon stog böjd och såg ut som jag vet inte vad. Tänk vad bra det hade blivit om hon sträckt på sig och haft en snygg klänning. TILL ANDRA CHANSEN!

Bidrag 3: Ge mig en spanjor med Babsan
Egentligen vet jag inte vad jag ska säga. Den var ju överhuvudtaget inte bra, men på något sätt ändå. Babsan kan ju inte sjunga, men låten passade han. Det är en låt man hatar, men samtidigt inte kommer att kunna sluta lyssna på. UTE!

Bidrag 4: Vaken i en dröm med Elisabeth Andreassen
Hon som gjort så många bra låtar förut :( Den var bara tråkig, tråkig och tråkig. UTE!

Bidrag 5: I'm in Love med Sanna Nielsen
Hon passar mycket bättre i en ballad när hon står rakt upp och ner. Låten var okej, men inte tillräckligt bra. Vad var det för sak hon hade över den fina rosa klänningen?? TILL FINAL!


Bidrag 6: Oh My God med The Moniker
Superhärlig låt som kommer att spelas mycket och länge. Man kan ju inte annat än blir glad. TILL ANDRA CHANSEN!

Bidrag 7: Elektrisk med Anniela
Jag vet inte vad jag ska säga ens. Musiken var helt okej, men texten - på svenska? Hur bra kan det gå. Hade den varit på engelska kunde den gått hem i stugorna, men inte när den är på svenska och man inte hör vad hon sjunger. UTE!

Bidrag 8: Like Suicide med Chrisitan Walz
Ganska härlig låt, men inte tillräckligt bra för att komma någon vart. Hans andra låtar är ju så mycket bättre! UTE!


Mys

Idag är det deltävling 2 i Melodifestivalen. Detta firas med att åka till Linnea (och hennes familj) och titta. Det kommer att bli mys :D

Ännu bättre är att vi i princip alltid har samma syn på låtarna och tycker och tänker lika om programmet. Tänk vad bra det är att tycka så lika om något, då behöver det aldig bli några diskussioner.

Idag var jag, mamma och pappa ute på stan, utan att shoppa någonting :O Det var mysigt i alla fall! Elin är i fjällen en hel vecka (hur ska vi klara oss utan varandra :O) så det blir mer föräldrar över till mig ;) Får ju passa på om man ska vara borta ett helt år....

Nee, nu ska jag återgå till projektarbete!


Hatar när man vill nysa men det kommer ingen. :( Så är det för tillfället....
http://cathrinirvena.blogspot.com/2008_04_01_archive.html

Times Square

Då var vi på Times Square. Ett stort hav av neon, reklam och människor - så kan det väl beskrivas bäst :) Times Square är väl det som för det mesta kännetecknar New York och det var otroligt häftigt att vara där. Bara stå och titta på dessa ENORMA reklamskyltarna.

Som sagt, ENORMA reklamskyltar. Visste ni att ett företag kan få betala cirka 350.000 $/per månad för att ha en skylt på Times Square. Vilket pris alltså.. Men det kanske är värt det, antagligen!


Taxibilar var det här också!


De har ett välkänt nyårsfirande.
annnne.blogg.se/2008/december/

En egen Naked Cowboy som spelar gitarr hela sommrarna. Men det gick inte att ladda upp bild på honom.. Konstigt ;)


En helt vanlig torsdag..

..har det varit! ;) Den blev ju inte bättre av att det är snö ute när man vaknar!!! Nu är jag så trött på det att jag inte vet vad jag ska ta vägen! Det kan väl snöa någon annanstanns :( Vill inte!!

Har för övrigt fysikprov imorgon, får se hur det går.. Jag gillar inte riktigt dessa kapitel ;) De är inte mina kompisar! Men vad är det man brukar säga, det är nationella provet som räknas.

Nu ska jag lägga mig i sängen och se på favoriten Halv åtta hos mig, har missat det hela veckan, och det är ju helt ohållbart ;)


Mysig bild, men jag vet inte riktigt om det stämmer.
I en blivande undervisares huvud
Bild av Elin Lucassi

Matchning!

Jag är ihopmachad med en familj :D Som bor utanför Miami.. Inte helt fel det inte. Nu ska vi bara se om de godkänner mig och slår mig en signal!

Två små söta pojkar, 3 och 6,5 år. Är lite lycklig ;) Men inte ta ut något i förskott Ida, du vet aldrig vad som kan hända! Du får inte bli besviken om de inte vill ha dig som au pair..! Föresten verkade det som att jag inte behövde hämta äldsta sonen från skolan - det kom en människa från en bilpool och lämmnade honom...

Jaja, vi får se vad som händer, ni är de första som för veta ;)

Idag har jag ägnat hela eftermiddagen med att spela in en aupair-video, men när jag skulle lägga in den i Movie Maker så var hela bilden grön.. :( Men det kanske inte spelar någon roll ;)

Har äntligen börjat få lite roliga kommentarer här på bloggen. Martina och Linda tycker att jag har en fin blogg :D Vad glad när man har fått en sådan kommentar.


Kanske mitt framtida hem ett år! :D Inte helt fel...


Vår

Är det inte hemskt när man tror att våren håller på att komma, så vaknar man och det är -4 grader ute :(

Igår lös ju solen och man hörde det där härliga ljudet av snö som smälter, fåglar som kvittrar och SOL :D Tänk att väderguden kan vara så elak, först tända mitt hopp och sen släcka det ;)

Underbar bild!

Fotboll

Idag har jag varit i skolan, pluggat mitt och hjälpt Elin med hennes saker. Plus nästan blivt attackerad av en papegoja. Jag kom cyklade och helt plötsligt hade jag en papegoja bredvid mig. Jag gick av cykeln för att bli av med fågeln, den försvinner iväg och helt plötsligt måste jag ducka för jag ser något komma farande, då har den himla papegojan nästan satt sig på mitt huvud! Jag blev skiträdd :O När jag skulle cykla hem cyklade jag långsamt och stirrade upp i himlen för att se om papegojan var där någonstans!

Hoppas den inte är där imorgon - så att jag kan cykla HELA vägen till skolan!


Nu ska jag se på fotboll, fast jag är lite sen ;)


Ny vecka - nya möjligheter

Eller kanske inte.. ;) Jag har inga andra möjligheter än att plugga denna vecka. Projektarbeteprojektarbeteprojektarbete... Och lite fysik :/

Det snöade som attan ute förut, men nu spöregnar det istället, det är ju faktiskt mycket bättre, men jag har tänkt ta en promenad imorgon förmiddag (börjar ju tolv ^^) så hoppas att det slutat då.

Bytt örhängen idag också, så nu är är de större och finare :D Det har inte varit några problem alls denna gång, peppar peppar ta i trä, vilket är väldans bra. Nu kan jag ju ha vilka örhängen jag vill :)

Nu ska jag se på Halv åtta hos mig!



Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1

Ja, då var den första deltävlingen klar och programmet får godkänt, trots sina små missar ;)


Bidrag 1: Try again med Dilba
En helt meningslös låt. det enda låten innehöll var skelett och ord, och dessa ord var: Try again. UTE!

Bidrag 2: Me and My drum med Swingfly
Ibland undrar man hur juryn som tagit ut låtarna tänker. Om jag hade suttit i juryn hade jag ju tagit ut bra låtar, låtar som har något innehåll. Denna låt var för mig inte en melodifestivallåt och borde absolut inte gått vidare. TILL FINAL!


Bidrag 3: Something in your eyes med Jenny Silver
En bra låt, som kommer att fastna i huvudet på mig när den väl börjar spelas. Hon borde gått till final. TILL ANDRA CHANSEN!

Bidrag 4: On my own med Jonas Matsson
Låten i säg kanske var bra, men han sjöng ju inget vidare bra. Kanske var han nervös, han var ju faktiskt webbjoker. Det enda jag kunde koncentrera mig på var tjejen som tog saker ur hans händer hela tiden och satte på honom en jacka och gitar... Inte ett så bra betyg kanske... UTE!

Bidrag 5: Oh My God med Le Kid
Det kändes oseriöst och då tycker jag inte att man ska gå vidare. Roliga dansare var det i alla fall. För de som inte såg så var de godisar, så när de reste sig upp såg man godisbitar med ben :) UTE!

Bidrag 6: Social Butterfly med Rasmus Viberg
Mysig låt, men han såg lite bortkommen ut, det var väl det som gjorde att han inte gick vidare. Eller så var det den skumma killen som spela dragspel.. UTE!

Bidrag 7: Desperados med Pernilla Andersson
Påminner om Melissa Horn/Lars Winnerbäck, men såklart inte lika bra. Det var dock en mysig låt som förtjänar att gå vidare. TILL ANDRA CHANSEN!

Bidrag 8: The Club med Danny
Jag kan konstatera: Danny är bättre själv än med E och M.. (Den fick jag till bra, hehe) Jag kommer att spela sönder låten, nattklubbarna kommer att spela sönder den, men det är ju inte världen bästa låt. Den var ju bäst i lördags, men jag tror inte det räcker längre. TILL FINAL!


Slutsats: Dannys låt var bäst, men jag tror inte att den kommer att vinna finalen. Dock var det första deltävlingen, så jag återkommer senare med detta påstående ;)


Levi´s store

Nu är det dags för shopping i SoHo. Där stannade vi till i en Levi´s store och det är den mest underbara shoppinupplevelsen jag varit med om! När vi kom in fick vi en egen kille som tog hand om hela familjen (detta utökades sedan och vi hade tillslut en var). Killen tittade på oss och visste vilken storlek vi hade! Helt otroligt :D Ja, bra var det i alla fall, man behövde ju endast testa de byxor man tyckte var snygga, såklar satt de allihop perfekt, så jag hade kunnat köpa hur många som helst! Det blev dock bara ett par, vilket jag starkt ångrar nu när det par jag köpte är sönder :/

Här är butiken i SoHo (om jag minns hur det såg ut rätt)



Många anser att alla Levi´s ser likadana ut, men det finns oerhört många varianter. Här är ju bara ett litet smakprov!



Billiga var de också ;)

110 dagar till studenten!

Tänk vad snabbt tiden går, det kändes som jag skrev "120 dagar kvar" alldelles nyss!

Imorgon är det startskottet för Melodifestivalen - min absoluta favorit, utan någon tvekan! Men jag missar det :( Ska på distriktstämma med MUF hela helgen. Men jag får väl spela in och undvika all som helst media :)

Danny sägs väl vara favorit, antagligen för att alla andra är nykomlingar i detta sammanhang. Jag har ingen anning om vilka andra som är med, men jag återkommer med en resumé på söndagkväll - när jag har sett programmet och diskuterat saken med Linnea ;)


Nu har jag det!

Mitt körkort! Nu ligger det ett litet rosa kort i min plånbok :D Jag tror inte jag riktigt än har fattat att jag har tagit körkort, men nu känns det lite verkligare :) Tänk att jag klarade det.. Det fanns stunder då jag verkligen tvivlade på det!!

Idag åkte jag och mamma till Kungälv och gick runt lite, myspys. Jag får ju ta vara på stunderna innan (om) jag åker ;)


Tog denna spruta också! Så nu kan ni försöka smitta mig så mycket och länge som möjligt - ni kommer inte lyckas för jag har livslångt skydd ;)

Gruppmöte

Jag är verkligen en busy women nu för tiden. Är upptagen alla dagar utan fredag denna vecka.. Mitt skolschema är verkligen anpassat till politiken, vilket är toppen :D Eftersom jag för det mesta börjar sent på dagen hinner jag plugga på morgonen, för som det är nu hinner jag inte det! Sen kan det ju vara så också att jag gör andra saker när jag väl är hemma på eftermiddagen så att jag inte "hinner" plugga... Hmm ;)

Idag var det lite så, men jag har ändå gjort lite, lite projektarbete! :)


Det regnar! Hoppas, hoppas att snön snart försvinner iväg..

Broadway

Ja, så kommer det andra inlägget om New York. Det första familjen besökte på amerikansk mark var Broadway, som fanns ett halvt block från hotellet.

Broadway är en gata som går genom hela Manhattan. Det som är lite roligt är att, som alla vet, är alla gator på Manhattan helt raka, det är ju som ett rutmönster. Men Broadway är krinelikrokig och går lite huller om buller.


Broadway 1920.




Broadway idag.


Broadway är även "teatergatan" på Manhattan och det första vi såg när vi kom ut på gatan var det här:

Man reser i 12 timmar och det första man ser när man går utanför hotellet är svensk reklam. ;)


RSS 2.0