Gott nytt år!

Ber om ursäkt för himlans dålig uppdatering. Men jag lovar att åtekomma med nya krafter efter helgens äventyr i Kanada  - hinner tyvärr inte tidsinställa några inlägg, har så mycket annat för mig!

Just det :) För er som inte visste om det så är det judiskt nyår idag! Så jag tänkte: Självklart ska jag följa med till synagogan och se hur det är med en "service" där. Det var som i kyrkan (tråkigt alltså) med enda skillnaden att jag inte fattade ett dugg. Eller jo, jag fattade när de sa vilka sidor man skulle bläddra till ;) Gillar att alla män har hattar och många hade också sjalar av någon anledning! Trodde det bara var män som hade hattar, men såg faktiskt kvinnor som hade något liknande hatt på huvudet. Antar att det beror på hur religös man är..


Lärde mig också att hebreiska böcker är liksom felvända... Tror min värdmamma sa att man också läser orden från höger till vänster, men jag kan ha misstagit mig ;) Som ni ser på bilden är bokryggen på fel sida så att säga..


Träffade också min värdpappas mamma idag. Hon har överlevt fem koncentrationsläger!! Häftigt mitt i det hemska på något sätt. Dock är hon dement så jag vågade inte fråga henne något om det, sen så vet jag ju inte om hon vill prata om det - är ju inte direkt någon rolig upplevelse :( Tror det är första och sista gången jag träffar en människa som överlevt koncentrationsläger!


Pannkakor + två Idor

Igår kom Ida förbi och vi gjorde pannkakor. Eller, Ida stekte dem medan jag skar frukt. Hon var ju duktig - vek dem så fint! Hade jag gjort dem så hade de blivit halva, och jag vet inte vad ;) När vi ätit pannkakor spelade vi spel innan det var dags för båda att återgå till jobbet...



100 dagar!

Idag har jag varit här i hela 100 dagar! Helt galet egentligen, att jag inte har träffat någon från hemma på 100dagar. Men oj, så fort det gått! Och så mycket jag har fått göra under den här tiden! Kommer ju inte ens ihåg allt. Fick frågan av någon vad jag gjort sen jag kom, och jag fick liksom tänka ett tag innan jag kunde svara! Hur galet är inte det?

Har fått underbara vänner, minnen för livet och kommit nära en liten flicka som kommer bli svår att lämna! Och för att inte tala om min engelska. Har säkert skrivit detta innan, men det är en sådan stor sak för mig! Nu kan jag prata svenska i ena minuten, och utan att ens tänka på det så kan jag börja prata engelska! Visst, det blir inte alltid rätt, men jag kan göra mig förståd och förstå nästan allt alla andra säger - hur bra är inte det egentligen??? :D

Om man tänker på det - så är det 100 dagar + 100 dagar + 65 dagar. Har det gått så snabbt nu, som kommer ju resten av tiden gå hur snabbt som helst :)

Om en månad..

Får jag krama om min familj igen! Och som jag längtar :D De är så bra, min familj. Jag vet att det inte är lätt för dem att jag är iväg. Speciellt inte när vi pratar på skype och jag storgråter, eller när de ringer på skype och jag är på dåligt humör. Men de klarar det galant - och hade det inte varit för dem hade jag varit hemma förlänge sedan <3

Love you!

Det är en vän det!

Som ber sin kompis som är på besök att ta med massor av hallonlakrisdödskallar till mig i (något försenad - men vad gör det) födelsedagspresent :D


Tack igen Angelica <3

Shoppat på Jersey Gardens

Måste säga att Jersey Gardens är ett bra ställe! Inte så bra för plånboken kanske, men om man vill shoppa! :) Och speciellt om man som aupair glömmer av att hösten kommer efter sommaren... :) Bilderna gör sig inte särskilt bra, men det blev en svart höstjacka, en turkos halsduk (så snyggt tillsammans med mina svarta/lila converse) och en grå tröja! :)




Blev också ett besök på IKEA (närmsta ett svenskt hem man kan komma i detta land) där jag köpte en filt :) Hemma lever jag med mina filtar iprincip dygnet runt när det är kallt ute - varför sluta med den trenden nu? ;)

Saker som gör Ida Löfgren rädd.

När mina värdföräldrar av någon anledning sätter på larmet när de går hemifrån och jag går utanför mitt rum. Det tjuter sådär högt.

När en ambulans sätter på högsta ljudvolymen på sitt alarm när jag precis kör igenom en korsning. Det tjuter sådär högt.

Recept på muffins

Jag och S testade att baka dessa hallonmuffins igår - hur goda som helst :D


Ingredienser:
125 gram smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller halvtinade frysta bär (föreslår lite mer än 3 dl!)

Gör så här:
Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Rör mha en elvisp smör och socker till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Tillsätt vetemjölet och mjölken. Kör försiktigt med elvispen till en jämn smet. Det är viktigt att sluta vispa med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte vispar för länge.

Sluta använda elvisp och vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa bären för mycket för då blir muffinsarna gråaktiga i färgen.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.

Självklart är de godast sådär ljumna och med ett glas mjölk till! :D


The Cheesecake Factory

Efter många om och men åkte vi iväg till Bridgewater Mall för att avnjuta en middag :) Funderade långt och länge på att äta något nytt - men belsutade mig för att ta ett säkert val. Pasta med basilika, tomat och mozarella :D Cheesecaken blev Wild Blueberry with White Chocolate, delade med Malin och det blev en perfekt stor bit! Hittade dock ett papper i min lilla bit - men eftersom servitören vår var himlans långsam hanns det inte med att få en ny bit ;) Lika bra det kanske, cheesecake två dagar i rad är kanske att ta i :) Med två minuter till godo innan curfue kom jag hem - inte illa det inte!

























Det finns nästan inget godare än att äta resterna dagen efter :D Bara så att ni vet..

Rastlöshet

Det här med rastlöshet. Hemma blev jag rastlös efter en halv dag i huset, trots att jag kanske hade läxa att göra. Måste ha drivit min famij till vansinne när jag ville göra saker hela tiden ;) Dock hjälpte det lite att ta en promenad, eller ta en tur till Kungälv typ.. :)  

Nu är det precis tvärtom! Kan sitta och göra ingenting hur länge som helst... Måste bero på att jag hela tiden får nya intryck här :) Eller att jag faktiskt gör något varje helg! Har inte bara suttit på mitt rum en hel dag under någon helg här, galet när man tänker så egentligen :)

Rolig bild och så typisk syskonrastlöshet ;)


Ikväll ska jag trots min sjukdom träffa upp några andra aupairer på The Cheesecake Factory, och imorgon blir det jobb innan jag kan krypa ner i sängen och sova. För på söndag blir det shopping för hela slanten :D

Ledig dag - typ..

Fick jobba imorse, cirka tre timmar - och sedan har jag varit ledig hela dagen. SÅ SKÖNT, och det kunde inte ha kommit bättre eftersom jag inte känner mig helt hundra... Halsen skaver, näsan rinner lite halvt och jag hör knappt. Aldrig ett bra tecken när man heter Ida Löfgren, för det är oftast början på öroninflammation - så jag håller tummar och tår för att det inte är som att jag tror.

När jag kom hem blev det skypedejt med Elin, eller snarare mattehjälp, men har hon matteprov på måndag så kan ju inte något litet avstånd stoppa oss ;) Hon är egentligen duktig, men så fort det blir ynka lite svårt så låser det sig - precis som för mig! Tur att vi har samma lärare, han är van vid Löfgrenare så att säga ;) Hehe... Ska hjälpa henne imorgon också - sen är hon nog redo för första matteprovet på gymnasiet <3

När vi pratat en stund valde jag att vila halsen genom att titta på Gossip Girl och brodera :) Sen blev det fotboll, och idag kunde jag lyssna på precis hela matchen! Jippi! Saknar dock något otroligt att ta bussen in, mötta upp pappa och sedan gå på fotboll :/ Vill nu!!

Somnade en stund, tog en tur för att köpa mat och lite sånt, sen har jag suttit inne på mitt rum och kurerat hela dagen. Nu är klockan snart 8pm - och jag är redo för sängen :D Ögonlocken hänger och jag tror jag mår bäst i att sova, trots att jag missar premiären av Grey´s Anatomy :(



När man har en dålig dag är svenskt godis bra!


Brodera

Jag har fört över mina kunskaper till S och nu gör vi iprincip inget annat än att brodera. Jag sitter med min flicka och S gör sitt peacetecken! :) Okej, hon kan bara göra rakt fram eller nedåt, så varje gång hon gjort två stygn får jag hjälpa henne - men hon blir bättre och bättre iallafall ;)

Peacetecknet är hennes andra tavla - och den första föreställer en cupcake. Jag måste säga att jag är lite imponerad - hon är ju faktiskt bara 6 år ;) Kommer inte ihåg när jag började bordera (MAMMA??) och hur duktig jag var, men att hon sitter i flera timmar i sträck och bara syr måste vara bra :P


Ikväll blir det aupairmöte och imorgon svenska pannkakor med Ida. :) Gott!


3 månader

Så länge har jag varit i stora landet! :) Måste säga att jag är stolt över mig själv - har bara haft en dag av hemlängtan, trots att jag egentligen är den mest hemmakära människa som finns. Har redan hunnit se så mycket, fått uppleva hur mycket som helst och redan fått vänner för livet. Och fått mycket bättre engelska!! Eller, som jag och Malin pratade om. Vi vet inte om ordförrådet har förbättras, men vi bryr oss inte längre om det blir fel och hur det låter när vi pratar - och de som känner mig vet hur stort det är!
Hur kommer det vara om nio månader liksom? ;) Den som lever får se, som man brukar säga...

Igår var en bra dag. Sophie var på bästa humöret sedan länge efter skolan och en liten nap i bilen :) Vi hade tänkt baka men insåg att smöret var slut så vi beslutade oss för att gå ut och leka :D Det blev dans, fotboll, bollkastning, kritmålning, bubbelblåsning och hopprep :) Roligt! Vi var ute i två timmar och grejade! Aldrig hänt förut att hon velat ha så mycket luft ;) Hehe....



En söndag i Harlem

Jajemen. Inte dirket någon område jag besöker bara sådär, men ligger skolan där så har man ju inte dirket något val. Lektionen igår var riktigt slapp, vi fick sluta tidigare - en timme :) Vi presenterade våran läxa, läste dagbok, gick på promenad och tittade på en festival. Däremellan satt vi mest och pratade, medan läraren sprang runt som en yrrad höna. Inte direkt jobbigt!

De två andra svenskarna i min grupp - Karin och Kajsa!


Sen lite ställen runt om i Harlem, som har med slavar att göra.

Blev sedan ett besök på Conversestore och Sockerbit - och jag köpte inte ett dugg! :D De hade tillochmed min favoritchocklad - hur duktig kan man vara?

 


Det här gör jag och S när jag jobbar..

Bakar kakor


Leker skola


Och grejar med trådar!

Mat och bio

Det var fredagskvällen det! :) Vi, jag, Sofia och Jessika såg på The Lion King i 3D! Var första gången för mig, så det blev en dubbelt så bra upplevelse. Lite konstigt dock att se en film på engelska när man är så van vid svenska sånger, men det gick bra det också :)

I väntan på resten av sällskapet satte jag mig på Starbucks och drack Pumpkin Latte :) Kan ärligt talat säga att jag inte än så länge vant mig vid eftersmaken, men det kommer väl också antar jag. För drickan i säg var himlans god. Hihi!




Gårdagen spenderades oväntat med Ida för lite Zumba, mammapappaelin vid skype och min läxa. Efter det blev det jobb. Inte dirket ansträngande, två ungar i poolen (kunde dessutom simma lite när de befann sig i barnpoolen) och sedan bakade vi kakor! Måste bara säga att när mamma är på andra sidan Atlanten är det skönt att ha hittat en granne som jag kan prata med om mycket! Hon känner ju min värdfamilj också ;)

Ida lördagsmyser




Måste säga att S´mores är snäppet bättre än degglassen ;)

Titta här!

Rolig skylt:


Roligt jobb (NOT):


Han stod igår och vände skylten när jag åkte förbi på morgonen (9am) och när jag kom hem efter att ha hämtat S (2.30pm) - galet! På andra sidan står det SLOW.... :)

Lera :D

Igår lekte jag och S med Play-Doh :) Blev snögubbar, pannkakor, muffins och bollar!




I tisdags hade vi playdate med grannarna vilket slutade med att jag gjorde ris och kyckling till fyra personer. Oj, säger jag bara! Hemma var det alltid "Mamma, vad ska vi äta?" och då svarade hon antingen "Pappas rester" eller "Jag har köpt köttbullar" (typ) men nu får jag verkligen laga mat... Chockad över mig själv ;) Tränade som sagt på morgonen, igår blev det ett Zumba-pass 6.30pm och idag ska jag till gymmet med Sofia :) Måste ju övervinna min rädsla någon gång, och varför inte idag? Nu är jag verkligen inne i svängen med träningen - ska försöka varje vardag och sedan vila på helgen :) Det där med inget godis på vardagar fungerar sådär - så då kan jag ju lika gärna träna istället för att ha dåligt samvete! Haha.. Dessutom verkar jag ha blivit beroende av pizza! Och då behövs träningen ännu mer :D

Imponerad!

Måste verkligen säga att jag är imponerad av denna kille:


Han styr med järnhand alla hundratals bilar som kommer både morgon och eftermiddag för att hämta upp barnen. Och alltid med ett leende på läpparna! :)

Kommit på att jag inte berättat hur pick-up/drop-off fungerar i detta land. Antingen (vilket jag älskar) står barnen utanför husdörren och väntar på skolbussen. Såklart, eftersom vi är i USA. Jag blir fortfarande lika glad när jag måste stanna för en skolbuss - då om någon gång känns det som att jag är i USA.

De barnen som inte åker skolbuss blir, inte så konstigt, avsläppta av sina föräldrar/nannys. Man kör fram bilen till ett givet ställe. Öppnar dörren (såklart räcker det att trycka på en knapp) en personal från skolan kommer fram och önskar en trevlig dag. S hoppar ut och jag åker iväg ;)

Vid pick-up är det lite mer bilar, så då får man ställa sig i kö tills man kommer fram och S hoppar in i bilen igen! Allt för att slippa gå ur bilen.... S vägrar att jag parkerar och går och hämtar henne - för det slösar på hennes energi... Jag vet: OH MY GOD!!



Idas frukost



Recept på smoothien:
1 banan
Jordgubbar efter smak
Hallon efter smak
Is

Och oj, så gott det var! :D Får bli min nya frukost - men bara om jag varit duktig och tränat som jag gjorde igår!

Måste erkänna något för er ;)

Jag gillar att jobba kväll! :D Okej, inte helger - men en kväll i veckan hade jag lätt velat jobba. Jag och S har så mysigt! Dessutom känns det inte som att jag väntar på att min värdpappa ska komma hem, utan att JAG verkligen är där för att ta hand om henne. Jag är inte bara en babysitter ;)

Dessutom får jag bestäma vad det blir för mat! Haha.. Skulle uppskatta att få tips på enkla och snabba rätter (pappa) för min fantasi är verkligen inge bra. Så jag gör det jag tror jag kan. Igår blev det lila potatismos med någon sorts lövbiff och grönsaksdipp. Min lilla unge gillade inte min potatismos - kan ju hålla med om att det inte var den bästa jag någonsin ätit - men den funkade :) Tror jag hade i för lite mjölk... Bättre lycka nästa gång! Det kanske var färgen som gjorde det... Men hon sa att hon ville ha lila - och då fick hon det ;)



Innan och efter maten broderade vi som vanligt och sedan klädde vi in hennes låda i tyg. Hon ska ha den i skolan och lägga böcker i :)


Snyggt va? ;) Sen var det dags för en tidig sänggång! Visste ju vilket liv det blev förra gången jag försökte mig på det, men denna gång var det bara lite gnäll över att hennes pappa inte var där. Men Harry Potter söver de flesta ;) Och självklart hade vi en piggare S imorse :D Jag är helt enkelt grym på att ta hand om barn! Hehe.. Och min värdpappa sa när han kom hem igår "Vad bra att du fick henne i säng tidigare, hon har lite mer respekt för dig än för mig." Så kan det vara!

:D

Är nu en lycklig ägare av ett par nya Converse! Så äkta de kan bli - för de är köpta på ConverseStore i SoHo :D (Förövrigt är de svarta, inte gråa)



En helg i bilder!











Och för att sammanfatta bilderna: I lördags var jag och Angelica inne i NYC och vi gick cirka 145 gator :) På kvällen var vi på Fridays och åt mat - vi två, Malin, Terese, Lina och en tysk tjej som heter Anna. Jag fick jättefina presenter från Malin <3 I söndags hade vi lektion och nu har jag tre uppsatser att skriva till på söndag. Känns som gymnasiet igen ;) Och jag fick se massor med poliser och brandmän!

Boston del 4

Nu söndagkväll. Efter att ha åkt tillbaka till vandrarhemmet och gjort oss iordning lite tog vi oss återigen in till centrum med uppdraget att hitta något att äta. Vi stannade på tre stationer innan vi insåg att "Hötorget" var det bästa stället :) Där hittade vi en supermysig restaurang (irländsk)! När vi var proppmätta tog vi oss en tur i nattens Boston och upptäckte att vi gillar Boston mer på natten än på dagen!

Här är jag i väntan på bussen!


Malin med sin förrätt.... Nej, jag skojar inte. När hon var klar (med lite hjälp av mig) så var det en normalstor portion kvar...!


Min mat :)


Sen gick som sagt runt i staden och hittade bland annat megastora fötter och saker att hänga i ;)




Så var den helgen slut! NYC är så mycket bättre en Boston - men är man i USA så ska man ju uppleva så mycket saker som möjligt - även om man bor i närheten av världens bästa stad ;)

Kollektivtrafik

Finns det ens något ord för det på engelska?? Haha! Skulle inte tro det - kan säga att Västtrafik är rena drömmen. Visst, tunnelbanan fungerar för det mesta smärtfritt, men bussarna... Jag och Malin var ju tvungna att ta bussen för att komma till vandrarhemmet i Boston och jag vet inte ens vad jag ska säga... Bussarna kom aldrig när de skulle och kom de så var det verkligen inte på rätt tid. Vi kunde stå och vänta i tjugo minuter utan att en enda buss kom - och de skulle gå typ var tionde minut :P På vägen in till Boston fanns det inte ens någon tidtabell, så man fick ställa sig vid skylten och hoppas att det kom någon buss!

Hur bussarna är i NYC vill jag inte ens tänka på - speciellt inte med den trafiken som alltid är. Tror faktiskt bara det går bussar i storstäderna, alla andra ställen får klara sig med tåg (fungerar utmärkt) och bilar.


Slutsatsen med detta är att jag aldrig i hela mitt liv kommer att klaga på Västtrafik :) Så kom ihåg det mina vänner!

9 - 11

Jag var nio år och gick i trean. Mitt minne säger att jag kom från skolan till pappa som var ledig och han sa att jag skulle kolla på tv:n med honom. Varenda kanal visade två brinnande torn som efter ett tag rasade. Och jag hade orientering på kvällen.

När jag var så liten fattade jag nog inte innebörden av vad det var som hade hänt. Men det gör jag ju nu. Och jag ryser i hela kroppen när jag tänker på hur något så hemskt kan hända. Att människor kan vara så onda att de kör in flygplan i två torn och mördar massor med människor!!?? Att det sedan finns människor som agerar hjältar - det gör att det värmer i hjärtat. Alla brannmän som gick upp i tvillingtornen trots att de visste att de kanske inte skulle komma ner igen. Alla andra människor som också riskerade livet.. Hoppet är fortfarande uppe när det finns sådan godhet i världen.

Mina tankar går därför idag till alla de människor som dog, alla de räddningsarbetare som på något sätt bidrog till att en enda människa överlevde och alla anhöriga <3 

Att de nu planerar att bygga ännu högre torn visar att det onda inte alltid vinner - trots att de kan döda och skada människor i djupet. Framtidens World Trade Center ser ni nedan.

Glass

I detta land finns det obegränsat med glass - och framför allt smaker på glassen. Har precis upptäckt Ben&Jerry´s :D Inte så himla smart egentligen (tack Malin!) för de finns ju där i affären... Fem minuter bort ;) Hehe! Har än så länge bara smakat en av smakerna, men de lär ju bli fler. Denna var iallafall hur god som helst och jag är alltså såld på glass med deg i :D (Hur äckligt det än låter....)

Rådjur

Om jag har sagt det förut så säger jag det igen.. Det finns OTROLIGT mycket rådjur här. Tyvärr är det alldeles för många vilket gör att dn del av dem hamnar på sidan av vägen - men de som inte gör det gillar att vara på baksidan av huset här i Warren. Häromdagen låg det FEM stycken utanför mitt fönster och åt gräs. De är ju bara för söta :D

Boston del 3

Även detta söndag. Men nu är klockan runt 12pm och vi är i downtown Boston ;) I genom halva staden finns en röd linje - även kallad "The Freedom Trail" som man som turist ska följa för att se alla turistsaker. Det tog drygt tre timmar att gå - med stopp för korttagning såklart!


Boston Common - en park


The State House


Park Street Church


Granary Burying Ground - där Franklins föräldrar ligger begravda


King´s Chapel & Burying Ground



Benjamin Franklin Statue


Old State House Museum


Bunker Hill Monument


Benen var rätt så trötta när vi väl kom fram... :) Men vi fick se mycket Boston och det var ju det vi ville!

Denna vecka...

Är en vecka som har passerat utan något egentligen att berätta :) Det är skönt med sådana veckor också, kan ju inte ha det för bra ;) Har skypat med familjen varje dag denna vecka - ovanligt men skönt! Vill inte göra så varje vecka, men ibland behöver jag någon att prata av mig på!

I tisdags var jag ledig fram till 4pm trots att jag egentligen skulle börja 7am - vilket också gjorde att jag ställde klockan då eftersom jag EFTER att jag vaknat fick reda på att jag var ledig.. Så kan det vara! I onsdags började S skolan. Stora flickan började 1st grade - hon var so excited (glömt av bästa utrycket på svenska) och väskan var nogrann packad sedan flera dagar. När skolan var slut kom vi hem, jag gjorde pannkakor och sedan broderade vi tills jag slutade. Torsdagen var likadan, utan pannkakor men med brodering ;)

Det var fashion night out igår (torsdag alltså) så jag åkte iväg en sväng till Bridgewater Common för att se om det hände något speciellt. Det enda stora var att de hade en fashion show för att visa höstmodet. Jag som inte har så mycket koll på saker och ting märkte iallafall att det är färger som gäller ;) Kom hem efter drygt en timme med två par örhängen rikare (eller $4.60 fattigare kanske).

Idag är det fredag och min lilla flicka är så himla trött. Vi fick inte upp henne imorse så jag och min värdmamma satte på henne kläderna när hon sov, sen bar jag ner henne till soffan, gjorde iordning allt och sedan bar jag iväg henne till bilen (S alltså). Hon sov hela vägen och vaknade knappt när vi var framme... Tror det är dags för hennes föräldrar att lägga henne 8pm istället för 11pm - eller vad tror ni? Vägen vi tar till och från skolan är hur trafikerad som helst så idag gav jag mig tusan på att jag skulle hitta en annan väg - och det gjorde jag :D Hurra! Nu går det 45 minuter snabbare att ta sig hem på morgonen - jag jublar!!!

Efter skolan idag blir det chinese dance för första gången denna termin och sedan ska jag hem till Sofia och mysa. Vi ska hitta på något att äta och sedan bara vara! Imorgon (lördag) ska jag nog till NYC med Angelica. Antingen utforskar vi Brooklyn eller fortsätter vår vandring upp på den avlånga ön :D

Boston del 2

Söndagsmorgonen började vid åtta då vi styrde stegen på Cambridge och närmare bestämt Harvard :D När man är i Boston måste man ju bara se ett av USA:s äldsta och bästa universitet. Vi började med en frukost på ett av alla Starbucks och tog sedan en självguidad tur med hjälp av Malins iPhone! Det skulle tagit drygt en timme men vi höll på i cirka två timmar - är man turist så ska det tas massor med kort ;) När vi gick bland alla hus stötte vi på en svensk man som var uppvuxen i närheten av Malin - hur stor är sannolikheten... Det var iallafall fräckt att se - och nu kan jag checka av det universitetet på listan! Vill försöka se så många universitet som är med i "Ivy League" innan jag åker hem :) Några till ska jag nog lyckas med!

Här kommer ett bildregn! Fråga mig inte namnet på byggnaderna - för det har jag glömt bort! Första bilden är iallafall på det enda trähuset på Harvards-området.



Rektorns hus :)


Dorms!


Historien om denna huvudgrind är rolig. Varje student går bara igenom den två gåner, en gång vid inskrivningen och en gång vid studenten. Ryktet säger nämligen att går man som student igenom den flera gånger tar man inte studenten. Stämmer säkert inte, men det är ändå ingen som går igenom den fler än två gånger!


Och ett bildregn på mig ;)



Boston del 1

För att få ut så mycket som möjligt av helgen åkte vi in till NYC tidigt på lördagsmorgonen. Närmare bestämt med tåget 6.04! När vi kom fram till the City letade vi upp busstationen, åt frukost och hoppade på bussen som tog oss till Boston på 4 timmar och 15 minuter. När vi kom fram tog vi oss till vandrarhemmet (låg cirka tjugo minuter utanför centrum) och checkade in och fixade lite smått ;) Sen tog vi oss tillbaka till centrum och gick runt där från 2pm till runt 7pm. Små stopp däremellan - men i stort sett gick vi hela tiden!

Malin i kön till bussen.


China Town


Quincy Market - ett ställe med massor av matställen!


Hamnen


Ja, han hoppar över oss... Vi blev uppdragna och sen hoppade han! Galet :D


Sen blev det en lång båttur utanför Boston! :) Blåsigt värre med mysigt!




Känner mig lite efter....

.. med bloggen för tillfället! Så jag tänkte ta det från början - vilket också innebär att Boston-inläggen kommer om några dagar - eller kanske imorgon om jag får lust! Förra onsdagen var jag på shoppinghumör och hade en del pengar jag kunde spendera - så eftersom jag var ledig passade jag på.. :) Hehe... Har sedan länge velat ha ett par Hunterstövlar så då blev det det. En egen födelsedagspresten kallar jag det! Blev ett par svarta - så kan jag matcha strumporna med vad jag har på mig istället! De är självklart inte de billigaste stövlarna man kan köpa, men sparar man 400kr på att köpa dem här så är jag nöjd :D


Dessa köpte jag på Bloomingdales vilket jag tycker är lite fräckt ;)

Hittade sedan en så snygg klänning som jag var tvungen att köpa!


Åkte till Target för att köpa lite välbehövligt. Bland annat blev det ett par hörlurar eftersom de jag har nu håller på att falla isär :)


Hemma från Boston!

Jag och Malin har haft det hur bra som helst :) Vi kom dock fram till att vi är alldeles för kära i NYC för att gilla Boston så mycket som alla andra - men det var mysigt och fanns saker att se! By night är det så mycket bättre :D Jag kommer uppdatera betydligt bättre imorgon - men nu är jag så trött så att jag snart stupar i sängen :) S börjar skolan imorgon (!) så det betyder att jag kan börja ta tag i mig själv igen! Träning, inget godis på vardagar och minst 50 situps per dag - så lever jag i USA - när jag inte har sommarlov som jag haft de senaste tre veckorna ;)

Fick föresten nästan nypa mig i armen för att förstå att jag faktiskt var i Boston. Men det hjälpte inte - för allt detta känns som en dröm. Jag kommer snart vakna upp i min säng hemma i lilla Nödinge och återgå till allt som är vardag där. Jag kommer träffa min familj varje dag och träffa min vänner när jag vill.. Jag menar, hur ofta tar man tåget in till NYC tidigt på morgonen och går runt där ett tag innan man tar bussen till Boston?? Inte så ofta skulle jag vilja säga :D Inte konstigt att allt känns som en avlägsen dröm!

(Håret står åt alla håll för att det blåste till havs - bara så att ni vet)


Boston!

Imorgon drar jag och Malin till Boston i två nätter :D Ska bli så roligt! vet ju inte riktigt vad det finns att se i staden, men vi har ju en 4,5 timmar lång resa att planera på ;)

Capon Springs

Bättre sent än aldrig är väl vad man brukar säga? Så nu nästan en vecka sedan vi kom hem bjuder jag på lite bilder från vår semester i West Virginia. Kan inte direkt säga att det blev så mycket gjort men det var härligt ändå! Någon timme vid poolen nästan varje dag, hiking, god mat, trevligt sällskap och inget jobb - frågan är ju om kan bli bättre? Den bästa utsikten fick jag ju efter att ha vandrat i cirka en och en halv timme - men förstås var inte kameran med då :( Stod iallafall med en fot i Virginia och en i West Virginia - inte alla som kan skryta med det ;)

Här sov jag!


Vi spelade bingo en av dagarna :) Så här nära var jag från att få hela brickan full och vinna..


På måndagen åkte vi hölass... Vad hamnade jag på för ställe egentligen? ;)


Spelade också ett spel som hette Suffleboard och tennis. Av någon anledning tyckte de att jag skulle vara en bra tennispartner, men jag vet inte...



Det var några bilder från en härlig vecka :) Fler finns på fb om ni är mina vänner där ;)


RSS 2.0