Presenter

Igår gav jag då min "hellopresent" till min värdfamilj. Jag fick ju höra från S att hon älskar presenter så det fanns ju direkt något att göra ;)

Mina värdföräldrar fick en bok om Sverige. Det stod blandat om svenska uppfinningar, lite traditioner och affärer som är startade i Sverige, som till exempel IKEA. Sen fanns det också recept, vilket är toppen eftersom R vill lära sig att laga köttbullar.S fick två böcker och två nagellack. Böckerna är såklart skrivna av Astrid Lindgren och är "Ronja Rövardotter" och "Karlsson på taket". Mitt mål är att vi ska ha läst ut böckerna innan jag åker hem igen :) Vi får se hur det går!

Ledig idag

Idag har jag och Malin varit lediga :) Vi åkte först till Social Security office så att jag kan ta körkort. Banken behöver det också till något tror jag :P Sedan, när klockan var typ halv ett så stannade vi och tog en glass :D

Min snälla chafför Malin! Hon kör mig hela tiden, så nu kan jag inte vänta på att börja köra själv (och jag gissar att hon är glad för att slippa köra bil.. :P)


När jag kom hem pratade jag med min älskade familj, även fast de babblar en del ;) När de sa att de skulle kolla på Allsång på Skansen så gjorde jag det också! Då fick jag lite längtan hem. Svensk sommar är ju faktiskt ingenting utan allsång. Men jag pratade på skype med mamma samtidigt så vi kunde liksom kommentera saker precis som vi gör hemma :D

Rösta här!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Fixardag

Igår hade jag och Malin en riktigt fixardag. Vi började med att äta bagels (känner på mig att jag kommer göra det många flera gånger innan jag kommer hem igen) och for sedan till banken för att fixa ett bankkonto till mig. Jag har redan fått två löner i förskott och en av dem gick direkt in på sparkontot - duktiga Ida! Sedan fick vi åka upp (?) till Pennington för att hjälpa till att packa S´s rum. Sedan fick vi köra hem sakerna till Warren. Där fick vi dela upp alla lådor och kartonger så att rätt sak kom till rätt rum. Igår åkte vi också till mataffären så att jag kunde köpa schampo, sminkborttag och allt annat jag behövde :)

S´s gamla aupair är här så hon tog hand om S igår. Idag är hon på summer camp och slutar inte förän 5.30 pm. Så idag ska vi nog fixa Social Security Number till mig och kanske lägga in mig i deras gymkort :) Jag och Malin har bestämt oss för att börja gymma lite tillsammans nu så att vi kommer igång innan vi måste lämna varandra!

Imorgon får jag nog börja köra bilen, människorna som har hand om bilförsäkringen brukar fixa det på cirka ett dygn och R skickade in pappret igår kväll. Det är nog det som har hänt sen senast, har säkert glömt av något men isåfall återkommer jag med det.

Titta vad som gick utanför mitt fönster igår :) Det är väldigt vanligt med rådjur här!

Mat :D

Redan under den här veckan jag har varit här har jag ätit saker jag aldrig gjort i Sverige - och då syftar jag absolut på kinamat. Igår åt vi återigen kinamat, och det var super gott! Chicken Lo Mein hette det tror jag. Dessutom, för första gången i mitt liv, åt jag med sådana där pinnar :D Och det fungerade!! Jag åt bara upp de små grönsakerna med kniv och gaffel, jag menar, det måste ju vara mer en godkänt!Till lunch åt vi på en pizzeria i Pennington med toppengod pizza. Min hette Brooklynpizza och bestod av färska tomater och mozzarella :)

Söndag

Idag har vi varit på Manhattan :D Bara sådär.. Det är något (märker jag redan) kommer att sakna när jag kommer hem igen. Bara att ta tåget eller bilen (kommer jag aldrig göra, men mina värdföräldrar kan ju) till världens bästa stad! Innan S dans började så åt vi först frukost, och sedan tog jag och Malin en promenad. På bara en halvtimme tappade vi bort oss och hittade tillbaka!

Roligt dock att se kinesisk dans och de var ju så duktiga :D Sedan blev det god middag med hela hennes dansgrupp + föräldrar så nu har jag fått lite amerikansk kultur!


Igår fick jag vara ensam längre än vad jag väntat mig, så jag fick rota runt lite i kylen för att hitta något att äta. Men det gick bra, nu har jag ätit kinamat två dagar i rad för första och andra gången i mitt liv.


Bilder från min tur fram och tillbaka till affären :)


Dag 4 - NYC-trip

Dag fyra började med att vi hade presentation av ett projekt vi gjorde i grupper.

Vår finfina presentation ;)
 

Sedan bar det av till mitt älskade NY. Det roliga var att alla i bussen satt med öppna munnar över hur stora husen var. Roligt att titta på ;) Jag var säkert likadant, för jag hade glömt av lite hur stort det verkligen var.


Men i alla fall, vi fick en guidad tur på Manhattan av en gubbe som trodde han var ung. Men han var rolig. Vi fick åka Staten Island-färjan och se Frihetsgudinnan, och så klart skylinen och Brooklyn-bridge.


Sedan bar det av till Rockefeller Center :D Nu fick jag äntligen se Manhattan ovanifrån när Central Park var grönt! Blev många fina bilder.
Sen bar det snabbt av till Times Square och sedan hem igen med bussen.

Det var en härlig dag och jag kan inte vänta på att komma tillbaka. Som tur är kan jag komma tillbaka mycket lättare nu än när jag är i Sverige.

Dag 3 - Sång och en polis

Dag tre fortsatte med lektioner, men slutade på ett litet annat sätt än föregående dag. Först visade vi upp en svensk barnlåt med rörelser. Det blev självklart små grodorna får oss svenskar. Jag fick förklara för cirka 65 personer på engelska vad vi skulle göra!!Sen fick vi äta middag, och sedan var det en polis som kom och pratade om personlig säkerhet och lite lagar vi borde veta om. Han var hur rolig som helst :D


Dag 1 - Resan

Att lämna min familj var värre än väntat. Jag började gråta när Elin började gråta, men jag lämnade dem ändå med ett leende på läpparna - bara för att de är MIN knäppa familj. På Landvetter köpte jag vatten och böcker, och var redo för att åka. Resan till Düsseldorf gick riktigt fort, men väl där gick det inte lika bra. Jag fick alla mina papper jag behövde och jag gick på planet. När vi skulle börja åka fick vi stanna eftersom det var någon dator som var sönder. Det tog TVÅ timmar för dem att fixa det, så det blir två timmar extra på planet. Men det gjorde inte så mycket, jag hade ju extra benutrymme och choklad :D

Det var bra att jag inte behövde sitta bredvid någon, då kunde jag sprida ut mig!


Första anblicken av mitt nya hemland, USA.


Smygtog ett kort när vi höll på att landa. Manhattans skyline i fjärran :)


När jag väl var framme fick jag vänta ett tag på flygplatsen, var jag tvungen att vänta på några andra blivande au pairer. När jag väl var framme (efter en ytterligare två timmars resa) på au pair skolan tog jag en snabb dusch, fick lite beskrivning av skolan och sedan stupade jag i säng.  


Värdfamiljen

Igår fick jag då äntligen träffa min värdfamilj. Jag var sjukt nervös innan, men med en pratstund med en av de svenska tjejerna Ellen så blev jag lite lugnare. Det hjälpte också med min favoritlåt! Mitt värdbarn hoppade upp i min famn så fort vi träffades och släppte mig inte förrän vi skulle åka iväg igen. Vi började med en lunch på någon familjerestaurang, därefter blev det lite shopping ;) Jag var tvungen att köpa en adapter som passade till min dator, S skulle ha scensmink och sådär. Sedan bar det av hem till Warren men snabbt vidare till S´s dans - som hon ska ha uppvisning i imorgon.

Efter det åkte vi ännu en gång vidare, men denna gång till Pennington, där jag i denna stund befinner mig. Idag blev jag lämnad här själv, jag kände att jag behövde landa och komma ikapp mig själv. Familjen kommer väl hem om två timmar skulle jag gissa. Jag har också gjort min alldeles första shopping här (mat). Jag visste inte vart jag skulle, men snälla R hade gett mig en liten karta. Det gick bra, men det var så fruktansvärt varmt att gå hem. Jag fick ju bära på så oerhört många saker :P En juice, en mjölk och fyra bagels.

Jag har inte haft en tanke på att ta kort på detta, men jag lovar att jag ska bli bättre på detta ;) Jag ska fråga min värdfamilj om jag får lägga upp bilder på huset och S också, så att ni får ta del av mitt nya liv ännu mer.


Dag 2 - Lektioner

Dag två började med frukost med min tyska rumskompis och hennes vänner. De hade ju haft turen att resa med varandra ;)

Skolan
 

Vad gjorde vi sen? Jo, lektionerna började med vår trevliga lärare, Maria.


Hon var så mysig. Halva tiden gick åt till att hon berättade historier om sina barnbarn eller grannar. Vi fick också pyssla. Jag gjorde två rymdgubbar, hihi!


Efter lektionerna var det återigen en snabb dusch, en koll på datorn och sedan stupade jag i säng igen, det här med jetlag är inte något roligt ;)


Hijacking the blog

Nu har jag, en annan Ida, gjort vad jag skulle gjort för länge sedan med bloggen här! Ny header inlagt och lite text fixat o.s.v.

Ida har lovat mig kaffe för detta och nu är hon praktiskt nog i NY, där jag själv är au-pair, så då får hon köpa en goding!

Oakdale

Ja, nu har jag antligen tid for att skriva ett litet inlagg. Men ni far sta ut med texten for min dator hoppar ur internet hela tiden :/ Men, men... Igar och idag har vi haft lektioner hela dagen - lart oss massor ;) Imorgon bar det av till NY med guidad tur och stopp vid Top of the Rock! Sedan blir det lite mat och sakert lite shopping med de svenska tjejerna.

Jag har borjat bli nervos infor motet med min vardfamilj, aven fast jag vet att det kommer ga bra! Det ar bara att prata om vad jag gjort under veckan och vad som komma skall.. Det kommer ga toppen! Har tankt att nar jag ar framme hos familjen ska jag gora ett inlagg om varje dag - sa hall till godo!

Nu blir det en dusch och en tidig sanggang - ar riktigt trott!!!!

Har befinner jag mig nu!

Sista inlägget i Sverige på ett år!

Med en väska på 22,6 kg och ett fullproppat handbagage (med godis :P) så är jag redo att åka. Nu väntar ett sista hejdå till familjen B, ett sista Gossip Girl och ett tionde avsnittet av Project Runway - sen ska jag sova och därefter åka :D

Familjen här hemma är ju inte jätteglada, jag känner mig lite nere, men jag tror det ändrar sig när jag sitter på planet. För jag ska klara det här! Ett år går hur snabbt som helst :D Och jag kommer få uppleva hur mycket som helst. Dessutom kommer ju familjen och hälsar på i slutet av oktober ;) Förhoppningsvis iallafall! Igår fick jag hejdå-present av Johanna, en dassbok, så den ska jag hänga upp i badrummet när jag kommer till familjen så kommer jag tänka på henne varje gång jag är i badrummet. Idag träffade jag Amanda en pyttestund och då fick jag fyra stora Marabou som jag ska ha med mig :D Bra vänner jag har!!

Imorgon mellanlandar jag i Dusseldorf


Sen åker jag vidare till Newark och NY :D

Sista middagen med the girls

Vi firade ju Linnea igår. Hon fick en flagga på bordet :D Tycker vi borde fått gratis efterrätt också, men det fick vi inte ;)

Alex, Linnea och Emelie :)


Johanna, Amanda och Alex


Jag och Martina! Karin i bakgrunden där också ;)


Titta här!

Min vän Amanda älskar ett lepsyl som inte funnits i Sverige förut, men titta vad jag hittade Amanda :D Läste på en blogg att Life har börjat sälja Bert´s Bees. Nu behöver jag inte få beställning, utan du kan köpa dem själv ;)

 

Grattis Lea!

Idag fyller Linnea år :D Du är alltid glad och man känner sig säker i ditt sällskap. Hälsa på mig i USA :D Ikväll ska vi tjejer ut och äta middag och fira henne. Lite hejdå blir det säkert också.. :P


Liseberg

Igår var jag, pappa och Elin på Liseberg :D Man blir aldrig för stor för att åka en massa ;) Jag och pappa började med den bästa ever, Atmosfear. Den går ju riktigt snabbt ner, man hinner inte tänka överhuvudtaget - man bara skriker. Men det är ju upp som är värst, man vet inte hur långt det är kvar och det är otroligt högt. Men den var riktigt härlig.


Sen fortsatte vi med allt annat som finns på Liseberg. I princip i alla fall ;) Balder är ju bäst, alla kategorier. Det var i alla fall ett bra minne att ha med sig till USA.


Såhär en vecka innan

Jag har börjat få lite resfeber. Inatt hade jag svårt att sova, trots att jag lyssnade på ljudbok. Jag har inte några särskilda tankar i huvudet, utan det är bara: JAG ÅKER SNART! :D Kanske för alla hejdå jag har sagt nu det sista, inga så att jag har gråtit, men ändå. Många kramar och många ledsna miner från de jag sagt hejdå till. Jobbigast är definitivt Emelie och Oscar, för som jag har skrivit tidigare: De kommer vara så stora när jag kommer hem igen. Jag har följt dem sen de var alldeles nyfödda och helt plötsligt ska jag vara ifrån dem ett år.

Men samtidigt - äventyret jag ska ut på är något jag drömt om så länge, så jag vill egentligen åka NU. Det känns nu som att jag inte kommer få någon större hemlängtan (kommer säkert att ändras) eftersom jag kommer uppleva något så underbart där borta i USA. Alla är ledsna, speciellt min familj, men jag är inte det. Jag vill ut på mitt största äventyr jag än så länge har upplevt och utvecklas som människa. Hoppas ni förstår mig min älskade familj och vänner!

Till det rubriken talade om. Idag är det en vecka kvar tills jag träffar min värdfamilj :D Galet!
Bättre sent än aldrig

Men dessa kloka ord kommer bilder från Elins skolavslutning. Min lilla lilla syster börjar alltså gymnasiet om cirka tre månader! :O

Hon ville verkligen vara med på kort.. Hmm..


Emelie äter godis som jag fick vakta med mitt liv ;)


Oscar tyckte det var jättekul i kyrkan..


Av mig fick hon två tröjor och ett smyckesskrin samt tre par örhängen.God tårta åt vi också :D

Älskade syster!

Idag slutar min lillasyster nian. Hon har kämpat och är hur duktig som helst. Vad jag kommer sakna henne!!!!! Hon är världens bästa <3 Hon som är så liten kan ju inte börja gymnasiet utan att jag är hemma och stöttar henne!

Min lilla sötnos!Jaha

Det gick ju inte som jag ville på fotbollen igår. Sista matchen jag går på innan jag åker och så förlorar de mot Djurgården som ligger sist i Allsvenskan. Jag är så besviken att jag inte ens orkar lägga upp bilderna jag tog :( Det enda som var roligt var att vi satt nära Sebastian Eriksson, skadad spelare i Blåvitt ;)


Sista måndagen i Sverige..

Eller inte riktigt kanske, men jag åker så tidigt nästa måndag, så det räknas inte riktigt tycker jag.. Igår när jag satt på bussen till jobbet slog det mig, jag åker snart. Det var första gången jag fattat det och det värker i hjärtat. Jag vet att jag kommer ha en underbar tid i USA och jag snart är hemma igen, men jag kommer också missa mycket här hemma. Mina vänner kommer träffas utan mig och hitta på massa saker, Elin börjar gymnasiet, Oscar börjar skolan och både han och Emelie växer och blir större. Vardagslyx som man missar!! :/

Men som sagt, jag kommer få det underbart! :D Nu börjar också allt komma iordning. Jag ska få det internationella körkortet hemsickat till mig imorgon och betygen skulle komma idag. Sen är jag ready to roll ;)

Igår var det mer hejdå som gällde. Först Sofia från jobbet och sedan Emma och Jamie :( Måste bli många skypedejter!!
Packningslista

Hittade en packningslista på CC:s hemsida. Jag har väl koll på det mesta, men känns bra att ha något att kryssa över, då är man verkligen säker på att man har med allt. Även den bästa kan glömma ;) Idag hade min familj varit så snälla att de köpt osthyvel, smörknivar och decilitermått :D Nu kan jag baka med mina egna mått ;)

Pass/visum + Ds 20-19 (J1)
Printa flygbiljetten          
Körkort + internationellt körkort
Reseadapter                                                                                   
Mobil + laddare
Pengar (1500 kr i US dollar, olika valörer) + betalkort
Kamera + laddare
ERIKA försäkringskort
MP3/ ipod + laddare
Au pair skolans schema + Pre- Departure Workbook
Dator + laddare
Presenter till familjen + barnen
Fotografier på familj och vänner i Sverige
Almanacka/dagbok
Schampo/balsam + dusch crème
Ansiktskräm + bodylotion
Smink
Tandborste + tandkräm
Parfym + deodorant
Rakhyvel
Hårborste + gummisnoddar + hårspännen
Hårvårdsprodukter
Tröjor
T-shirts + linnen
Jeans/byxor/shorts
Jacka
Klänningar + kjolar
Bikini
Pyjamas 
Underkläder                                                                                 
Skor (gympaskor)
Solglasögon                                                                               
Böcker


JA :D

Jag har letat efter den länge, men igår hittade jag den äntligen. Min nya favoritlåt :D Vill dansa när jag hör den!!

Packa!

Nu är jag igång :D Det känns mer och mer verkligt måste jag säga, även om jag inte fattat det än.. Väskan är full, och jag har inte packat vare sig väskor, skor eller jackor. Men det kommer gå! Jag känner att övervikten helst får vänta tills jag åker hem...Idag när jag träffade Martina för att mysa och säga hejdå blev det lite mer verkligt. Hur ska jag klara mig utan min älskade vän? Jag börjar nästan gråta när jag skriver detta... Hon har varit ett så stort stöd under gymnasiet och hjälpt mig på alla sätt och vis (mer än hon nog tror) så det kommer bli svårt att inte träffa henne på ett helt år! Men nästa sommar blir det Hawaii ;) Fast eftersom jag glömde en påse på bussen så måste vi träffas igen :D Hon fick också sin något sena födelsedagspresent! Nu kan hon komma ihåg mig för alltid ;)


Idag fick jag, till min stora förvåning, mitt visum :D Jag ser helt miffo ut på bilden, men det är ju tur att jag bara behöver vissa det två gånger, dit och hem ;) Nu är jag bara lite stressad över det internationella körkortet, som jag borde fått idag. Men jag får väl ringa till Motormännen på måndag så att jag får det innan jag åker. Bra om jag kommer till familjen och inte kan köra bil...

Friends!

Idag ska jag träffa mina nyvunna vänner från Klädkällaren för en trevlig kvällsfika. Sista gången jag ser två av dem innan jag åker, och det känns jobbigt.. Nu börjar det bli verkligt att jag verkligen ska åka, och att säga hejdå är inte roligt :( Men jag jobbar med Sofia i helgen så jag får träffa henne lite till i alla fall :D

;)

Uppsala/Stockholm

Gud vad jag skulle kunna tänka mig att bo i Uppsala eller Stockholm. Inte dumt alls ;) Ju mer tid jag tillbringar där, desto mer vill jag vara där. I måndags gick jag runt i Uppsala, fikade vid domkyrkan och köpte ett turkost linne.


God macka :)


Eric Saade var på besök i staden ;)


I Stockholm hade jag massor av tid att spendera (hela fyra timmar) så två av timmarna satt jag vid vattnet och läste. De andra två timmarna bestod i att äta lunch/middag i Gamla Stan, testa en klänning på H&M som satt helt förskräckligt, och sedan vänta på tåget.


Med Strandvägen i ryggen :)


För att få lite variation så flyttade jag mig och såg helt plötsligt Gröna Lund i fjärran :)

Visum

Jag fick mitt visum igår :D Eller, inte hemskickat, men tanten jag pratade med på ambassaden sa att allt såg bra ut och jag skulle få det hemskickat inom en vecka!! :D Jag var lite orolig för att det inte skulle gå vägen, mest för att jag hade lite problem med kortet jag skulle ha med mig upp! Men det gick toppen, en upplevelse i sig att gå till en ambassad. När jag var klar på ambassaden satte jag mig på en parkbänk vid vattnet och läste i två timmar - härligt. Sedan var jag på informationsmöte med CC. Jag kan inte säga att jag lärde mig något särsklit, som vanligt är jag påläst ;) Men nu är allt i princip fixat, ska gå till ICA imorgon och hämta ut mitt internationella körkort, få betygen hemskickade och få visumet hem. Sen är det bara packa, packa och packa lite till som gäller!

Många vakter hade de :P


Skypedejt

Idag, när jag kom hem från jobbet, pratade jag med min värdmamma och S. De är så snälla, omtänksamma och glada. Jag känner verkligen att jag har hittat rätt! Hoppas verkligen att jag känner så när jag väl är där! När vi pratade förra gången på skype så var det ju inte säkert att jag skulle åka (och så blev det ju egentligen inte heller...) så då hade jag inte känslan att det här är min S, men det har jag nu! Nu kan vi också säga: Syns snart! Vilket både är grymt läskigt men SÅ spännande! Jag vill ibland att tiden ska stanna så att jag kan vara med mamma, pappa och Elin lite till, men samtidigt vill jag att tiden ska gå snabbare så att jag kan åka NU.

Imorgon åker jag upp till Uppsala för att träffa/sova hos mammas kusin och hennes pojkvän. Sedan blir det upp tidigt på morgonen på tisdagen för att åka till ambassaden, i Stockholm. Tänk om jag inte får något visum?? Vilken mardröm :( Men såklart inte! Varför skulle jag inte få det när massor av andra får det? Jaja, det kanske inte blir någon vidare uppdatering, men vi hörs när vi hörs!

Tänk, snart är jag där!


Fars dag

När vi ger mamma hennes morsdagpresenter på danska Mors dag, kan vi lika gärna fortsätta på temat. Så idag fick pappa sin fars dag-present, det passade ju jättebra eftersom jag inte är hemma i november när det är Sveriges Fars dag. Han fick en likadan kopp som mamma fick (han blev lite avundsjuk) fast i beige istället för blå.London

Jag fick just ett otroligt sug efter London.. Jag får väl åka dit när jag är tillbaka från NY :D Om jag inte blivit för trött på storstäder vill säga ;)

Var ju i London för ett och ett halvt år sedan när mamma fyllde *pip* år :P Då var det ju höst/vinter, hade varit roligt att se staden på våren/sommaren! Det är verkligen underbart mysigt.

Pyssel

Jag helt enkelt älskar att pyssla och greja med saker. Idag har jag gjort tack-kort till alla underbara människor som uppvaktade mig på min student. Inget kort är det andra likt, vilket gör det så personligt.

Igår var familjen och hälsade på i Lusseröd, alltid lika mysigt, men det var kanske sista gången jag träffade Oscar, Emelie och Lotta :( Det som är jobbigt med att vara borta ett år är att man inte får träffa sina nära och kära.. Speciellt med Oscar och Emelie, som växer och blir äldre på ett tydligare sätt än en vuxen, det blir så tydligt hur mycket man missar! Men det kanske Skype kan råda bot på :D


Slog in paket gjorde jag också..

Studenter

Göteborg är fyllt av studenter och jag vill göra det igen ;) Det var en sådan underbar dag! Igår var jag på Emmas student och idag var det Jamies som gällde! Grattis till er :D

Emma :)


Lika söt nu som då!


Fint hemmakort som jag gjort!


Ljus som Emma fick av mig!


Nu till Jamie!


Mycket saker runt halsen!


Av mig och Emma fick hon muggar :)


RSS 2.0